Získejte seznamovací příhody Edsela Bronfmana

neobycejna-dobrodruzstvi-perex
Když se Edsel Bronfman dozví, že vyhrál víkendový pobyt na Floridě, udělá mu to obrovskou radost. Ta ovšem trvá jen do té doby, než zjistí, že podmínkou je, aby přijel s partnerkou. Tu ovšem nemá a na její hledání mu zbývá pouhých sedmdesát devět dnů.

Hon na partnerku

Edsel Bronfman je nevýrazný, ostýchavý mladík, který má v životě rád jednoduchý řád. Všechen svůj čas dělí mezi práci řadového referenta a svou matku, jejíž záviděníhodnou bohémskou oduševnělost začíná kvapem střídat stařecká demence. Mívá sice ještě občas světlé chvilky, ale přestává být jasné, kdy jde o výstřelek oduševnělé bohémky a kdy o duševní lapsus staré pomatené notoričky. Pořídila si Edsela s jedním ze svých četných milenců v dobách, kdy se dělala láska, ne válka.

K její lítosti syn nezdědil esprit donchuána. Edsel je čistá duše, všechno bere vážně a zgruntu poctivě, žije monotónní život a za vrchol vzrušení považuje zisk propisovačky s logem firmy, která mu až doposud chyběla ve sbírce. Jednoho dne mu ovšem zavolá operátorka číslo 61217 a oznámí mu, že vyhrál víkendový pobyt v luxusním apartmánu na Floridě. Věc má ovšem háček – poukaz je určen výlučně pro dvě osoby a má omezenou platnost.

Edsel přistoupí k hledání partnerky pro víkend u moře stejně zodpovědně jako k jakémukoli jinému pracovnímu úkolu. Tíží ho sice obava, že taková věc může převrátit jeho život úplně naruby, ale nakonec v něm převáží touha podívat se na Floridu a zažít vzrušení, o němž všichni tolik básní. Zevrubné přípravy zahrnují členství v posilovně, návštěvu nočního baru, střetnutí s drogovým dealerem, a dokonce i hodinový pobyt ve vězení. A během toho všeho se mu do života připletou tři ženy, do nichž je tak trochu zamilovaný a ony jsou tak nějak zamilované do něj. Jenomže zažít neobyčejná dobrodružství na Floridě může jen s jednou z nich.

 

Neobyčejná dobrodružství

Autor: Daniel Wallace

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Jitka Šišáková
Počet stran: 384
Vazba: pevná
Vydáno: 10/2017
ISBN: 978-80-7498-236-1

Přečtěte si více o knize Neobyčejná dobrodružství, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino. A můžete si také prolistovat krátkou ukázku.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst. Už sedmnáct let vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku.

 

Ukázka z knihy

„Ne,“ vzdychla si. „Ale…“
„Co?“
„Přece jen ještě něco. Výherce musí cenu uplatnit do určitého data. Ve vašem případě je to 26. června. 27. června nabídka vyprší.“
„Carlo,“ vzdychl trochu zoufale, protože silněji dávat najevo zoufalství neuměl. „Moc se vám omlouvám, ale tohle je přece další háček.“
„Ale to bylo taky napsáno na té nádobě, pane Bronfmane! Já nevím, co vám na to mám říct. Prostě musíte mít partnera nebo partnerku a uplatnit výhru někdy během příštích – moment spočítám to – sedmdesáti devíti dnů. Tak to prostě je.“ (str. 14)

 

O autorovi

daniel-wallaceDaniel Wallace (1959) je americkým spisovatelem a profesorem angličtiny na Univerzitě v Severní Karolině, své alma mater, kde zároveň vede kurzy tvůrčího psaní. Napsal šest románů, z nichž asi nejznámější bude pro české čtenáře kniha Velká ryba (1998), která byla v roce 2003 přetvořena ve velmi úspěšný film v režii Tima Burtona a následně také v muzikál na Broadwayi. Díla Daniela Wallace byla přeložena do tří desítek světových jazyků. Zatím poslední autorovou knihou je román Neobyčejná dobrodružství.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Domino)

 

Vyhrajte knihu Neobyčejná dobrodružství

Když operátorka Carla oznámí Edselovi Bronfmanovi, že na vyhraný víkendový pobyt v luxusním apartmánu na Floridě s sebou potřebuje partnerku, je si jistý, že během necelých osmdesáti dnů, které má na uplatnění poukazu, si žádnou rozhodně nezvládne najít. Na konci jeho zběsilého hledání plného humorných situací má však dokonce hned tři. A jak z celé situace vybruslí, když vzít může jen jednu z nich? To už si přečtěte v románu Daniela Wallace.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Neobyčejná dobrodružství vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Neobyčejná dobrodružství
probíhá od 13. do 26. října 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Neobyčejná dobrodružství

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNeobyčejná dobrodružství

Wallace, Daniel

Domino, 2017

Napsat komentář