Thrillerový mix na víkend

thriller
S blížícím se podzimem většina z nás podléhá temným náladám. Do sychravých, zachmuřených víkendů, které nás právě čekají, se výborně hodí nabídka nových thrillerů. Stačí si jen vybrat.

Kdo pronásleduje malou dívenku? Proč ji dva neznámí muži nespouštějí z očí? Pro koho je právě tato desetiletá dívka tak důležitá?

Uprostřed noci vzbudí Harryho Svenssona bušení na dveře. Otevře je, dovnitř vpadne zoufalá desetiletá dívka a schová se pod postel. Vzápětí se ukáže, že ji pronásledují dva muži. Co jsou zač? Proč dívku nikdo nehledá? Kam se poděli její rodiče? A co s tím má společného motorkářský gang, prodej drog, neonacismus a rodina z nejlepší společnosti? Harry Svensson je znovu vtažen do víru dramatických událostí a pouští se do pátrání na vlastní pěst.

Pod maskou

Autor: Mats Olsson
Přeložila: Olga Bažantová

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7473-592-9
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Pod maskou vydanou nakladatelstvím Kniha Zlín si můžete přečíst v ukázce.

Ukázka

Sny jsou zrádné.
Když se člověku zdá něco pěkného, třeba že za malou chvíli vyhraje v loterii nebo že se užuž dostane nějaké ženě pod sukni, tak si mlže být jistý, že se vzbudí dřív, než dosáhne svého, ať už v jakémkoli smyslu. Ale když se mu zdá o mrtvých lidech, které znal, a oni kolem něj tančí s ďábelským smíchem, nebo je ve snu stíhán a pronásledován, až se nakonec ocitne na konci jeskyně a nemůže běžet dál ani se vrátit, má pocit, že mu prasknou plíce, a lapá po dechu, tak může vzít jed na to, že je úplně jedno, jak moc se snaží křičet a vysmeknout se, stejně se nedokáže vzbudit.

————————————————

Vyšetřovatel Fredrik Beier stojí před dalším zapeklitým příběhem. Nechápe, jak je možné, že byl nalezen přiotrávený. On přece sebevraždu nepáchal. Nebo to bylo všechno jinak?

Thriller, který se noří do nejhlubších zákoutí lidské duše, aby pronikl do srdce jedné ze světových velmocí.

Policejní vyšetřovatel Fredrik Beier se probouzí z bezvědomí v nemocnici v Oslu a vůbec netuší, co se mu přihodilo. Lékařka mu sděluje, že se předávkoval léky proti bolesti a důkladně je zapil alkoholem. Pokus o sebevraždu. Ale Fredrik si na nic nevzpomíná.
Jeho kolegové mezitím pátrají po pohřešované staré vdově, v jejímž domě bylo nalezeno tělo muže, prohlášeného za mrtvého již před více než dvaceti lety. A v kanále ve východním Oslu zároveň potkani hodují na těle dalšího člověka. Oběti spojuje tragická minulost z doby krátce po rozpadu Sovětského svazu, kdy se jako vojáci zúčastnili neúspěšné tajné operace. K životu se znovu probouzí zapomenutá zbraň a dostává se do rukou mstitele, který nemá důvod žít.

Kalypso

Autor: Ingar Johnsrud
Přeložila: Eva Dohnálková

Počet stran: 448
Vazba: vázaná
Formát: 136×207 mm
ISBN: 978-80-7577-101-8
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Kalypso vydanou nakladatelství Host si můžete prohlédnout v ukázce.

Více o knize se můžete dočíst v našem podrobnějším článku.

Ukázka

Bylo tak chladno, že když Fredrik Beier zvedl ruku a chystal se zaklepat na dveře, kůže na jeho uniformě zavrzala. Okna žlutě natřeného dřevěného domu ve čtvrti Galgeberg, který tady stál snad od doby, kdy se město ještě jmenovalo Kristiania a splašky tekly jen tak po ulicích, zakrývaly široké závěsy, takže dovnitř nebylo vidět. Z komínu se však kouřilo. Sousedé nahlásili, že před půlhodinou tam kdosi křičel.

O autorovi

Ingar Johnsrud (* 1974) je norský novinář. Se svou ženou a třemi dětmi žije v Oslu. Díky smyslu pro detail a schopnosti vystavět bohatý a zajímavý příběh se autorovi dostalo nečekané pozornosti. Pochvalné kritiky vystřelily Johnsruda mezi vycházející hvězdy skandinávské krimi scény.

Zdroj: Host

————————————————

Intimní vztah, udržovaný přes internet, není ideální volba pro mladé studentky. Když je jedna taková nalezená mrtvá, strach začne obcházet celé město.

Novodobá Lolita je mrtvá. A ve městě jsou hned tři lidé, kteří měli dobrý důvod ji zabít.
Hattie Hoffmanová se během svého krátkého života úspěšně zhostila mnoha rolí: byla hodnou dcerou, úspěšnou studentkou, dobrou kamarádkou. Ona sama však chtěla od života něco víc. Mnohem víc než bezbřehou nudu jednotvárných dnů. Něco vzrušujícího, klidně trochu nebezpečného. Nebo třeba i dost nebezpečného…
Když je během školního představení nalezena Hattiina mrtvola, malé město strne hrůzou. Hrůza se změní v úžas, jakmile vyjde najevo, že Hattie udržovala přes internet sexuální vztah, který byl daleko za hranicí toho, co je společnost ochotna tolerovat. Kdo ještě o tom vztahu věděl? Koho Hattie svým chováním rozběsnila natolik, že ji ubodal?
Psychothriller Budu vším, čím mě chceš mít zaznamenává rok života podmanivě krásné dívky, která si se svým okolím zahrávala tak dlouho, až s ní komusi došla trpělivost. Vyšetřování vraždy vynáší na světlo temná, doposud úzkostně skrývaná tajemství některých obyvatel maloměsta; najednou přestává být zřejmé, kde přesně vede hranice mezi vinou a nevinou. Najednou jako by mnohé přestalo být tím, čím se dříve zdálo být…

Budu vším, čím mě chceš mít

Autorka: Mindy Mejia
Přeložil: Jan Netolička

Počet stran: 360
Vazba: vázaná
Formát: 133×210 mm
ISBN: 978-80-7498-221-7
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Budu vším, čím mě chceš mít vydanou nakladatelstvím Domino si můžete prohlédnout v ukázce

Delší ukázku si můžete přečíst v našem článku.

Ukázka

Mohla jsem letět do Chicaga, ale to mi připadalo moc blízko. Až příliš středozápadně. Bože, proč není ani jedno volné sedadlo do New Yorku? Věděla jsem přesně, kterým autobusem jet z letiště, ve kterém hostelu se ubytovat, kolik stojí i jak se dostat k nejbližší stanici metra. Strávila jsem hodiny na internetu tím, že jsem se snažila vštípit si New York City do hlavy, až jsem měla pocit, že jsem se tam vlastně už přestěhovala.

O autorce

Americká autorka Mindy Mejia je rodačkou z Minnesoty, ve které také strávila prakticky celý svůj dosavadní osobní i profesní život. Ve své tvorbě se zaměřuje především na romány, věnuje se ale také psaní kratších povídek, knižních recenzí a vede dokonce vlastní blog. Jako čtenářka má ráda romány a příběhy ze současnosti s aktuálním a zajímavým tématem, takové, které jsou pro čtenáře nejen relaxem a zábavou, ale zároveň nutí k zamyšlení. Českým čtenářům se poprvé představuje se svým v pořadí již druhým románem nazvaným Budu vším, čím mě chceš mít.

Zdroj: Domino

————————————————

Advokátka a odsouzený vrah nebývají většinou považováni za ideální pár. Spojuje je pouze jedno: ochota riskovat a láska k adrenalinu. Všichni máme svá tajemství…

Oko za oko, ženu za ženu. Psychologický thriller, v němž každodenní lži jednotlivých postav utahují smyčku osudu čím dál pevněji a vedou k nezvratitelným událostem. Když se mladá advokátka Lily provdá za Eda, je pevně rozhodnutá za své manželství bojovat. Hodlá nechat tajemství minulosti za sebou. Jenže pak začne pracovat na svém prvním případu vraždy a seznámí se s Joem, odsouzeným vrahem, který ji podivně přitahuje. Kvůli kterému bude brzy ochotná riskovat takřka vše. A Lily není jediná, kdo má tajemství. Sousedce Carle je sice teprve devět, ale už ví, že tajemství jsou mocnou zbraní. Že díky nim může získat, cokoli chce. Když se Carla po šestnácti letech objeví před Lilyiným prahem, spustí řetězec událostí, který může skončit jen jedním způsobem.

Manželova žena

Autorka: Jane Corryová
Přeložila: Jana Mandelíková

Počet stran: 368
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-204-4199-7
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Manželova žena vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Ukázka

Možná jsem nervózní kvůli všemu dohromady. Obyčejně svou práci miluju. Až donedávna jsem se zabývala pracovním právem a pomáhala zejména ženám, které přišly neprávem o práci. Starala se o ty slabší. To jsem celá já. Málem jsem se stala sociální pracovnicí, ostatně sociálním pracovníkem byl i táta, ale díky umanuté výchovné poradkyni ve škole a, řekněme, jistým událostem ve svém životě jsem se ocitla tady.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePod maskou

Olsson, Mats

Kniha Zlín, 2017

zobrazit info o knizeKalypso

Johnsrud, Ingar

Host, 2017

zobrazit info o knizeBudu vším, čím mě chceš mít

Mejia, Mindy

Domino, 2017

zobrazit info o knizeManželova žena

Corryová, Jane

Mladá fronta, 2017

Napsat komentář