Vítejte ve světě poslanců

Nebezpecne stado 1
Autor knihy se rozhodl, že čtenářům, i přes riskování vlastního života, přiblíží poslanecký svět. Věnuje se popisu poslanců, jejich rituálům, nezapomíná na pohlavní život a přináší soupis způsobů, kterak tento živočišný druh škodí svému okolí. Satiru a ironii doplňují ilustrace Petra Urbana.

Hořká satira, anebo výzkumný projekt? Autor neváhal sestoupit tak říkajíc do jámy lvové, aby nám představil tento svůj jedinečný a vyčerpávající poslanecký živočichopis.
Dozvíme se vše o rituálu zvedání končetin i o odporném rituálu otlapkávání, a bez uzardění nahlédneme do pohlavního života tohoto nebezpečného živočišného druhu. Nekonečný je pak výčet způsobů, kterými poslanci škodí.

Ukázka z knihy

Někteří výzkumníci řadí poslance mezi primáty, hrstka je dokonce považuje za tvory blízké člověku. (Jde především o výzkumníky spojené s poslanci pokrevními svazky.) Jiní je považují za kopytnatce, které si člověk chová pro svou oblibu. Podle neprokázaných výzkumů jsou blízcí krávám, volům, prasatům či sviním. (str. 7)

Nebezpečné stádo aneb poslanec český a jiné retardované druhy

Autor: Martin Komárek
Ilustroval: Petr Urban

Počet stran: 144
Vazba: vázaná
Formát: 160×206 mm
ISBN: 978-80-7252-701-4
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Nebezpečné stádo aneb poslanec český a jiné retardované druhy vydalo nakladatelství Práh.

O autorovi

Martin Komárek je český novinář, komentátor, spisovatel a syn bývalého politika a prognostika Valtra Komárka. Absolvoval Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, obory filosofie a ekonomie. Po sametové revoluci v roce 1990 nastoupil do deníku Mladá fronta DNES, kde k roku 2009 působil jako hlavní komentátor. Mezi jeho další knihy patří např. Proč právě Zeman či Objevy redaktorů MFDnes.


Nakladatelství Práh bylo založeno v roce 1991. Dosud vydalo více než 350 knižních titulů převážně naučné, populárně psychologické, historické a vzdělávací literatury určené dětským i dospělým čtenářům. Součástí nakladatelského portfolia je i cizojazyčná produkce.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNebezpečné stádo aneb poslanec český a jiné retardované druhy

Komárek, Martin

Práh, 2017

Napsat komentář