Zasoutěžte si o odhalenou minulost Lisbeth Salanderové

muz-ktery-hledal-svuj-stin-perex
Nepřekonatelná hackerka Lisbeth Salanderová aktuálně pobývá v ženské věznici Flodberga, kde si odpykává svůj trest. Během zdejšího pobytu se jí ovšem podaří nejen zaplést se do konfliktu dalších vězeňkyň, ale také odhalit něco ze své minulosti.

Stíny a bezpráví Lisbetina dětství

Lisbeth Salanderová si odpykává trest v ženské věznici Flodberga a snaží se vyhnout konfliktu s ostatními vězeňkyněmi. Když se však zastane mladé ženy bangladéšského původu ze sousední cely, okamžitě ji napadne Benita, nepsaná vůdkyně věznice.

Za Lisbeth přijede na návštěvu její dávný poručník Holger Palmgren a oznámí jí, že získal dokumenty vrhající nové světlo na bezpráví, které na ní bylo pácháno v dětství. Lisbeth poté požádá novináře Mikaela Blomkvista, aby jí pomohl s pátráním. Stopy je dovedou k jistému Leu Mannheimerovi, zaměstnanému na vysokém postu v Investičních fondech Alfreda Ögrena. Jak je minulost bohatého mladého muže z finančnických kruhů propletena s minulostí Lisbeth Salanderové? A dokáže se Lisbeth postavit stupňujícím se hrozbám Benity a jejího gangu?

David Lagercrantz splétá napínavý příběh o zneužívání moci, otázkách cti a stínech Lisbetina dětství, které ji stále pronásledují.

 

Muž, který hledal svůj stín

Autor: David Lagercrantz

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Azita Haidarová
Počet stran: 456
Vazba: vázaná
Vydáno: 9/2017
ISBN: 978-80-7577-147-6

Přečtěte si více o knize Muž, který hledal svůj stín, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte si také prolistovat ukázku, nebo přečíst náš článek.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Lisbeth Salanderová vyšla z posilovny, minula sprchy a hned na chodbě ji zastavil inspektor vězeňské služby Alvar Olsen. Něco překotně mlel, dokonce vypadal poněkud vzrušeně. Divoce gestikuloval a mával na ni nějakými papíry. Lisbeth Salanderová však z jeho řeči nerozuměla ani slovu. Bylo 19.30.
Půl osmá večer byla ve věznici Flodberga nejhorší doba. Opodál duněl nákladní vlak, zdi se otřásaly, klíče řinčely, ve vzduchu byla cítit směsice potu a parfému. Pro trestankyně to byl nejnebezpečnější okamžik celého dne. Rachotivé dunění železničních kolejí pohltilo veškeré zvuky a ve všeobecném zmatku před večerním zamykáním cel docházelo k těm nejsurovějším násilnostem. Lisbeth Salanderová v tuto hodinu vždycky přelétla očima celé oddělení a její pohled nikoli náhodou utkvěl na Fárie Kázíové. (str. 13)

 

O autorovi

David LagercrantzDavid Lagercrantz (* 1962) je švédský novinář a spisovatel, autor několika úspěšných populárně-naučných knih a románů. Bestsellerový životopis Já jsem Zlatan Ibrahimović (2011; česky Host 2014) se dostal do užší nominace na nejprestižnější švédskou knižní cenu Augustpriset. V roce 2015 napsal pokračování celosvětového fenoménu Milénium Stiega Larssona – kniha Dívka v pavoučí síti vyšla ve více než čtyřiceti zemích a prodalo se jí přes šest milionů výtisků. Pátý, předposlední díl série nazvaný Muž, který hledal svůj stín vychází současně ve dvaceti zemích.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Muž, který hledal svůj stín

David Lagercrantz, který už v předchozí knize ze série Milénium Dívka v pavoučí síti přesvědčil čtenáře, že je adekvátním pokračovatelem Stiega Larssona, pro vás opět připravil napínavý příběh, ve kterém se tentokrát pouští do odhalení pravdy o minulosti Lisbeth Salanderové. Bývalý poručník Holger Palmgren totiž objevil nové dokumenty, které by mohly mnohé vysvětlit, jenže Lisbeth, toho času v ženské věznici Flodberga, bude při svém pátrání potřebovat pomoc. A na koho jiného by se měla obrátit, než na Mikaela Blomkvista.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Muž, který hledal svůj stín vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Muž, který hledal svůj stín
probíhá od 14. do 27. září 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 thrillery Muž, který hledal svůj stín

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMuž, který hledal svůj stín
Milénium 5

Lagercrantz, David

Host, 2017

Zasoutěžte si o odhalenou minulost Lisbeth Salanderové - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. kistka napsal:

    Dobrý den, dnes mi dorazila vyhraná kniha Purity. Moc děkuji.

  2. Myska.Kl napsal:

    Děkuji za tuto vyhranou knížku, dnes dorazila!!! Přeji krásný den :)

Napsat komentář