Vydejte se na podnikatelskou dráhu

Na-volne-noze
Chcete začít nezávisle podnikat, ale bojíte se neúspěchu? Už nemusíte! Robert Vlach na základě tipů a vyslechnutých příběhů sestavil příručku, ve které nabízí osvědčené postupy a know-how potřebné pro podnikání na volné noze.

První kniha v češtině o podnikání nezávislých profesionálů těží ze zkušeností mnoha set českých freelancerů z desítek oborů. Nabízí osvědčené postupy a know-how pro podnikání na volné noze: základy pro prvopodnikatele, nejlepší praktiky a kariérní strategie, ale také pokročilé nástroje, které ocení i profíci s více než desetiletou podnikatelskou praxí. Kniha tak pokrývá celé dlouhé období rozvoje podnikání, od zkusmých krůčků a začátečnických chyb, přes náročné první roky, až po plně zavedený osobní byznys postavený na odbornosti a dobrém jméně (s překvapivou pointou na závěr).
Nečekejte však žádný ordinérní recept na rychlý úspěch! Autor Robert Vlach je na volné noze dlouhých 17 let a jako zakladatel úspěšného portálu Na volné noze vyslechl nespočet podnikatelských příběhů s dobrým i špatným koncem, z nichž mnohé uvádí jako příklady.
Robert působí i jako poradce, takže zná problémy českých freelancerů důvěrně z první ruky. Nestaví před čtenáře vzdušné zámky a nemaluje podnikání narůžovo. Naopak, poměřuje jeho klady i zápory a doporučuje bezpečné, pomalé strategie úspěchu pro lidi, kteří jdou se svým jménem poctivě na trh a chtějí se vyhnout chybám i slepým uličkám. Zhruba třetina knihy je věnována podnikatelským strategiím a základům. Těžiště však tvoří ryze praktické kapitoly o produktivitě, IT a týmové spolupráci, o klientech, cenotvorbě, vyjednávání, marketingu, finančním sebeřízení a dalších tématech.

Ukázka z knihy

Není to otázka štěstí ani vrozeného nadání, ale osvojená dovednost, nebo přesněji soubor dovedností, které při plném zvládnutí vedou k udržitelné prosperitě a zisku.
Přitom není podstatné, jestli už nějakou dobu podnikáte a nedaří se vám, anebo o své kariérní budoucnosti teprve uvažujete. Učíme se všichni.
Na volnou nohu můžete vykročit kdykoli, třeba i ze dne na den, ale naučit se podnikat trvá roky. Můžete být špičkovým odborníkem, a přesto průměrným podnikatelem, který dělá i po letech velké chyby. Učení se novým dovednostem má proto smysl, i když jste na volné noze už více než sedmnáct let, jako já. (str. 9)

Pokud vás ukázka navnadila, neváhejte si přečíst její pokračování.

Ohlasy na knihu

„V knize Na volné noze nenajdete bulšit a la ‚jděte za svým snem a uspějete‘, ale jen spoustu praktických rad. Vidím na ní jedinou chybu: že vyšla až teď, když jsem ji potřeboval před deseti lety. Kolik zbytečných starostí by mi mohla ušetřit!“

– Michal Kašpárekpublicista a šéfredaktor Finmag.cz

„Na volné noze je nejlépe napsaná odborná kniha, kterou jsem kdy četl, a nakolik to můžu posoudit, obsah nijak nezaostává za formou.“

– Richard Skolek autor a lektor tvůrčího psaní

„Nemám rád, když jsou některé knihy označovány jako ‚bible’ čehokoli. Ale mám takového tušáka, že tenhle tlustospis se jí pro mnohé volnonožce stane.“

– Martin Kavka, copyeditor, copywriter a autor webu Čeština 2.0

Na volné noze

Podnikejte jako profesionálové
Autor: Robert Vlach

Počet stran: 760
Vazba: vázaná
Formát: 155×233 mm
ISBN: 978-80-7555-015-6
Doporučená cena: 699 Kč

 

Knihu Na volné noze vydalo nakladatelství Jan Melvil Publishing.

O autorovi

Robert Vlach (*1978) působí jako podnikatel a podnikatelský poradce se zkušenostmi z desítek projektů a z více než 300 poradenských případů. Od roku 2005 se v Česku jako vůbec první publicista, konzultant a lektor věnuje systematické podpoře a popularizaci podnikání na volné noze prostřednictvím internetového portálu navolnenoze.cz. Je držitelem prestižního ocenění Živnostník roku Moravskoslezského kraje a zakladatelem 1. evropského think-tanku pro nezávislé profesionály.

Zdroj informací: nakladatelství Jan Melvil Publishing


Nakladatelství Jan Melvil Publishing si dává za cíl konfrontovat české čtenáře s novými tématy i s myšlenkami nejlepších autorů a myslitelů dneška, protože navzdory výzvám, jimž svět čelí, věří v sílu vzdělání a sebevzdělávání. Tato přesvědčení určují ediční politiku Jan Melvil Publishing, které vydalo bezmála čtyři desítky knižních titulů, z nichž se drtivá většina opakovaně dotiskuje.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNa volné noze
Podnikejte jako profesionálové

Vlach, Robert

Jan Melvil Publishing, 2017

Napsat komentář