Ve zdravém těle zdravý duch

Zdraví a životní styl
O své zdraví bychom měli pečovat. Především teď, s blížícím se podzimem, bude naše imunita potřebovat pořádnou vzpruhu. Seznamte se s knižními novinkami, které vám poradí, jak být fit po celý rok.

Podzimní plískanice jsou pro většinu z nás symbolem nachlazení. Zhoršení zdravotního stavu ale nemusí být podzimní jistotou. Podpořte svou imunitu například důkladnou detoxikací organismu. Pomůže vám kniha Detox smoothies.

V dalším svém bestselleru se známá autorka zaměřuje na detoxikaci organismu: jak se na ni připravit, na co myslet v jejím průběhu i po ní, jaké jsou její vedlejší účinky, co při ní jíst a jakých potravin se naopak vyvarovat. Pomozte svému tělu, aby se pročistilo samo!
Není přitom třeba držet přísnou dietu, stačí zařadit do jídelníčku očistné živiny. Není nic snazšího a zdravějšího než si připravit vlastní ovocné a zeleninové šťávy a smoothies! Dodají organismu energii, takže se budete cítit čilejší, zdravější a vyrovnanější. A navíc si opravdu pochutnáte! Jak na to, se dozvíte v této knize, v níž najdete přes 60 receptů na lahodné šťávy a smoothies včetně ořechových a čokoládových.

Detox smoothies

Zdravé dobroty na hubnutí
Autor: Eliq Maranik
Přeložila: Alena Faltýsková

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 167×240 mm
ISBN: 978-80-271-0471-0
Doporučená cena: 289 Kč

Knihu Detox smoothies vydalo nakladatelství Grada.

————————————————

Detoxikovat organismus můžete i zdravými polévkami. Jak na to vám poradí Angela Blatteisová a Vivienne Vellaová, zkušené matadorky na poli polévek ze zdravých a čerstvých ingrediencí.

Cítíte se často unavení? Nemůžete dopnout kalhoty? Bolí vás hlava? Nebo chcete očistit své tělo a nevyhovuje vám detoxikace založená na konzumaci čerstvě vylisovaných džusů, které často obsahují velké množství cukru, málo výživných látek a víceméně žádnou vlákninu? Máme pro vás řešení! Je tu nová, revoluční detoxikace pomocí teplých a studených polévek, které se hodí pro každého.

V knize se dozvíte o očistě, která vychází z tradic čínské a ajurvédské medicíny a je s úspěchem doporučována i lékaři v nemocnicích. Získáte informace o tom, jaké potraviny způsobují překyselení, co jíst, co raději vynechat, jak tělo funguje a jak jej zbavit toxinů, a samozřejmě, jak s tím vším souvisí polévky.

Najdete i podrobné vysvětlení toho, jak strava může ovlivňovat naše zdraví, nemoci a psychiku a jak může pomoci i při těch nejzávažnějších chorobách včetně rakoviny. Navíc obsahuje autentická svědectví lidí, kterým polévky pomohly zbavit se zdravotních problémů.

Vyzkoušet si budete moci 50 jednoduchých receptů na lahodné a zdravé polévky, naučíte se, jak vyživit a zároveň vyčistit své tělo pomocí tohoto tradičního pokrmu (i když v novém kabátě). Navíc si osvojíte použití několika základních superpotravin, které dávají tradičním polévkám zcela nový rozměr.

Kromě polévek v knize najdete i recepty na oblíbené smoothies, koktejly či zmrzlinu a nechybí ani malá exkurze do světa tradičních léčebných postupů, včetně informací o relaxaci, správném dýchání, významu fyzické aktivity a biorytmů.

Objevte léčivou sílu polévek a vyčistěte své tělo…

Polévkový detox

Revoluční očista pomocí výživných polévek a léčivých vývarů
Autorky: Angela Blatteisová, Vivienne Vellaová
Přeložila: Božena Vachudová

Počet stran: 296
Vazba: brožovaná
Formát: 147×210 mm
ISBN: 978-80-7462-978-5
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Polévkový detox vydanou nakladatelstvím Jota si můžete prohlédnout v ukázce.

Ukázka

Naše polévky představují způsob, jak organismu poskytnout přirozené makro i mikronutrienty, nutraceutika a enzymy, a tím mu pomoci s vlastní očistou. Stručně řečeno, v těchto polévkách darujete svému tělu každičkou zázračnou látku, kterou příroda stvořila. Na rozdíl od průmyslově vyráběných potravin obsahujících systetické přídatné látky a konzervanty, které mohou být příčinou zvýšené únavy,, přibírání na váze, komplikací trávicího ústrojí a jiných nepříjemných problémů, jež ovlivňují délku života, jsou naše polévky připravovány z čerstvých, geneticky neupravovaných ingrediencí.

O autorkách

Angela Blatteisová a Vivienne Vellaová jsou majitelkami úspěšného losangeleského podniku SOUPURE, který se specializuje na přípravu, prodej a rozvoz zdravých polévek. Reagovaly tak na módní vlnu čerstvých džusů, pomocí nichž lze sice prokazatelně nejefektivněji zhubnout, ale způsobují bolesti hlavy, svalovou únavu, letargii a podrážděnost. Spojily se s certifikovaným odborníkem na holistickou léčbu, který jim pomohl vyvinout jídelníček, skládající se z polévek z čerstvých neupravených potravin bohatých na vlákninu bez mléčných výrobků, GMO či konzervačních látek.

Zdroj: Nakladatelství Jota

————————————————

Hubnutí je celoživotní téma mnohých z nás. Slabá vůle a jojo efekt jsou nejčastějšími protivníky v boji za vysněnou postavou. Se svými radami vás v knize Jak zhubnout a už nikdy nepřibrat seznámí lékařka Dita Pichlerová.

Která z žen by neznala obávaný jojo efekt? Celoživotně bojujete s váhou, a když už se konečně dostanete na tu svou vysněnou, najednou se váha „zhoupne“ a jste tam, kde jste byly. Můžete začít nanovo.
Lhali bychom, kdybychom vám tvrdili, že boj s nadváhou bude nyní „procházka růžovým sadem“. Bude to dřina, ale poradíme vám, jak tu dřinu zvládnout co nejlépe a pokud možno s dlouhotrvajícím účinkem. Jak říká autorka této publikace: „Každá z nás s něčím v životě bojuje, a my, které bojujeme s nadváhou, bychom si měly uvědomit, že hubnutí není sprint, ale běh na dlouhou trať.“ A proto radí:
Mějte se rády a pochvalte se!
Hodně spěte a taky někdy lenošte!
Nestresujte se kvůli maličkostem!
Nezapomínejte na své přátele!
Dejte si občas skleničku vína, kávu, čokoládu a užijte si to!

Jak zhubnout a už nikdy nepřibrat

Autorka: Dita Pichlerová

Počet stran: 120
Vazba: vázaná
Formát: 144×207 mm
ISBN: 978-80-247-5718-6
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Jak zhubnout a už nikdy nepřibrat vydalo nakladatelství Grada.

O autorce

MUDr. Dita Pichlerová je lékařka s atestací z vnitřního lékařství a téměř dvacetiletou praxí v diabetologii a obezitologii. Zabývá se i nutričním poradenstvím a psychologií obézních. Od roku 2009 pracuje na OB klinice Praha, kde se věnuje komplexní léčbě obezity a metabolického syndromu, včetně indikací k bariatrické chirurgii. Je odborným garantem nutričních poraden, publikuje v českých odborných i populárních časopisech, je zvána do rozhlasových i televizních diskusí na téma obezita. Je členkou České obezitologické společnosti, České diabetologické společnosti a Evropské společnosti pro sexuální medicínu ESSM.

Zdroj: Grada


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih by se nejvíce hodila do vaší knihovny? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDetox smoothies
Zdravé dobroty na hubnutí

Maranik, Eliq

Grada, 2017

zobrazit info o knizePolévkový detox
Revoluční očista pomocí výživných polévek a léčivých vývarů

Blatteis, Angela – Vella, Vivienne

Jota, 2017

zobrazit info o knizeJak zhubnout a už nikdy nepřibrat

Pichlerová, Dita

Grada, 2017

Napsat komentář