Jak na život a jeho změnu

Rady_a_tipy_pro_lepsi_zivot
Co dělat, aby život nebyl pořád stejný? Jak změnit svoje chování, které se nám dlouhodobě nelíbí, ale nevíme, co s ním? Pomohou nám následující knihy, díky nimž vneseme do svých životů změnu k lepšímu a začneme lépe chápat chování ostatních lidí.

Málokdo ví, Jak na pasivní agresi. Jak rozpoznat pasivní formy agrese a naučit se jim vzdorovat, se dozvíte v knize nakladatelství Portál.

Jak na pasivní agresi

Autorka: Radka Gottwaldová

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-262-1113-6
Doporučená cena: 265 Kč

Knihu Jak na pasivní agresi vydalo nakladatelství Portál.

Pasivní agresivita je proti otevřené agresi mnohem hůře rozpoznatelná, a přitom se v mezilidské komunikaci vyskytuje možná častěji než otevřený útok. Kniha přibližuje čtenářům, co pasivní agrese znamená a o jaký styl komunikace se jedná. Každá kapitola je doplněna o příklady z praxe, které názorně ilustrují situace z každodenního života a doplňují teoretickou část knihy. Publikace je určena každému, koho zajímá téma pasivní agrese, chce zlepšit kvalitu svého života, zajímá se o komunikaci nebo zpracovávání emocí.

Asi vás napadá: Jakým způsobem můžu lépe reagovat na pasivní agresi? Odpověď na tuhle otázku není jednoduchá. Neexistuje jedna forma pasivní agrese, stejně jako každý z vás reaguje jinak na určité podněty. Někomu vadí více, když jej druhý ignoruje, někdo to považuje za lepší řešení, než se dlouhodobě hádat. Jiný člověk zase špatně snáší sarkastické poznámky a vtipy, které se dotýkají jeho citlivých míst. Reaguje buď uražením, nebo dokonce pláčem. Jedinec, který je zvyklý tímto způsobem komunikovat běžně, si neuvědomuje, do jaké míry je jeho chování pro partnera zraňující a může být takovou reakcí zaskočen. Abychom ale začali od začátku.

Na více z knihy se můžete podívat na stránkách nakladatelství v dolní části stránky nebo na našem webu.

————————————————

Všichni žijeme tak rychle, že si často nedokážeme užívat života, a ani nevíme, jak to změnit. Přečtěte si, Jak si zjednodušit a zpomalit život.

Jak si zjednodušit a zpomalit život

Autor: Broke McAlary

Počet stran: 112
Vazba: brožovaná
Formát: 137×205 mm
ISBN: 978-80-271-0577-9
Doporučená cena: 169 Kč

Knihu Jak si zjednodušit a zpomalit život vydalo nakladatelství Grada.

Rádi byste žili méně hektický a zároveň naplněný život?
Přátelská a poutavě napsaná knížka vám s tím pomůže. Ukáže vám, jak si snadno a příjemně zjednodušit a zpomalit život a zaměřovat se na věci, které jsou pro vás důležité.
Poznáte pět jednoduchých, ale účinných cvičení, která vám pomohou celkově zklidnit vypjaté dny. Dozvíte se, jak změnit rytmus svého dne tak, aby lépe vyhovoval vašim potřebám a namísto stresu se stal zdrojem pohody a radosti. Autorka vám také ukáže, jak se namísto urputné snahy o rovnováhu pracovního a osobního života raději přizpůsobovat aktuální situaci a vyvažovat denní aktivity podle toho, co se ve vašem životě právě odehrává.
Motivující a inspirující knížka je určena všem, kdo chtějí změnit svůj život a přestat žít jako na dostizích.

————————————————

Žijeme rychle a všechno chceme teď… Jenže ne všechno můžeme mít hned. Kde najít trpělivost a jak docílit klidu? Dozvíte se v knize s tématickým názvem Uvnitř.

Uvnitř

Autor: Larry Crabb

Počet stran: 248
Vazba: brožovaná
Formát: 138 x 205 mm
ISBN: 978-80-7255-381-5
Doporučená cena: 265 Kč

Knihu Uvnitř vydalo nakladatelství Návrat domů.

Moderní křesťanství nabízí falešnou naději – úlevu od tíhy života a slibuje dokonalé štěstí již TEĎ. Není třeba vést vnitřní zápas nebo zvládnout nepokoj. Je třeba jen věřit, podrobit se, vytrvat, poslouchat. Důsledkem takového učení je předstírat, že už teď můžeme pociťovat to, co nám má poskytnout teprve nebe.
Ne každý však tuto hru dokáže hrát dobře. Ti, jimž poctivost nedovoluje na takové předstírání přistoupit, pociťují někdy obavy, zda se nejedná o nedostatek víry. „Proč nejsem tak šťastný a vyrovnaný jako ostatní? V mém duchovním životě musí být nějaká chyba.“
Dr. Crabb hledá ve své knize cesty k pravdivému křesťanskému životu, při kterém se nemusíme přetvařovat, ale uprostřed reality, ve které žijeme, můžeme čerpat z jediného skutečného zdroje naplnění, kterým je Kristus.

————————————————

Lžeme vždy a všude, i když o tom nevíme. Lžeme sobě i jiným. Poznejte proč s knihou Lež ti kouká z očí.

Lež ti kouká z očí

Autorka: Lenka Mynaříková

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 144×208 mm
ISBN: 978-80-271-0279-2
Doporučená cena: 239 Kč

Knihu Lež ti kouká z očí vydalo nakladatelství Grada.

Lži nás obklopují téměř na každém kroku. Aniž bychom si to uvědomovali, ovlivňují náš každodenní život. To ale neznamená, že jde o vliv pouze negativní. Lži plní v lidské společnosti a různých kulturách řadu funkcí. Poznejte spolu s námi, proč nám některé lži škodí a jiné slouží, proč si lžeme ve vztazích, přestože se máme navzájem rádi, a proč lžeme dokonce i sami sobě.
Ať už jste po této knize sáhli z jakéhokoli důvodu, přejeme vám, ať vás čtení baví, ať vás obohatí a pomáhá vám při rozvíjení mezilidských vztahů i na krkolomné cestě za poznáním sebe samých.

Věřili byste tomu, že dva zcela neznámí lidé, kteří se spolu dostanou do krátkého desetiminutového rozhovoru, si bez důvodu začnou téměř ihned lhát, a to dokonce aniž by si to sami uvědomovali? Klidně věřte, dost možná totiž budete jedním z nich a nebudete žádnou výjimkou. Podle studie provedené Robertem S. Feldmanem, Jamesem A. Forrestem a Benjaminem R. Happem z Univerzity Massachusetts v roce 2002 až 60% lidé nedovede vést desetiminutovou konverzaci, aniž by při tom alespoň jednou nezalhali.

Prolistujte si celou ukázku nebo si přečtěte delší verzi ukázky na našem webu.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Co byste chtěli ve svém životě změnit vy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJak na pasivní agresi
Nenechte se jí zmítat a ovládat

Gottwaldová, Radka

Portál, 2017

zobrazit info o knizeJak si zjednodušit a zpomalit život

McAlary, Broke

Grada, 2017

zobrazit info o knizeUvnitř

Crabb, Larry

Návrat domů, 2017

zobrazit info o knizeLež ti kouká z očí
Průvodce světem lží a klamů

Mynaříková, Lenka

Grada, 2017

Napsat komentář