Dětem k pobavení i poučení

knihy-pro-deti-nahled
Co mají společného dnešní knižní tipy pro děti? Jedná se o naučné, ale zároveň zábavné knížky, které podněcují dětskou fantazii, vzbuzují v dětech touhu po dobrodružství a doprovází je kouzelné ilustrace.

I koťátka mohou zažívat mnoho dobrodružství. Nevěříte? Herkules, Jonáš a Lucinka vás o tom přesvědčí. A to společně ještě se zapomnětlivým zajícem Karotkou a orlem Maxem. A vše odstartuje únos Lucinky…

Milé děti, seznamte se s Herkulesem, Jonášem a Lucinkou, s koťátky, která vyrůstají u laskavé tety Mily. Jejich velké dobrodružství začne v den, kdy malou Lucinku unese jestřáb. Herkules a Jonáš ani chvilku neváhají a rozběhnou se za ní. Cestou potkají zapomnětlivého zajíce Karotku a jeho přítele orla Maxe. Ti kocourkům pomohou se záchranou sestřičky. Stanou se z nich dobří přátelé. Tady však příběh koťátek nekončí. Než se vrátí k svojí tetě Mile, zažijí ještě všelijaká dobrodružství…

Ukázky z knihy

Tri kotatka tety Mily

Tri kottka tety Mily 1

Tři koťátka tety Mily

Autorka: Mária Lazárová
Ilustrovala: Simona Čechová

Počet stran: 130
Vazba: vázaná
Formát: 170×235 mm
ISBN: 978-80-7529-375-6
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Tři koťátka tety Mily vydalo nakladatelství Slovart.

O autorce

Mária Lazárová vystudovala Přírodovědnou fakultu UK v Bratislavě a kromě psaní knih (např. Nela a růžová velryba) se věnuje i blogu.

————————————————

To, že je Praha hlavní město České republiky, asi všichni víme. Jiří Žáček napsal veselé básničky, které seznámí zvídavé čtenáře se zajímavostmi Prahy za doprovodu kouzelných ilustrací. Tak honem, vyrazte na cestu po krásách Prahy.

Děti, víte kolik má Praha věží, jaké je to v zoo, odkud přitéká Vltava nebo o čem se zdá autům?
Že ne? Tak to pojďte honem napravit s veselými básničkami, které pro vás napsal
Jiří Žáček. Dozvíte se také, že Praha není jenom naše hlavní město, ale je také jedno z nejkrásnějších měst na světě.
Básničky s kouzelnými ilustracemi Veroniky Balcarové vám prozradí, co všechno se dá v Praze vidět, objevit a prožít.

Tati, kup mi slona

Tati, kup mi slona!

Veselé básničky nejen o Praze
Autor: Jiří Žáček
Ilustrovala: Veronika Balcarová 

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 165×235 mm
ISBN: 978-80-271-0037-8
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Tati, kup mi slona! vydalo nakladatelství Grada.

O autorovi

Básník, spisovatel, dramatik, autor četných knih pro děti Jiří Žáček (* 6. listopadu 1945 Chomutov) dokázal ve své tvorbě zkřížit lyriku a humor a díky tomu patří k nejčtenějším českým autorům. Proslavil se svými knihami pro děti a je nejuznávanější a nejznámější současný český básník. Na svém kontě má rovněž úspěšný slabikář pro prvňáčky a dětskou Encyklopedii pro žáčky. Získal řadu nakladatelských cen, mezi nimi tři Zlaté stuhy za nejlepší dětskou knížku. Své veselé hádanky, hlavolamy, vtipné rébusy, hříčky se slovy a nejzajímavější luštěniny s ilustracemi Olgy Ptáčkové vložil do jedné knihy Hádanky a luštěniny, s níž se děti nejen pobaví, ale i mnoho naučí. Více informací o autorovi a jeho knihách najdete na www.sulcaspol.cz nebo www.jirizacek.cz. Mezi jeho kousky patří například Basta fidli neboli Tak pravil XYČeský satirikonHádanky a luštěniny do školy i na prázdninyZ pohádkové postýlkyJak rozesmát Monu Lisu? a další.

Zdroj informací:  Šulc-Švarc

————————————————

Pozor, na obloze je drak! Taková slova by každého vyděsila, ale Škyťák už je zvyklý, vždyť má draka za nejlepšího kamaráda. Pronikněte za pomoci samolepek, her a hádanek do dračího světa, nebudete litovat.

Zábavná přenosná knížka pro malé čtenáře opět přivádí na scénu Škyťáka a jeho dračí kamarády. Obsahuje 3000 vzrušujících samolepek, přes padesát her a hádanek a mnoho dalšího. Je tou správnou volbou pro dračí nadšence z celého světa.

Jak vycvičit draka – megaknížka

3000 samolepek
Počet stran: 24
Vazba: brožovaná
Formát: 370×280 mm
ISBN: 9788075292155
Doporučená cena: 169 Kč

Knihu Jak vycvičit draka – megaknížka vydalo nakladatelství Slovart.

————————————————

Škola volá! Ale vždyť se není čeho bát, ve škole se lze pobavit a i to „otravné“ učení může být zábavné. Pokud máte doma prvňáčka, tato kniha vám pomůže při učení abecedy. A navíc si děti procvičí slovní zásobu a vytříbí smysl pro humor.

Když je legrace, jde každé učení lehce. Nepřehlédněte proto tuto veselou knížku, která nabízí prvňáčkům veršované hádanky ke každému písmenku abecedy. Řešení napovídají vtipné celostránkové ilustrace. Jestli chcete usnadnit svému předškolákovi nebo prvňákovi znalost písmenek, pusťte se do čtení Abecedy v hádankách, děti si při hádání zdokonalí čtenářské dovednosti, slovní zásobu a vytříbí smysl pro humor.

Ukázka z knihy

Abeceda v hadankach 3

A nezapomeňte se podívat na naši ukázku, kde najdete další hádanky a ilustrace.

Abeceda v hádankách

Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustrovala: Zdeňka Študralová

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 165×215 mm
ISBN: 978-80-271-0409-3
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Abeceda v hádankách vydalo nakladatelství Grada.

O autorce

Zuzana Pospíšilová je dětská psycholožka, která pracuje ve Speciálně pedagogickém centru pro děti s mentálním postižením v Ostravě. Dříve pracovala v dětském rehabilitačním stacionáři, převážně s dětmi s organickým poškozením CNS a pohybovým postižením. V době studií se zabývala tématem rozvoje tvořivosti u dětí mladšího školního věku, nyní píše knihy pro děti. Přečtěte si ukázky z některých z nich, např. z knih Nezralá, Hruška, k tabuli!Prázdninové pohádkyPohádkové uspávankyPolicejní pohádkyZáchranářské pohádkyVýlet do Pekla.

Zdroj informací: nakladatelství Grada


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTři koťátka tety Mily

Lazárová, Mária

Slovart, 2017

zobrazit info o knizeTati, kup mi slona!
Veselé básničky nejen o Praze

Žáček, Jiří

Grada, 2017

zobrazit info o knizeJak vycvičit draka – megaknížka
3000 samolepek

Slovart, 2017

zobrazit info o knizeAbeceda v hádankách

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2017

Napsat komentář