Vychází další humorný román Fredrika Backmana!

Co by muj syn mel vedet o svete
Právě dnes vychází nový a velmi vtipný příběh z pera Fredrika Backmana. Dalo by se říct, že se jedná o soupis doporučení a důležitých rad pro malého synka, aby dokázal obstát ve světě.

Vrávoravý pokus otce vysvětlit dvouletému synovi, jak funguje svět. Od autora bestselleru Muž jménem OveFredrik Backman vtipně stírá všechny úzkosti a nedostatky rodičů jednadvacátého století v půvabné knize plné upřímných obav a nepodmíněných vyznání lásky, která zasáhnou čtenářovo srdce.

Mému synovi. Už teď se ti omlouvám. Za všechno, co udělám špatně. Za všechno, k čemu se nedostanu. Za minibus. Za kraťasy. Za tričko s nápisem „Správní chlapi váží přes 90 kilo“. Za snahu dát si „high five“ s tvými kamarády. Za tuto knihu. Knihu o věcech, které bys měl podle mě vědět o světě. O fotbalu, IKEA, o tom, jaké to je být mužem, o Bohu a smažené snickersové zmrzlině. O tom, jaké to je ztratit klíčky od auta a proč musel táta zabít zpívající plastovou žirafu. Tato kniha je především o snaze být dobrým rodičem. Protože chci, abys věděl, že jsem se vážně snažil úplně nejvíc, jak jsem uměl. Nikdo negooglil tolik jako já.

 

Co by můj syn měl vědět o světě

Autor: Fredrik Backman
Přeložila: Helena Matochová

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7571-22-3
Doporučená cena: 259 Kč

Knihu Co by můj syn měl vědět o světě vydalo nakladatelství Host.

 

Ukázka z knihy

Pokud umřu, nikdy nezapomeň tohle:
1. Seskoč z horské dráhy.
2. U oběšence vezmi provaz, počkej, až dojedeš k lodi, a vezmi soudek rumu.
3. Vezmi z lucerny lahvičku oleje.
4. Použij olej na provaz a provaz na soudek rumu. Jdi k velké sněžné opici a zastrč jí soudek rumu do podpaží.
5. Až se objeví LeChuck a pokusí se tě sežehnout, použij na něj pepř, aby kýchl na provaz. Ten začne hořet, soudek rumu vybuchne a LeChuck umře.
Takhle vyhraješ Monkey Island 3. Tvoje máma ať si obrací oči v sloup, jak chce. Nehodlám riskovat, že toto vědění vymře s mou generací. (str. 18)

Přečtěte si celou ukázku a soutěžte o knihu do 16. 8. 2017.

 

Ohlasy

Vynikající a dojemné, ale především plné vtipných komentářů a postřehů. Fredrik Backman zase jednou napsal něco naprosto úžasného a pozoruhodného.

Litteratursiden

Leckdy užitečná, nečekaně skromná a vtipná kniha. U tohoto chlapáckého vyznání lásky, které nabádá ke hře, honbě za vášní, hledání lásky, k tomu být milý, když můžeš, a silný, když musíš, jsem se smál nahlas.

Varbergs Posten

Zobrazení výchovy, společenského dědictví a trávení času se svými milovanými dělá z prózy Fredrika Backmana čistou a oduševnělou knihu.

Göteborgs-Posten

 

Fredrik Backman

Fredrik BackmanFredrik Backman (* 1981) pochází ze Stockholmu, pravidelně píše sloupky do švédských novin a na svůj blog. Proslavil se hned svým prvním románem Muž jménem Ove z roku 2012 (česky Host 2014), který vyšel zároveň s knihou Co by můj syn měl vědět o světě. Backmanovy knihy vycházejí ve třiačtyřiceti zemích a prodalo se jich přes sedm a půl milionu. Anglický překlad románu Muž jménem Ove se drží na předních příčkách žebříčku bestsellerů deníku The New York Times už přes rok, stejně jako německé vydání v žebříčku bestsellerů týdeníku Der Spiegel. Velkolepého ohlasu se dočkala i filmová verze této knihy – tu zhlédlo jen ve švédských kinech více než jeden a půl milionu diváků a film se tak stal nejnavštěvovanějším švédským filmem od roku 1984 a třetím nejpopulárnějším švédským filmem v historii vůbec. Získal nominaci na Oscara v kategorii cizojazyčný film a od podzimu 2016 film promítají i česká kina.
V nakladatelství Host zatím česky vyšly knihy: Muž jménem Ove (2014), Babička pozdravuje a omlouvá se (2015), Tady byla Britt-Marie (2016). Nakladatelství dále chystá k vydání Medvědín (plánované datum vydání: listopad 2017). V České republice se prodalo více než 15 000 výtisků autorových knih. Populární jsou i jejich audio verze, které vycházejí ve vydavatelství OneHotBook. Muž jménem Ove v podání Jana Vlasáka se stal dokonce absolutním vítězem prestižní ankety Audiokniha roku 2014 a nominován byl hned ve dvou kategoriích: Nejlepší audiokniha – četba a Nejlepší interpret.

Informace byly čerpány ze stránek a tiskové zprávy nakladatelství Host.


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCo by můj syn měl vědět o světě

Backman, Fredrik

Host, 2017

Napsat komentář