Fenomén blogeři

typewriter
Blogování je několik posledních let na vzestupu. Psát blog dnes může každý, kdo má přístup na internet a trochu volného času. Někteří blogeři jsou dokonce tak dobří, že si jich všimnou i knižní nakladatelé. Na čtyři takové se dnes podíváme.

Život tzv. kancelářských krys bývá popisován různě, málokdy však lichotivě. Jiří Charvát na to šel jinak. Humorně pojaté osudy lidí, kteří uvízli v kolotoči vydělávání peněz a nudy za kancelářskou klávesnicí, popisuje příběh Eskejp.

Michal Majer hledá lásku a naplnění, chce žít dechberoucí příběh. Přesto každý den míří do firmy, kde navrhuje reklamní předměty. Společnost mu dělají prokrastinující dredatý grafik Pixel, ovulující recepční Sylva, vlezdoprdelka Patrik, senior account Alfons a další podivuhodné kancelářské bytosti, s necitelným šéfem v zádech. Uvízne tu Majer až do smrti? Co byste dělali vy, kdyby nešlo o peníze? Dřepěli byste osm hodin denně v kanclu a pinkali si emaily? Bodavě humorná sonda do životů, které jsme si nevybrali, nominovaná na Magnesia blog roku 2017. 

Eskejp

Na útěku z kanceláře
Autor: Jiří Charvát

Počet stran: 320
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-87683-70-5
Doporučená cena: 365 Kč

Knihu Eskejp vydanou nakladatelstvím Novela bohemica si můžete prohlédnout v ukázce.

Ukázka

V pondělí je mi 30.
Když máte u nás v práci narozeniny, jste to vy, kdo musí přinést dort.
Sotva se objevíte ve dveřích s podnosem, rozezní se openspacem série rozladěných mlasknutí a tlumených „ty voleee”, protože všichni vědí, že budou muset zbytek dne chtě nechtě řešit, co vám koupí. A navíc to můžou řešit jen tehdy, když jdete zrovna čůrat, telefonovat, masturbovat nebo hypnotizovat bublinky v dávkovači vody.
Když sedíte na svém místě, je hrobové ticho. Všichni vás po očku sledují, ale na kohokoli se podíváte, okamžitě uhne. Pro lepší představu, jak to vypadá, stačí navštívit patro programátorů nebo se jít vyzvracet do tramvaje.

O autorovi

Jiří Charvát (*1984)  copywriter, básník, performer, improvizátor, kreslíř, scenárista, vědomí. Dvojnásobný (2015, 2016) mistr České republiky ve slam poetry (aka Rimmer). Po pozření liány duše zjistil, že neexistuje.

Zdroj: Novela bohemica

————————————————

Internetové pokusy pro vědecké účely daly vzniknout novému literárnímu útvaru. Jaroslav Flegr je vědec, který umně využívá potenciálu blogování, internetu a touhy lidí po zábavě a rozptýlení. Blogy Milí pokusní králíci nejsou vědecky suché, naopak.

Milí pokusní králíci, tak začíná většina autorových literárních příspěvků na stejnojmenné facebookové stránce. Jejím primárním účelem je získat co největší počet „pokusných osob“ do evolučněparazitologických a evolučněpsychologických studií probíhajících na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy v Praze. K propagaci využil autor svého blogu na internetových stránkách Lidových novin, kde vtipným způsobem glosoval některé společenské události a popularizoval vědecké bádání novinkami ze světa vědy, soutěžemi a drobnými žerty. Postupně tak vytvořil jakýsi literární útvar, jehož hlavním cílem bylo nalákat nové účastníky internetových pokusů a vedle toho také pobavit a poučit čtenáře. Asi padesát drobných textů se autor rozhodl uveřejnit v této knize. Všechny opatřil dodatečným komentářem a souborem článků a fotografií ze svého Facebooku.

Milí pokusní králíci

Autor: Jaroslav Flegr

Počet stran: 252
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-200-2701-6
Doporučená cena: 250 Kč

Knihu Milí pokusní králíci vydalo nakladatelství Academia.

O autorovi

Prof. RNDr. Jaroslav Flegr, CSc. se narodil 12. března 1958 v Praze. Vystudoval Přírodovědeckou fakultu UK, kde dnes působí na Katedře parazitologie. Je členem redakční rady časopisu Vesmír Neuroendocrinology Letters. Jeho kniha Zamrzlá evoluce získala cenu Magnesia Litera za rok 2007 v kategorii Naučná literatura.

Zdroj: Academia

————————————————

Radka Hartmanová je obyčejná holka. Upřímná a vždy svá. A píše o tom blog. Milovníci sarkasmu by si určitě neměli nechat ujít její Zpověď střapaté holky. 

Obvykle neobvyklá zpověď jedné holky, která je tak trochu střapatá, upřímná, rázná a bezhlavě svá. Alžběta Strohá vás provede svým životem humorně, suše a sarkasticky s ironií sobě vlastní. Tahle zprvu dívenka a později žena ve vás probudí kompletní škálu emocí. A možná, že je ta kniha právě o vás?

Zpověď střapaté holky

Autorka: Radka Hartmanová

Počet stran: 100
Vazba: vázaná
Formát: 135×206 mm
ISBN: 978-80-88104-23-0
Doporučená cena: 188 Kč

Knihu Zpověď střapaté holky vydalo nakladatelství Agentura KRIGL.

O autorce

Radka Hartmanová, mladá autorka, blogerka, ale taky máma ročního Adama, je typická svým suchým až černým smyslem pro humor, který provází nejen její život, ale celou knihu. A co je nejdůležitější, autorka zná důvěrně svět, o kterém píše. Píše tak, jak cítí a to dělá její slova jiná, než jsou ta ostatní.

Zdroj: Agentura KRIGL

————————————————

Jaké je to být ženou jednadvacátého století? Co všechno musí dnešní žena ovládat a jak nejlépe dosáhnout seberealizace, poradí Jana Kuželová. Já, blogerka je kniha vhodná pro ženy a všechny zvídavé muže.

Být ženou znamená umět uvařit, být po očku v obraze co se nosí, zvládat několik rolí ve společnosti a k ženství patří i seberealizace. Být ženou je výsada, soubor znalostí a dovedností, um, leč někdy nelehký. Tak pojďme žít život tak, aby nás bavil!
V této knize nejde jen o další lifestyle, ale o témata, ve které se každá žena najde. Jsou to příběhy psané vaším životem, někdy na zamyšlenou, ale vždycky hlavně pro zasmání. Najdete v ní i rady, jak zacházet s muži, ale také jak najít své vnitřní štěstí.

Já, blogerka

Žena 30+
Autorka: Jana Kuželová

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Formát: 150×216 mm
ISBN: 978-80-271-0346-1
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Já, blogerka vydanou nakladatelstvím Cosmopolis si můžete prohlédnout v ukázce.

Delší ukázku z knihy si můžete přečíst v našem dalším článku.

Ukázka

Žena má bolest. Rodí v bolesti, v bolesti otevírá životu brány a to vše její duši dává hloubku a jejímu odhodlání vytrvalost. I proto možná nechápe muže, který je bez podobného údělu a zkušeností jaksi ploší. Dřív nad problémy zlomí hůl. Snáz se nechá zviklat k tomu, aby překážku obešel, namísto toho, aby jí rozťal ve dví. Protože se bolesti (na rozdíl od ženy) může vyhnout. A to některé z nás snad i mají mužům za zlé.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeEskejp
Na útěku z kanceláře

Charvát, Jiří

Novela bohemica, 2017

zobrazit info o knizeMilí pokusní králíci

Flegr, Jaroslav

Academia, 2017

zobrazit info o knizeZpověď střapaté holky

Hartmanová, Radka

Agentura KRIGL, 2017

zobrazit info o knizeJá, blogerka
Žena 30+

Kuželová, Jana

Grada, 2017

Napsat komentář