Zahrajte si o šachovou partii smrti

dobre-duse-perex
Alice přijíždí se svým trenérem Jonášem do malého městečka Vlčí Úpice a očekává, že zde sehraje svou exhibiční simultánní partii a bude moci odjet. Na místě však ještě není ani jeden celý den a objeví mrtvolu starostky. Její vražda jí nedá spát…

Vrahův mat

Do bývalého sklářského městečka Vlčí Úpice přijíždí mladá geniální šachistka Alice, aby tu sehrála provinční simultánní partii se členy místního šachistického kroužku Vlček. Krátce po příjezdu však doslova zakopne o mrtvolu místní starostky. Během ukázkové hry Alice vztekle smete figurky z šachovnice, a připraví se tím o velkou příležitost, ale ona už hraje jinou partii… Navzdory svému trenérovi Jonášovi, policii i všem obyvatelům městečka se snaží vypátrat, co se stalo a proč umírají další lidé. Vrah je na tahu. Dá mat, nebo ho Alice zastaví? A přestanou v městečku výt vlci?

Jedná se o první detektivní román Ireny Obermannové. Dobré duše jsou klasickou detektivkou, ale mimořádná hrdinka, hra v šach a filozofické úvahy o dobru a zlu z ní činí zcela ojedinělou četbu.

 

Dobré duše

Autorka: Irena Obermannová

Vydalo: nakladatelství Motto
Počet stran: 248
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 7/2017
ISBN: 978-80-267-0897-1

Přečtěte si více o knize Dobré duše, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Motto patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si také stáhnout ukázku.

Motto-AM

Nakladatelství Motto vydává kvalitní českou beletrii a romány. Významnou součástí portfolia jsou i kvalitní detektivky severských, anglických a amerických autorů. Uvádí na trh knihy nových žánrů, například foodwritingové romány. Nejen ženám jsou pak určeny tituly psychologické.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

„Nezlobte se, ale nejste vy ta izraelská šachistka Alice Šíma?“
„Ne. Jak vás to do prdele mohlo napadnout?“
Jonáš mi opakovaně vysvětluje, že sprostá slova používám v situacích, kdy je to nevhodné. Ale nemůžu si pomoct, na rozdíl od všeobecného chaosu vůkol jsou přesná jako pravidla šachu.
Dívka se zasměje. Podává mi ruku: „Ale jste! Viděla jsem vás na fotce.“
„Je nelogické, že se ptáte, když to víte!“
„Slečna nejspíš nevěděla, jak začít,“ vysvětlí mi Jonáš. Takové věci nechápu.
Dívku to ale nerozhází. (str. 12)

 

Vyhrajte knihu Dobré duše

Kdo zavraždil starostku bývalého sklářského městečka Vlčí Úpice a má na svědomí zřejmě i další oběti, které rychle přibývají? Geniální šachistce Alici vraždy nedají spát a navzdory varování policie, svého trenéra Jonáše i místních obyvatel se sama pouští do pátrání. Kdo vyhraje tuto šachovou partii o životy? Na tahu je vrah a jen na Alici záleží, zda ho zastaví, nebo si nechá dát mat. Jak celý napínavý příběh dopadne, to si přečtěte v první detektivce z pera Ireny Obermannové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Motto patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Dobré duše vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Dobré duše
probíhá od 25. července do 7. srpna 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 detektivky Dobré duše

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDobré duše

Obermannová, Irena

Motto, 2017

Zahrajte si o šachovou partii smrti - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. pablii napsal:

    Dobrý den.
    Děkuji za výhru, ale kniha mi ještě nedošla.
    Můžete to prověřit prosím?
    Děkuji.

    Pablii

Napsat komentář