Pojďte se bát

krimi
I v horkých letních měsících se můžete bát. Vrazi totiž prázdniny nemají. Stejně jako jejich pronásledovatelé. Seznamte se se šesti novinkami detektivního žánru, které vás zaručeně „zchladí“.

Co se stane, když se vrah zamiluje do své oběti? Když je, ještě navíc, ona oběť manželkou vašeho šéfa, nezbývá, než splnit zadaný úkol.

Sedmdesátá léta v Oslu. Olav Johansen nedokáže jezdit autem pomalu, je měkký jako máslo, příliš snadno se zamilovává, v afektu ztrácí hlavu a je mizerný v matematice. Něco málo přečetl, ale moc toho neví a rozhodně nemá takové znalosti, které by byly k něčemu užitečné. A je trochu dyslektik. K čemu se tedy hodí? Je skvělý zabiják. Nemusí přitom řídit, zabíjí většinou lidi, kteří si to zasluhují, a nejsou to žádné složité počty. Alespoň prozatím nebyly. Dokud od šéfa nedostal nový úkol: vyřídit jeho manželku. Ženu, z jejíž krásy se mu podlamují kolena.

Krev na sněhu (audiokniha)

Autor: Jo Nesbø
Přeložila: Kateřina Krištůfková

Počet stran: 3 hodiny 39 minut
Vazba: audiokniha
ISBN: 8594169480732
Doporučená cena: 279 Kč

Audioknihu Krev na sněhu vydanou nakladatelstvím OneHotBook si můžete poslechnout v ukázce.

O autorovi

Jo Nesbø (* 1960)
Norský spisovatel a hudebník, původním vzděláním ekonom a finanční analytik, zpočátku pracoval jako makléř a novinář. ​V roce 1997 odstartoval jeho literární dráhu právě kriminální román Netopýr, první detektivka, v níž vystupuje osobitý a nekonvenční kriminalista Harry Hole. Svému autorovi přinesla kniha okamžitý úspěch, Nesbø za ni obdržel Rivertonprisen, cenu udělovanou Klubem Riverton za nejlepší literární či dramatický počin s kriminální tématikou, a Glasnøkkelen (Skleněný klíč), skandinávskou cenu za nejlepší kriminální román. V češtině zatím vyšly jeho knihy Nemesis (2011), Pentagram (2011), Lovci hlav (2011), Spasitel (2012), Sněhulák (2012), Netopýr (2008 a 2013), Švábi (2013), Levhart (2013), Červenka (2005 a 2014), Přízrak (2014), Policie (2015), Krev na sněhu (2015) a Krev na sněhu II: Půlnoční slunce (2015). V roce 2017 by měl vyjít nový román s Harry Holem nazvaný Žízeň a na podzim do kin zamíří filmová adaptace bestselleru Sněhulák v režii Tomáše Alfredsona s Michaelem Fassbenderem v hlavní roli.

Zdroj: OneHotBook

————————————————

Vražda zvídavé studentky zaměstná komisaře Sharka. Čím se mladá studentka zabývala ve svém výzkumu? Komu byla její práce trnem v oku?

Postgraduální studentka Eva Loutsová byla zavražděna během svého výzkumu v Centru primatologie nedaleko Paříže. Zpočátku se zdálo, že jde o brutální útok šíleného zvířete, ale zdá se, že všechno je mnohem komplikovanější… Komisař Sharko a Lucie Henebelleová musí vyřešit případ, dřív než si TO, co zabilo Evu Loutsovou, přijde i pro ně…
Čeho se vlastně týkal Evin výzkum? A kdo jsou tři fanatičtí vědci snažící se zaplavit svět třicet tisíc let starým virem?
Thilliez opět potvrzuje svou bezkonkurenční schopnost dostat do svých thrillerů fascinující vědecké poznatky, přičemž v tomto románu čerpá z oblasti genetiky a paleontologie. Poutavý děj čtenáře tentokrát zavede z deštivé Paříže přes alpské vrcholky až do vzdálené amazonské džungle.

Smrtící DNA

Autor: Franck Thilliez
Přeložil: Jiří Žák

Počet stran: 432
Vazba: vázaná
Formát: 153×212 mm
ISBN: 978-80-7505-660-3
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Smrtící DNA vydanou nakladatelstvím XYZ si můžete prohlédnout v ukázce.

Ukázka

Podle policejních orgánů bylo tělo neidentifikovaného děvčátka ve věku sedmi až deseti let nalezeno poblíž hlavní silnice spojující Niort a Poitiers. Lucie Henebelleová ještě neznala podrobnosti nálezu, ale jakmile se zpráva dostala do kriminální brigády v Lille, okamžitě vyrazila na cestu. Poháněná adrenalinem ujela bez zastávky víc než pět set kilometrů a nedbala přitom na únavu, psychické utrpení a nepřipouštěla si strach z nejhoršího, který ji neustále pronásledoval. Na rtech měla jedinou větu: „Pro smilování boží, ať to není jedna z mých dcer, pane bože, dej, ať to není jedna z nich!“ Nikdy se nemodlila a dávno zapomněla na vůni kostelních svící, ale teď prosila o smilování. Snažila se sama sebe přesvědčit, že to je jiné dítě, jiná nezvěstná holčička, o níž ještě v policejních hlášeních nebyla ani zmínka. Třeba ji unesli včera večer, nebo během dne.

————————————————

Dvojčata nemusejí být vždy totožná. Hlavně pokud jde o osobnostní rysy. Co se stane, když svůj život vyměníte za život svého dvojčete?

Beth a Alvina jsou jednovaječná dvojčata, ovšem kromě podoby nemohou být rozdílnější. Beth, od dětství vzorná a cílevědomá dívka, se provdala za bohatého italského krasavce a žije na Sicílii ve vile snů. Alvinin život nestojí za nic. Bydlí v Londýně v levném společném podnájmu a vydělává si prodejem pofidérních inzerátů v bulvárních novinách. Pak nastane výměna a už nic není takové, jak se na první pohled zdá.

Thriller nabitý šokujícími zvraty, nevázaným sexem a žízní po krvi, který nenechá čtenáře vydechnout.

Šílená

Autorka: Chloe Espositová
Přeložila: Jaroslava Novotná

Počet stran: 400
Vazba: vázaná
Formát: 138×208 mm
ISBN: 978-80-7565-154-9
Doporučená cena: 368 Kč

Knihu Šílená vydanou nakladatelstvím Jota si můžete prohlédnout v ukázce.

Ukázka

Nikam nejedu. V žádném případ. Stejně by to byla otrava.Nevěřím sopkám. Nesnáším horko. Lepkavé, upocené vedro. Má anglická kůže bude během dvou sekund spálená na uhel: jsem bílá jako Eskymák. V duchu hned slyším Beth: Eskymák se neříká! Oni to nemají rádi. Není to politicky korektní. Říká se „Inuité.“

O autorce

Chloé Espositová vystudovala angličtinu na Oxfordské univerzitě a pracovala jako konzultantka, učitelka angličtiny na několika prestižních britských soukromých školách a jako módní stylistka. Absolvovala kurzy tvůrčího psaní na Faber Academy a poté vydala svou prvotinu, román Šílená, na níž navázala knihami Bad a Dangerous to Know. Žije v Londýně s manželem a dcerou.

Zdroj: Jota

————————————————

Apokalypsa, samovznícení a smrt. Tyto tři slova vystihují novou tajuplnou knihu Joea Hilla. Kdo je onen tajemný muž, který jako jediný dokáže ovládnout oheň?

Představte si podivnou nemoc, která končí samovolným vznícením oběti. A představte si, že je tahle choroba nakažlivá a nebezpečně se šíří.

Joe Hill v novému románu vrhá čtenáře do chřtánu apokalypsy. Počet nakažených stoupá, oheň páchá nedozírné škody a část společnosti by proti postiženým nejraději zakročila zcela nekompromisně. Zdravotní sestra Harper hledá řešení. Pomůže věda, drastická opatření nebo tajemný Ohnivý muž, který se naučil oheň v sobě ovládat?

Ohnivý muž

Autor: Joe Hill
Přeložila: Adéla Bartlová

Počet stran: 664
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-7306-858-5
Doporučená cena: 469 Kč

Knihu Ohnivý muž vydanou nakladatelstvím Pavel Dobrovský – BETA si můžete prohlédnout v ukázce.

Ukázka

Raymond při příchodu nebrečel, ale když se zahlédl v zrcadle, na chvíli ztratil fasádu, na bradě se mu vytvořil dolíček a svaly v obličeji se mu roztřásly emocemi. Jedno oko měl černofialové a celé oteklé a Harper bylo jasné, že ten pohled je děsivější než bolest.

————————————————

Enzo si i tentokrát nastavil laťku vysoko. Rozhodl se prozkoumat sedm slavných vražd z knihy případů pařížského novináře Raffina. Podaří se mu to?

Třetí díl kriminální série Akta Enzo.

Enzo Macleod, Skot vyučující biologii na univerzitě v Toulouse na jihozápadě Francie, se rozhodl, že s využitím svých znalostí vyřeší sedm nechvalně proslulých vražd popsaných v knize odložených případů pařížského novináře Rogera Raffina. Enzo už dokázal rozlousknout první dva zločiny, ale na třetí případ teď nemá ani pomyšlení. Právě mu diagnostikovali rakovinu, a navíc se objevil někdo, kdo má v plánu zničit jeho pověst i vztahy.
Souvisí nějak Enzovy osobní strasti s šestnáct let starou vraždou mladého prostituta v pařížském bytě? Dokáže najít alespoň nějaké zbytky důkazů, a zůstane naživu dost dlouho na to, aby dopadl vraha?

Černé světlo

Akta Enzo 3
Autor: Peter May
Přeložila: Linda Kaprová

Počet stran: 343
Vazba: vázaná
Formát: 140×206 mm
ISBN: 978-80-7491-984-8
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Černé světlo vydanou nakladatelstvím Host si můžete prohlédnout v ukázce.

Přečtěte si také náš podrobnější článek a recenzi knihy.

Ukázka

Teď, pouhé dvě hodiny po západu slunce, viděla ve zpětném zrcátku, jak se po její zrcadlové hladině mezi temnými kopci rozlévá měsíční světlo, dokud jí Středozemní moře nezmizelo z dohledu. Včerejší klidné očekávání vystřídal strach hraničící s panikou. Všude byla krev, lepkavá a tmavá.

O autorovi

Peter May (* 1951) je oceňovaný skotský spisovatel žijící ve Francii. Celosvětové renomé získal šestidílnou sérií čínských thrillerů. Do češtiny byla přeložena také Mayova úspěšná trilogie z ostrova Lewis a romány Ostrov Entry (2014; česky Host 2015), Útěk (2015) a Umrlčí cesta (2016; oba česky Host 2016). Závěrečný díl Cast Iron (2017) z řady Akta Enzo připravuje Host na podzim roku 2019.

Zdroj: Host

————————————————

Charismatický vrah je zvláštní druh zločince. Někdy s ním jeho okolí dokonce sympatizuje. Maggie je jiná. Pohledná tvář ji neošálí. Vytrvá ve svém přesvědčení, nebo ji šarmantní vrah dívek dostane na svou stranu?

I sérioví vrazi mají své fankluby.

Doktor Hamish Wolfe je sériový vrah, odsouzený na doživotí za únos a vraždu tří dívek. Zároveň je však velmi pohledný, charismatický a nesmírně přesvědčivý. Dostatečně přesvědčivý na to, aby jeho obdivovatelky uvěřily jeho tvrzení o nevině. A dostatečně pohledný a charismatický na to, aby v něm pisatelky dopisů viděly muže svých snů.
Maggie Roseová je jiná: tvrdá, extravagantní a nesmírně úspěšná advokátka. Ujímá se pouze takových případů, které může vyhrát. Nikdo neví, podle jakého klíče si vybírá, snad se řídí neomylným instinktem.
A právě o její pomoc Hamish nyní usiluje. Chce, aby změnila jeho osud. Maggie váhá, ale pak se rozhodne případ převzít. Je přesvědčená, že šarmu svého nového klienta dokáže odolat. Anebo se poprvé ve své kariéře fatálně mýlí?

Má ji rád, nemá ji rád

Autorka: Sharon J. Bolton
Přeložila: Markéta Polochová

Počet stran: 560
Vazba: vázaná
Formát: 137×212 mm
ISBN: 978-80-7498-215-6
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Má ji rád, nemá ji rád vydanou nakladatelstvím Domino si můžete prohlédnout v ukázce.

Delší ukázku si můžete přečíst také v našem dalším článku.

Ukázka

Nejdražší slečno Roseová,
nejsem vrah.
Je mi jasné, že právnička ve Vás bude říkat: důkaz, poskytněte mi důkaz pro své tvrzení. A věřte mi, to mohu: můžu Vám poskytnout celou řadu důkazů. Ale pro teď mi dovolte, abych apeloval na osobu, která bez ustání hledá pravdu a jíž, jak dobře vím, jste. Jsem nevinný. Pomozte mi, prosím.
S úctou Váš,
Hamish Wolfe

O autorce

Sharon J. Bolton vyrůstala v hrabství Lancashire a její raná kariéra zahrnovala příliš mnoho aktivit, z nichž některé jí dnes uvádějí do rozpaků. Všech svých mladistvých aktivit se ráda vzdala, aby se mohla stát matkou a spisovatelkou (v tomto pořadí).
Její knihy byly nominovány na všechny významné literární ceny, určené pro autory detektivek a thrillerů. Kolegové ze spisovatelské branže o ní hovoří bez výjimky s velkou úctou, za všechny ocitujme Tess Gerritsen: S. J. Bolton mění tvář krimirománu, jak jsme ho znali doposud.

Zdroj: Domino


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených novinek by nejvíce zchladila právě vás? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŠílená

Espositová, Chloe

Jota, 1970

zobrazit info o knizeSmrtící DNA

Thilliez, Franck

XYZ, 2017

zobrazit info o knizeKrev na sněhu (audiokniha)

Nesbo, Jo

OneHotBook, 2017

zobrazit info o knizeČerné světlo
Akta Enzo 3

May, Peter

Host, 2017

zobrazit info o knizeOhnivý muž

Hill, Joe

Pavel Dobrovský – BETA, 2016

zobrazit info o knizeMá ji rád, nemá ji rád

Bolton, S. J.

Domino, 2017

Napsat komentář