Zahrajte si o detektivní příběh ze starověké Číny

pripady-soudce-ti-zeleny-caj-s-arsenikem-perex
Kde se ocitne soudce Ti, tam se zaručeně objeví také případ, který vyžaduje jeho pomoc. Nejinak je tomu i ve městě Si-fu, kam byl vyslán, aby dohlédl na sklizeň čaje pro samotného císaře. Přečtěte si, do jakého vyšetřování se pustí tentokrát.

Podivná úmrtí v proslulé čajové provincii

Jako každý rok císař v Zakázaném městě netrpělivě očekává osobní dodávku čaje, aby mohl oficiálně přivítat jaro. Soudce Ti si sice také rád dopřeje šálek dobrého čaje, nikdy by ho ale nenapadalo, že bude jmenován čajovým komisařem a vyslán do odlehlých končin, aby na císařskou sklizeň dohlédl. Naštěstí mu na cestě dělá společnost jeho třetí manželka, paní Cao. Jakmile Ti dorazí na místo, pouští se do řešení vražd a domnělých sebevražd, které podezřele souvisejí s lahodným zeleným nápojem. Cenným pomocníkem se mu stane toulavý mnich, který z jediného doušku odhalí vše. Připravte si i vy svůj šálek čaje a ponořte se do napínavé četby.

 

Případy soudce Ti: Zelený čaj s arsenikem

Autor: Frédéric Lenormand

Vydalo: nakladatelství Garamond
Překlad: Vlasta Misařová
Počet stran: 240
Vazba: brožovaná
Vydáno: 6/2017
ISBN: 978-80-7407-360-1

Přečtěte si více o knize Případy soudce Ti: Zelený čaj s arsenikem, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Garamond.

Nakladatelství Garamond vydává knihy na českém trhu již 20 let a zaměřuje se na překladovou literaturu z francouzštiny, angličtiny a hebrejštiny, dvojjazyčné tituly v pěti jazycích a české autory literatury faktu. Mezi nejúspěšnější řady patří série případů soudce Ti z Číny 7. století.

 

Ukázka z knihy

Najednou si přiložil ruku na břicho. Jeho bledá tvář se zkroutila v hrozivém šklebu. Z druhé ruky upustil pergamen, což by pro hosty mohlo být vysvobozením, kdyby se autor nezhroutil na zem s chropotem, který dovršil zkázu harmonického okamžiku.
Pán nařídil sluhovi, aby doběhl pro lékaře, a mladík běžel, seč mu nohy stačily. I když Mu-šu neznal ani to nejzákladnější z medicíny, byl si jistý, že jde o vraždu. Ostatně podle jejich rozpačitých tváří si většina hostů asi myslela totéž. (str. 11)

 

O autorovi

Frédéric Lenormand (1964) za své historické romány a detektivky získal řadu ocenění, vedle toho píše také literaturu pro děti. Po studiích lingvistiky pracoval v Ústavu pro politická studia na Sorbonně, brzy se ale začal věnovat výhradně literatuře. Kromě Případů soudce Ti je oblíbená i jeho detektivní série z období Francouzské revoluce.
(Zdroj informací: tisková zpráva nakladatelství Garamond)

 

Vyhrajte knihu Případy soudce Ti: Zelený čaj s arsenikem

Vydejte se na čajové plantáže starověké Číny, kde právě probíhá sklizeň pro samotného císaře. Soudce Ti se, jakožto čajový komisař, vydává se svou třetí ženou Cao do města Si-fu v proslulé provincii Ťiang-nan tung. Ihned po svém příjezdu shledává, že se zde děje mnoho věcí, o kterých císař nemá ani tušení. Mimo jiné zde v poslední době došlo krom jiného k několika podivným úmrtím, na kterých soudci něco nehraje, a proto se pouští do vyšetřování. A dost možná při něm půjde i o jeho život. Přečtěte si více v dalším z volně navazujícím příběhu z detektivní série Frédérica Lenormanda.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Garamond vám přinášíme soutěž, ve které čtyři z vás mohou knihu Případy soudce Ti: Zelený čaj s arsenikem vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Případy soudce Ti: Zelený čaj s arsenikem
probíhá od 7. do 20. července 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 4 Případy soudce Ti: Zelený čaj s arsenikem

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePřípady soudce Ti: Zelený čaj s arsenikem

Lenormand, Frédéric

Garamond, 2017

Napsat komentář