Nový thriller s Davidem Rakerem

Tim Weaver_Neme obeti
Colm Healy přišel o všechno, ale musí pátrat dál, aby objasnil ohavnou vraždu a potrestal viníka. Naštěstí mu s tím pomůže odborník na hledání pohřešovaných osob, detektiv David Raker.

Ztratil všechno, na čem mu záleželo. Zbývá jen spravedlnost… a pomsta.
Colm Healy patřil k nejlepším detektivům Metropolitní policie – až do chvíle, kdy se začal zabývat případem brutální vraždy mladé matky a osmiletých dvojčat. Vyšetřování uvízlo na mrtvém bodě a skutečnost, že nikdy nedokázal najít a potrestat viníka, Healymu zničila jak profesní, tak soukromý život. David Raker, který se specializuje na pátrání po nezvěstných osobách, je jediný přítel, který Healymu zbyl. Zároveň jako jediný chápe, že bez odpovědí Healy nikdy nedokáže najít klid a jeho život zůstane v troskách. Proto se společně znovu pouštějí do vyšetřování. Ani jeden z nich ale netuší, že vrah ze stínů sleduje každý jejich krok a pouze čeká na správnou chvíli, aby je mohl pohřbít i s posledními důkazy svého ohavného činu.

Strhující román, který čtenáře zavede do nejtemnějších zákoutí našich obsesí. Pochmurná a spletitá studie lidské duše.

Financial Times

 

Němé oběti

Thriller s Davidem Rakerem
Autor: Tim Weaver
Přeložila: Alžběta Lexová

Počet stran: 528
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-88096-82-5
Doporučená cena: 379 Kč

Knihu Němé oběti vydalo nakladatelství Mystery Press.

 

Ukázka z knihy

Přestože byl druhý říjnový den, léto prozatím nejevilo žádné známky ústupu, a tak restauraci okupovaly davy lidí, které posedávaly především venku a na březích řeky, kde sledovaly líně proplouvající loďky. Zpočátku jsem ji v tom zástupu lidstva nezpozoroval a napadlo mě, jestli třeba nesedí uvnitř, ale potom jsem si jí všiml. Seděla u nejvzdálenějšího stolu, upřeně hleděla do prázdna a ruce si chladila o sklenku s vodou.
„Čau,“ pozdravil jsem, sotva jsem se k ní prodral.
Vrchní inspektorka Melanie Crawová se otočila a sundala si sluneční brýle. Rozhlédla se po okolním davu lidí, kteří čekali na volný stůl, a pak se zadívala na mě. „Čau,“ odpověděla s nepatrným náznakem úsměvu.
„Z tamtěch loděk nás sledují nějací paparazzi.“
Obrátila oči v sloup a znovu si nasadila brýle.
Posadil jsem se. „Co tě přivádí do těchto končin?“
„Ve Waltham Forestu zadrželi podezřelého, který by mě mohl zajímat.“ Podívala se na hodinky a pak zase na okolní dav. „Slizký hajzlík. Líbil by se ti.“
Tentokrát jsem byl s úsměvem na řadě já.

 

Tim Weaver

Tim Weaver je bývalý novinář a redaktor mnoha časopisů. Jeho novinářská kariéra byla úspěšná, přesto se však rozhodl psát raději thrillery. Tak vznikla šestice románů, jež uvedla na scénu soukromého detektiva Davida Rakera, specialistu na hledání pohřešovaných osob. Podrobnější informace o autorovi i jeho tvorbě najdete v našem článku ke knize Není cesty zpět.


Nakladatelství Mystery Press se od svého založení v roce 2015 velmi rychle etablovalo na tuzemském knižním trhu jako specialista na detektivky, thrillery a krimi romány. V současnosti vydává zejména anglo-americké autory, z nichž pro české čtenáře objevilo např. Angličany Stevea Robinsona (genealogické thrillery Stopy v krvi a Hluboký hrob) a Tima Weavera (drsné krimi Není cesty zpět a Bez slitování), ale nebojí se ani velkých amerických jmen, jako jsou Janet Evanovich či Dan Simmons. Pod logem Mystery Pressu vycházejí rovněž knihy českých autorů, a to především v subžánrech klasické a historické detektivky, mysteriózního thrilleru či procedurální krimi.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNěmé oběti
Thriller s Davidem Rakerem

Weaver, Tim

Mystery Press, 2017

Napsat komentář