Zahrajte si o povídky nejen ze zubařské ordinace

ceho-se-boji-zubar-perex
Mnoho lidí má upřímnou hrůzu z návštěvy zubařské ordinace. Napadlo vás ale někdy, čeho se bojí právě zubaři? Odpověď možná najdete v knize Daniela Čechury. Jeho kniha nabízí čtenářům krátké povídky ze života i ze zubní ordinace.

Grotesky ze života zubaře

Knížka Čeho se bojí zubař, autora Daniela Čechury s ilustracemi Petra Zdeňka, nabízí 30 krátkých povídek z prostředí zubní ordinace i běžného života a samostatnou povídku Vám všem, která zachycuje vznik divadelního scénáře ke konverzační komedii ze současnosti Záměna.

 

Čeho se bojí zubař

Autor: Daniel Čechura

Vydalo: nakladatelství Pohádkov s.r.o.
Ilustrace: Petr Zdeněk
Počet stran: 110
Vazba: brožovaná
Vydáno: 6/2017
ISBN: 978-80-270-1718-8

Přečtěte si více o knize Čeho se bojí zubař, kterou do soutěže věnovala společnost Pohádkov s.r.o.

Pohádkov s.r.o. je rodinné vydavatelství, které v roce 2016 založil David Čechura pro knížky svého otce Daniela Čechury. Společnost je pojmenovaná podle Danielovi prvotiny, povídkové knížky pro malé děti Pohádkov.

 

Zajímavosti: Pro Pohádkov s.r.o. kreslí a maluje Petr Zdeněk, umělec který nazpíval píseň „Jako jed“ pro stejnojmenný film se Zdeňkem Svěrákem.

 

Ukázka z knihy

Otec byl lékařem a umí anglicky, německy a v osmdesáti letech se začal učit italsky. Teď čte pouze italskou beletrii. Celkem slušně ovládá počítač i své dva mobily. Z jednoho telefonuje a brouzdá po internetu, když je líný vstát a jít k notebooku a z druhého posílá SMS. Provázejí ho nevysvětlitelné jevy. Navštívila ho pojišťovací agentka. Během jejího pobytu ji přestala fungovat přenosná tiskárna a požádala otce, aby ji příští den navštívil na vinohradské pobočce ČP. Šla k autu, které ji mezitím odtáhli. Parkovala na modré zóně. Následující den se otec dostavil do pojišťovny právě ve chvíli, kdy na Praze 2 vypadl elektrický proud. Dvě hodiny pak musel čekat na tramvaj.

 

O autorovi

daniel-cechuraDaniel Čechura (* 1953) je zubní lékař ve výslužbě a autor povídek ze života, které vydává v květnu 2017, ve sbírce Čeho se bojí zubař. Narodil se v Praze, vyrůstal na Žižkově a jeho oblíbeným krajem je kutnohorsko. Díla Daniela Čechury vznikají na chatě u Kutné Hory, blízko vodopádu u kterého J.K. Tyl napsal text české národní hymny. Má dvě děti, které se podílejí na jeho tvorbě. V roce 2009 vydal knížku pro děti Pohádkov, kterou ilustrovala jeho dcera Kristýna. V letech 2009–2016 psal své příběhy do autobiografie Sám sobě. V roce 2016 založili se synem Davidem rodinnou společnost Pohádkov s.r.o., a nyní se z nich stala autorská dvojice. V současnosti připravují k vydání volné pokračování Pohádkova s názvem Školákov.
(Zdroj informací a fotografie: tisková zpráva a přebal knihy)

 

Vyhrajte knihu Čeho se bojí zubař

Hledáte oddechové a vtipné čtení na dovolenou nebo k odpolední kávě? Začtěte se do humorných povídek z prostředí zubní ordinace i běžného života a zjistěte, že zubaři jsou taky jen lidé, a i když se nebojí zvuku vrtačky jako jejich pacienti, potýkají se s jinými strachy. A věřte, že Daniel Čechura ví, o čem mluví, protože sám toto povolání vykonával.

Právě ve spolupráci se společností Pohádkov s.r.o. vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Čeho se bojí zubař vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Čeho se bojí zubař
probíhá od 13. do 26. června 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 povídkové knihy Čeho se bojí zubař

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČeho se bojí zubař

Čechura, Daniel

Pohádkov s.r.o., 2017

Napsat komentář