Fantasy inspirovaná pohádkami

Tipy_Bez srdce a Kralovna ze Zelezne hory
Dnes pro vás máme dva krásné pohádkové kousky plné kouzel a dobrodružství. Popusťte uzdu své fantazii a vydejte se do trochu jiné říše divů a ještě dál, do Severního království.

Marissa Meyerová, autorka úspěšné pohádkové série Měsíční kroniky, dopsala prequel ke slavnému příběhu Alenky v říši divů. Bude její nový román Bez srdce ještě úspěšnější?

Bez srdce

Autorka: Marissa Meyerová

Počet stran: 416
Vazba: brožovaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-252-3967-4
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Bez srdce vydalo nakladatelství Egmont.

Kdysi dávno, než se stala postrachem říše divů, byla neblaze proslulá královna jen dívkou, která toužila po lásce.
Catherine je jednou z nejžádanějších dívek v říši divů a zároveň oblíbenkyní dosud svobodného Krále. Její zájmy jsou však úplně jiné. Jako nadaná pekařka touží po tom otevřít si podnikání a živit se výrobou lahodného cukroví. Pro její matku jsou podobné cíle nesmyslné – zvlášť když má Catherine šanci stát se královnou. Ona má ale jiné sny. Když potká na královském plese pohledného a záhadného Šprýma, rozhodne se, že nebude jen figurkou ve hře někoho jiného. Se Šprýmem se začne potají scházet i přesto, že oba riskují Královu nelibost a hněv jejích rodičů. Cath je pevně odhodlaná zvolit si v životě vlastní cestu, jenže v zemi plné kouzel, šílenství a nestvůr má osud vlastní plány.

 

Ukázka z knihy

„Soumrak chmurný, půlnoc čirá
dámě bledost líčka svírá.“

Neprostupnou temnotou zazněl ponurý melodický hlas.
„Správná poznámka, můj opeřený příteli,“ odpověděl druhý hlas. Byl veselejší a živější. „Víš určitě, že tu nemámě čichací sůl?“

„V tom pro tebe nemám radu,
v plánu tvém však vidím vadu:
stěží bude dáma čilá,
leda by se vodou zlila.“

Něco udeřilo o zem vedle Cathina lokte a vzápětí se ozvalo tiché čvachtání vody.
„Ne, Havrane, polévat ji nebudeme. Hledej dál. Nemáme šunkový sendvič? Nebo stéblo slámy? Na Krále platí vždycky.“ (str. 51)

Přečtěte si další ukázky: ukázka1, ukázka2.

 

Marissa Meyerová

Marissa Meyerová je autorkou slavné série Měsíční kroniky: knih Cinder, Scarlet, Cress, Winter, Nejkrásnější a Hvězdy nad hlavou. Žije v Tacomě ve státě Washington se svou rodinou a třemi kočkami.

Informace byly čerpány ze stránek společnosti Albatros Media (dole).

 

Egmont ČR je v současné době jedním z největších vydavatelů dětských knih a časopisů na území naší republiky. Právě zásluhou Egmontu byly našim dětem představeny postavičky, které znal celý svět a které si děti rychle zamilovaly. Mezi ně bezesporu patří Kačer Donald, Myšák Mickey, Medvídek Pú a spousta dalších, jejichž příběhy po generace podporují dětskou fantazii. Svět Walta Disneye byl tehdejším dětským čtenářům v 90. letech téměř neznámý. Není proto divu, že mnohé děti lačnily potom, začíst se do příběhů těchto postav, což jim jako vůbec první společnost Egmont umožnila. Nakladatelství se připojilo k velké společnosti Albatros Media.

————————————————

Královna ze Železné hory Jany Brnušákové přináší pohádkový příběh mladé Bet, jenž je plný záhadných bytostí, dobrodružství i kouzel. Potěší ale i čtenáře, kteří si libují v poetickém líčení krásné přírody.

Královna ze Železné hory

Autorka: Jana Brnušáková

Počet stran: 224
Vazba: brožovaná
Formát: 155×225 mm
ISBN: 978-80-88088-47-9
Doporučená cena: 250 Kč

Knihu Královna ze Železné hory vydalo nakladatelství Klika.

Mladičká Bet opouští milovaný domov i zvláštní obyvatele z Království pod horou. Hned na počátku cesty je zřejmé, že splnit přání tajemné Luny se neobejde bez překážek. Na dívku ale nečeká jen nebezpečí. Osamělou pouť obohatí nejprve záhadní pomocníci, později také noví přátelé. Zlé síly zasáhnou i do osudu dalších členů její rodiny. Pokud všichni splní svěřené úkoly, mohou přispět k záchraně Severního království. Mezi napětím a překvapivými momenty najde čtenář zároveň poetický pohled na rozmanitou přírodu.

 

Ukázka z knihy

Chlapec, s nekonečnou hladinou v zádech, vesele pospíchal za babičkou. „ Spolu s otcem mají tedy namířeno domů. Rian určitě družinu našel a je s nimi.“
S novým přítelem a skvělou náladou vyjížděli ráno Bran i Etelin na obchodní cestu. Hnědý koník byl na prodej i s vozem za dobrou cenu. Shodli se na jméně Ryzáček. Ve Slunečném městě, kam s koníčkem mířili, v tu dobu nastal rozruch. Vojáci nakládali zásoby potravin a brali lidem, co je napadlo. Ozbrojení spiklenci zatím nemohli zasáhnout, museli jen doufat, že jim ta verbež nechá něco na přežití.
Rian to vše bedlivě pozoroval. „Mají naloženy velké vozy. Pojedou pomalu a určitě vzhledem k šíři nákladu nepoužijí zkratku. Nejspíš žoldáci tajnou cestu do Hraničního města neznají. To se hodí. Aby je však  předběhl, musí tentokrát ukrást koně. Jestli mu to hvězdy dopřejí, vrátí se a dluh zde splatí.

Přečtěte si další ukázku a také náš článek.

 

Jana Brnušáková

Jana Brnušáková se narodila v Kladně, kde prožila své dětství, a kromě psaní se amatérsky věnuje fotografování a malování. V současnosti žije v prostředí Podbrdska. Zdejší krásná krajina ovlivnila její tvorbu.

 

Klika logoKdyž jako začínající spisovatelka vydala Věra Nosková svou první knihu, zjistila, že ačkoli autor odvede na knize největší objem práce, procenta ze zisku mu náleží více než skromná. Založila si proto vlastní vydavatelství. Pod jeho záštitou se vydával i měsíčník a knihy autorů sdružených v Klubu českých skeptiků Sisyfos. V současnosti kromě knih Věry Noskové vydává i knihy ze dvou edic, Kenyho VOLEJ (edice vodáckých publikací a knih) a edice Otevřeno, ve které vycházejí knihy externích autorů.
Rodinné nakladatelství Klika sídlí v soukromém bytě a nemá žádné zaměstnance, pouze externí spolupracovníky.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete spoustu pěkných knih za skvělé ceny.

Máte rádi fantasy a pohádky? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBez srdce

Meyerová, Marissa

Egmont ČR, 2017

zobrazit info o knizeKrálovna ze Železné hory

Brnušáková, Jana

Nakladatelství Věra Nosková – Klika, 2017

Napsat komentář