Vyhrajte volné pokračování příběhu Jesky

Dalajlamova-kocka-a-sila-meditace-perex
Jeska, zvířecí společnice Dalajlamy, má před sebou další úkol v podobě naučit se meditovat. Společně s ní odhalíte nové způsoby, jak pracovat se svou myslí a najít klid a přirozenost. A to se přeci v dnešním uspěchaném světě hodí. 

Naučte se meditovat s Dalajlamovou kočkou

Začtěte se do kouzelného vyprávění moudré himálajské kočky a objevte sílu meditace.
„Pokud jste někdy pochybovali, zda má vaše kočičí společnice nějaký vlastní vnitřní svět, tak se jen dívejte, co se děje, když usne a ztratí vědomou kontrolu nad svým fyzickým tělem… jak jí cukají nohy, chvěje se jí čelist, někdy možná nakrčí čumák nebo dokonce zamňouká. Kočky skutečně umějí být velmi pozorné a bdělé. Jenže jsme také myslící bytosti. V mém případě bohužel myslící až příliš.“
Ve třetím díle série příběhů Dalajlamovy kočky se Jeska (Její Svatost Kočka) vydá za dalším úkolem: naučit se meditovat. Budete sledovat cestu jedné nádherně nedokonalé bytosti na cestě k osvícení. Společně s Jeskou se naučíte nové způsoby, jak pracovat se svojí myslí. Zpomalíte, naleznete klid a objevíte svoji hlubokou přirozenost – čistou lásku a soucit. Znovu se setkáte se starými známými z Dharamsaly, ale v příběhu nebude nouze o mnoho zajímavých lidí (a samozřejmě i zvířat), které Jeska potká, ať už v dalajlamově okolí nebo mezi návštěvníky Himálajské literární kavárny. Dozvíte se například, co mají společného blechy a meditace, jakého zvířecího kamaráda má Jeho Svatost papež a jak dlouho se vlastně dalajlama s Jeskou znají. A dojde i na nejedno nečekané překvapení.

Dalajlamova kočka a síla meditace

Autor: David Michie

Vydalo: nakladatelství Synergie Publishing SE
Překlad: Petra Vlčková
Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Vydáno: 5/2016
ISBN: 978-80-7370-369-1

Přečtěte si více o knize Dalajlamova kočka a síla meditace, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

Ukázka z knihy

Napadlo mě to jednoho slunečného himálajského rána. Ležela jsem na svém obvyklém místě, na parapetu okna v prvním patře – což je ideální stanoviště, které mi poskytuje maximální přehled s minimálním vynaloženým úsilím – a Jeho Svatost právě ukončovala soukromou audienci.

Stydím se, ale tuto knihu musím začít přiznáním. Je mi to tak trapné, že se mi do toho vůbec nechce. Určitě totiž předpokládáte, že když žiji s dalajlamou, mezi mnichy z kláštera Namgjal a neustále se setkávám s těmi nejváženějšími mistry meditace v tibetském buddhismu, bude k mým mnoha obdivuhodným vlastnostem patřit také výtečná schopnost meditovat.

Želbohu, milí čtenáři, není tomu tak! (str. 7)

Další snahy Jesky meditovat nastiňuje pokračování ukázky.

O autorovi

David Mitchie již řadu let seznamuje čtenáře uspěchaného západního světa s buddhismem, a to formou esejistickou a beletristickou. Jeho série příběhů Dalajlamova kočka sklidila celosvětový úspěch a i v České republice se ihned zařadila mezi bestsellery. Dále pořádá populární semináře o meditaci a o práci s myslí, pravidelně vystupuje na významných humanitárních konferencích, spolupracuje s neziskovými organizacemi a přispívá do periodik, jako jsou The Daily Telegraph nebo USA Today. Píše vlastní blog, ve kterém se pravidelně zaobírá problematikou bdělé pozornosti a příbuznými tématy. David Mitchie se narodil v Zimbabwe, studoval v Jižní Africe, žil v Londýně a nyní bydlí s rodinou v australském Perthu.

Vyhrajte knihu Dalajlamova kočka a síla meditace

Jeska (Její Svatost Kočka) je moudrá himálajská kočka Jeho Svatosti dalajlamy, která se již potřetí rozhodla podělit se o svá moudra načerpaná během života s Dalajlámou. Tentokrát se zaměřila na meditaci, která umožňuje najít vnitřní klid a poodhalit hlubokou přirozenost, tj. čistou lásku a soucit. Opět budete mít možnost setkat se starými známými z Dharamsaly a dozvíte se řadu zajímavých informací, jako např. koho má Jeho svatost papež za zvířecího společníka.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Dalajlamova kočka a síla meditace vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Dalajlamova kočka a síla meditace
probíhá od 4. do 10. června 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

 

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Dalajlamova kočka a síla meditace

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDalajlamova kočka a síla meditace
Volné pokračování příběhu kočky Jeho Svatosti dalajlamy

Michie, David

Synergie Publishing SE, 2016

Napsat komentář