Příběhy plné emocí

emoce
Poddejte se emocím s dnešními knižními tipy. Budeme v nich odhalovat tajemství duchovního společenství, zamyslíme se nad otázkou rodičovství a prožijeme životní příběh neobyčejně obyčejné ženy.

Manželský svazek dvou lidí by měl být naplněn důvěrou, oddaností a vzájemnou upřímností. To si myslela i právnička Dana. Když po manželově záhadné smrti zjistila, že o svém choti nevěděla zdaleka vše, právem ji to zneklidnilo. Koho si to ve skutečnosti vzala a proč její intelektuálně zaměřený manžel podlehl vábení neznámého duchovního společenství? Dozvíte se ve Spřízněné duši.

Jak daleko může dojít touha po „duchovním probuzení“? Je centrum mistra Jóniho příslibem pro všechny, kteří chtějí uniknout z prázdnoty moderního světa, nebo nebezpečnou sektou s temnými rituály? Když se právnička Dana dozví, že jejího bývalého manžela s milenkou našli nedaleko centra mrtvé, je nucena znovu zkoumat své manželství a ptát se, kým její milovaný Ethan vlastně byl. Egocentrickým intelektuálem, jenž padl do spárů falešných guruů, nebo „probuzeným“ člověkem, kterého nedokázala pochopit kvůli své pragmatičnosti a povrchnosti? Čtivý román o lásce, smrti a józe nepostrádá ironii a zároveň klade znepokojivé otázky o povaze a významu duchovních společenství.

Spřízněné duše

Autorka: Jessica Groseová
Přeložila: Adéla Bartlová

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-7306-906-3
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Spřízněné duše vydanou
nakladatelstvím Pavel Dobrovský – BETA si můžete prohlédnout v ukázce.

Zasoutěžte si o tuto knihu v naší soutěži.

Ukázka

Zrovna jsem čekala na kávu ve vinárně kousek od své kanceláře, když jsem si všimla, jak mě z titulní strany New York Postu propalují jeho oči. Plechové držáky novin na stojanu zakrývaly titulek a většinu jeho obličeje, ale stačily ty oči, abych ho poznala. Svého muže jsem neviděla pět let, a jeho průzračné hnědé reflektory bych si ovšem ani dnes nespletla. Přesvědčila jsme se, že se nikdo z mých právnických kolegů v podniků nedívá, jak si kupuju takový plátek, udělala jsme tři kroky ke stojanu a se zrychleným dechem si vzala jeden výtisk.

O autorce

Jessica Groseová je novinářka a editorka, vydala úspěšný román Sad Desk Salad, ve kterém si dobírá blogery a jejich internetový svět. Je autorkou celé řady článků pro noviny a magazíny, např. New York Times, Glamour, Marie Claire, Elle nebo Spin. Žije v Brooklynu s manželem a dcerami.

Zdroj: BETA Dobrovský

————————————————

Co vše je člověk ochoten obětovat rodičovství? Opravdu jsme všichni předurčeni k plození nových generací? Hrdinové knihy Provařená řeší otázky, které si čas od času položí každý dospělý.

Jak být dobrou mámou, když si neumíte poradit sama se sebou? Když vás táhnou do hlubin zoufalství drogy, dluhy, posedlost štíhlostí a taky osamění? Osmatřicetileté Sylvii, dvaadvacetileté Kamile a šestadvacetileté Alici život naložil na cestu pořádný batoh starostí. Otcové jejich dětí nejsou také zrovna ideální. Jeden feťák, další rocker, třetí workoholik. I oni nejspíš hledají své odpovědi. Jak být dobrým tátou, když jste dítě vlastně nechtěl? Nebo když se bojíte, že budete jako váš otec? To by rád věděl osmatřicetiletý Patrik, rocková hvězda, která má podle ostatních naprosto všechno. Stačí to ale na vyrovnání se s prázdnotou a starými křivdami, které ho sžírají?
I když hrdinové příběhu mají své bolesti a smutky, najdou v sobě vnitřní sílu odrazit se ode dna a plnit si své sny. Ponořte se do příběhu o přátelství, naději a také o tom, že život není vždycky tak marný. Zvlášť když do něj vstoupí děti…

Provařená

Autorka: Simona Votyová

Počet stran: 252
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-906507-2-5
Doporučená cena: 230 Kč

Knihu Provařená vydalo nakladatelství SiMonaLisa.

Ukázka

Každopádně teď po mně něco chce. Vezmu mobil.
„Konečně,“ huhlá očividně totálně namol a za ním je slyšet dunění hudby a hlasité pokřikování. O tom, že jsou tři ráno, pomlčím.
„Musíš pro mě dojet, hajzlové mě nechtěj´ vzít do taxíku a šrajtofli jsem někde nechal,“ nařizuje mi.
„Já přece nemám auto,“ připomínám mu, „jsi v Ostravě?“
„Kde bych asi byl, když ti volám? Tak pro mě dojeď taxíkem, s tebou mě vezmou,“ navrhuje.
Jsem mu natolik zavázaná, že si nedovolím nic namítat a raději se zeptám, kde vlastně je.
„Ve Stodolní, kde bych byl asi,“ mumlá. To se dalo čekat. Při představě, jak se valím s obrovským břichem Stodolní a hledám ho kdovíkde, se mi udělá špatně. Nevkročila bych tam za bílého dne a teď se mám vrhnout do centra bitek a bordelu.
„Kde přesně?“ snažím se zjistit.
„Co já vim? Ve Stodolní, sem ti to řikal. Tak jedeš? Je mi blbě!“

Podívejte se také na další knihu autorky:

zobrazit info o knize

————————————————

V životě každé ženy přijdou momenty, které zanechají šrámy na duši. S Monou, hrdinkou knihy Pojď sem, ať  ti můžu dát pusu, se setkáte v dětském věku, poznáte ji jako mladou dívku i jako dospělou ženu. Mona řeší stejné problémy jako my všichni. Lásku, vinu, moc a vůli zapomenout.

Bezostyšně upřímný příběh o tom, proč se stáváme tím, kým jsme.
Mona jako dítě, jako čtyřiadvacetiletá dívka a jako pětatřicetiletá žena. Román o dětství, ale také o rodičovství. O zlomených lidech a o tom, jak neúmyslně ubližují ostatním. O tom, kde končí odpovědnost a začíná vina. O tajemstvích a samotě. O nemoci a mlčení. O tom, jak je nebezpečné být silný. O zapomínání a neschopnosti zapomenout. O odvaze zachránit sebe sama. A samozřejmě také o lásce. Protože ta je vše, co máme, nebo alespoň téměř vše.

Pojď sem, ať ti můžu dát pusu

Autorka: Griet Op de Beecková
Přeložila: Adéla Elbel

Počet stran: 400
Vazba: vázaná
Formát: 138×206 mm
ISBN: 978-80-7491-876-6
Doporučená cena: 339 Kč

Knihu Pojď sem, ať ti můžu dát pusu vydanou nakladatelství Host si můžete prohlédnout v ukázce.

Přečtěte si také náš podrobnější článek.

Ukázka

Říkají, že oči si na tmu zvyknou, ale tady, v té malé místnůstce v rohu sklepa, je černočerná tma. Minule jsem si počítala nahlas, a tehdy jsem napočítala až do několika set, a pořád jsme ještě nemohla ven, takže to už teď nedělám.
„Nebojím se.“ Vyslovím to nahlas a polekám se toho zvuku.
„Nebojím se, protože už mi je devět let, a to už jsem velká, a velké holky se nebojí.“ Teď už to nebude trvat dlouho. Máma za chvíli přijde dolů a zase mě pustí. Já se omluvím a slíbím, že už to nikdy neudělám.
Nejsem poslušné dítě. Alexander je. Tohle máma tvrdí často.

O autorce

Griet Op de Beecková (* 1973) je belgická autorka. Za svou prvotinu
Výš než v sedmém nebi (2013; česky Host 2015) získala Bronzovou sochu za nejlepší nizozemsky psaný debut a byla nominovaná na oceněni jako Literatuurprijs 2013 a Academica Literatuurprijs 2014. Pojď sem, ať ti můžu dát pusu (2014) je autorčina druhá kniha, za niž získala Hebban Award 2015 a byla nominovaná na prestižní nizozemskou cenu NS Publieksprijs. Obě knihy budou zfilmovány.

Zdroj: nakladatelství Host


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih je ta pravá pro vás? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSpřízněné duše

Groseová, Jessica

Pavel Dobrovský – BETA, 2017

zobrazit info o knizeProvařená

Votyová, Simona

SiMonaLisa, 2017

zobrazit info o knizePojď sem, ať ti můžu dát pusu

Op de Beecková, Griet

Host, 2017

Napsat komentář