Kouzelné černé šaty

Jane Rosenova_Male cerne a devet zen
Malé černé a devět žen je půvabný, vtipný a hravý román, vynalézavě propojující osudy devíti žen prostřednictvím malých černých šatů, které každé z nich vstoupí do života a vnesou do něj podmanivé kouzlo.

Natalie je prodavačkou v obchodním domě Bloomingdale‘s a hlavu má plnou svého bývalého přítele, právníka, který se po rozchodu zasnoubil s jinou. Felicia dvacet let vskrytu miluje svého šéfa, jenž před časem ovdověl a neví si se svou samotou rady. Těmto a dalším ženám – například mladé modelce, která čerstvě přijela z farmářské Georgie, hollywoodské divě, která se snaží prosadit na Broadwayi, nebo třeba veleúspěšné absolventce prestižní vysoké, která nemůže najít práci, a tak si na sociálních sítích vytváří báječný život podle svých představ – se jako mávnutím kouzelného proutku začne proměňovat život díky jedněm šatům sezóny, dokonalým malým černým, kterých se každý touží dotknout…

 

Malé černé a devět žen

Autorka: Jane L. Rosenová
Přeložila: Kateřina Harrison Lipenská

Počet stran: 224
Vazba: vázaná
Formát: 130×210 mm
ISBN: 978-80-7359-521-0
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Malé černé a devět žen vydalo nakladatelství Metafora.

 

Ukázka z knihy

Hádej, kdo přijde na večeři?

Tomás, třetí patro, dámské šaty
Věk: 27

Už uběhlo pár dní a celá situace s těmi šaty mě začínala znervózňovat. Já nevím, proč musím vždycky do všeho strkat ten svůj nos. Vysloužil jsem si tím dokonce vlastní kategorii ve středoškolské ročence: Do všeho strká nos. Chystal jsem se odeslat poslední šaty Max Hammer velikosti S té protivné zákaznici, co si je vůbec nezaslouží, a připadal jsem si, jako bych vedl jehně na porážku. Další dodávku už asi nedostaneme. Ty šaty jsou krásné. Jsou to jedny z těch, za kterými se každý otočí a každá dívka si v nich musí připadat jako hvězda večera. Nemohl jsem se smířit s tím, že by takový poklad dostal ten nevděčný fracek – a tím myslím ty šaty i Arthura Winterse. Tak jsem se do toho vložil! Poslední černé koktejlky velikosti S s pozvánkou na večeři jsem poslal sekretářce, která se svým věkem k Arthurovi hodí, a tu matronskou kašmírovou věc oné zlatokopce!

 

Ohlasy

Literatura pro ženy ve své nejlepší formě! Kdyby tahle knížka byla šaty, každému by perfektně sedla a lichotila by každé postavě.

Library Journal

Ohromně zábavná kniha plná legrace. Toužíte-li na chvíli po útěku z reality, Malé černé a devět žen vám nabídnou šťastný konec, který všechny pobaví a nikoho neurazí.

USA Today

Fantastická komedie omylů, romance i drama v jednom, zábavná kniha plná humoru, která vás přiměje zajet si do nejbližšího nákupního centra pro své vlastní malé černé.

Jerusalem Post

 

Jane L. Rosenová

rosenova-jane-lJane L. Rosenová je spisovatelka a novinářka píšící pro Huffington Post. Žije v New Yorku a na ostrově Fire Island se svým manželem a třemi dcerami. Často čerpá inspiraci z města, kde žije, i od lidí, kteří v něm spolu s ní žijí. Je autorkou románu pro mladé The Thread, který v roce 2013 sama vydala. Kromě psaní se věnuje televizní produkci a pořádání různých akcí, je spoluzakladatelkou dárkového webu It’s All Gravy a spoluautorkou stejnojmenné aplikace.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Metafora.


Nakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001 a od té doby se zaměřuje zejména na literaturu překladovou, její autoři pocházejí ze všech koutů světa. Vydává ale i knihy českých spisovatelů a vybrat si můžete beletrii vážnou i veselou, thrillery i detektivky z minulosti, současnosti i budoucnosti, nebo knihy z oblasti esoteriky či východní filozofie.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMalé černé a devět žen

Rosenová, Jane L.

Metafora, 2017

Napsat komentář