Příběh plný kouzel a dobrodružství

Kralovna ze Zelezne hory
Hlavní hrdinka Bet byla vyvolena, opouští domov a vydává se splnit přání tajemné Luny. Během cesty plné překážek získá nejen nové přátele, ale musí se i vypořádat s temnými silami. Podaří se zachránit Severní království?

Pohádkový příběh plný záhadných bytostí, dobrodružství i kouzel.
Mladičká Bet opouští milovaný domov i zvláštní obyvatele z Království pod horou. Hned na počátku cesty je zřejmé, že splnit přání tajemné Luny se neobejde bez překážek. Na dívku ale nečeká jen nebezpečí. Osamělou pouť obohatí nejprve záhadní pomocníci, později také noví přátelé. Zlé síly zasáhnou i do osudu dalších členů její rodiny.
Pokud všichni splní svěřené úkoly, mohou přispět k záchraně Severního království. Mezi napětím a překvapivými momenty najde čtenář zároveň poetický pohled na rozmanitou přírodu.

Ukázka z knihy

Ve Slunečném městě také pocítili jaro, nebyl to ale zpěv ptáků, co večer rozezvučel ulice. Velitel tudy vedl Riana, pro nějž měl nějakou práci mimo úkryt. Mladý kovář tak uviděl po dlouhé době nebe nad hlavou, pohlédl na hvězdy a bodlo ho u srdce. Otázal se velitele, který zde žil: „Nepřijela do města poslední dobou skupina cizinců?“ Brány byly otevřené. Připadalo mu, že tu nikdo nějak bedlivě nehlídá vstup do pevnosti.

Ohlasy čtenářů na knihu

V knize si přijdou na své jak mladší čtenáři, tak i dospělí. Příběh je poutavý, dobrodružný, napínavý, s popisem krásných detailů přírody. Při čtení této knihy mě děj dokázal pohltit a unést do světa fantazie. Vřele doporučuji.

– Karolin

Příběh zaujme neotřelým námětem i zpracováním, se zajímavým využitím místopisných scenérií. Počáteční seznámení s postavami brzy vystřídá napínavý příběh, který nepostrádá poetičnost.

– Leny

Velmi napínavý příběh plný tajemných bytostí a kouzel. Mladá Bet překonává různé překážky a nebezpečí v rozmanité a pěkně vylíčené přírodě.

– A. Králová

Královna ze Železné hory

Autorka: Jana Brnušáková

Počet stran: 224
Vazba: brožovaná
Formát: 155×225 mm
ISBN: 978-80-88088-47-9
Doporučená cena: 250 Kč

 

 

Knihu Královna ze Železné hory vydalo Nakladatelství Věra Nosková – Klika.

O autorce

Jana Brnušáková se narodila v Kladně a kromě psaní se věnuje amatérsky fotografování a malování.


Klika logoKdyž jako začínající spisovatelka vydala Věra Nosková svou první knihu, zjistila, že ačkoli autor odvede na knize největší objem práce, procenta ze zisku mu náleží více než skromná. Založila si proto vlastní vydavatelství. Pod jeho záštitou se vydával i i měsíčník a knihy autorů sdružených v Klubu českých skeptiků Sisyfos. V současnosti kromě knih Věry Noskové vydává i knihy ze dvou edic, Kenyho VOLEJ (edice vodáckých publikací a knih) a edice Otevřeno, ve které vycházejí knihy externích autorů.
Rodinné Nakladatelství Klika sídlí v soukromém bytě a nemá žádné zaměstnance, pouze externí spolupracovníky.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKrálovna ze Železné hory

Brnušáková, Jana

Nakladatelství Věra Nosková – Klika, 2017

Napsat komentář