Zahrajte si o román nejen o duchovních společenstvích

spriznene-duse-perex
Danin bývalý manžel Ethan a jeho nová přítelkyně byli nalezeni mrtví v planinách v Novém Mexiku. Dana nemá tušení, co by tam její manžel pohledával, a rozhodne se pustit do pátrání, které ji přivede až k tajemnému centru mistra Jóniho.

Znepokojivé skutečnosti o duchovním prozření

Jak daleko může dojít touha po „duchovním probuzení“? Je centrum mistra Jóniho příslibem pro všechny, kteří chtějí uniknout z prázdnoty moderního světa, nebo nebezpečnou sektou s temnými rituály? Když se právnička Dana dozví, že jejího bývalého manžela s milenkou našli nedaleko centra mrtvé, je nucena znovu zkoumat své manželství a ptát se, kým její milovaný Ethan vlastně byl. Egocentrickým intelektuálem, jenž padl do spárů falešných guruů, nebo „probuzeným“ člověkem, kterého nedokázala pochopit kvůli své pragmatičnosti a povrchnosti? Čtivý román o lásce, smrti a józe nepostrádá ironii a zároveň klade znepokojivé otázky o povaze a významu duchovních společenství.

 

Spřízněné duše

Autorka: Jessica Groseová

Vydalo: nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA
Překlad: Adéla Bartlová
Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Vydáno: 3/2017
ISBN: 978-80-7306-906-3

Přečtěte si více o knize Spřízněné duše, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA. A nezapomeňte ani na ukázku.

Nakladatelství Beta bylo založeno v roce 1993. Za dobu svého působení uvedlo na český trh na 800 titulů různých žánrů a řadí se tak mezi přední české nakladatelské domy. Věnuje se především knihám zaměřeným na rozvoj osobnosti, ezoteriku a nově také náročnější beletrii. V portfoliu nechybí témata historická nebo militaria a opomenout nelze ani bohatě vypravené, obsahově poutavé obrazové publikace, s nimiž se nakladatelství Beta úspěšně prezentuje laické i odborné veřejnosti.

 

Ukázka z knihy

Ale teď jsem nevěděla, jak se s tím mám srovnat. Nové Mexiko? Centrum Zuni? „Kai“? Mrtvý? Takhle jsem si Ethanův nový život nepředstavovala. A tak jsem zavolala své sestře Beth. Dělá si doktorát z americké historie dvacátého století. Už čtyři roky pracuje na své disertační práci. A vždycky bere telefon.
„Co se děje?“ zeptala se Beth ospale. Bylo teprve devět, takže nejspíš ještě ležela v posteli a mazlila se s první dnešní kávou.
„Ethan je mrtvej.“ Snažila jsem se to říct tak klidně, jak jen to šlo, ale hysterický podtón jsem stejně neutajila.
Beth se okamžitě probrala. „Cože?“
„Je mrtvej. Amaya taky. Je to na titulní straně New York Postu.“ Soukala jsem to ze sebe mezi křečovitými nádechy. (str. 13)

 

O autorce

Jessica Groseová je novinářka a editorka, vydala úspěšný román Sad Desk Salad, ve kterém si dobírá blogery a jejich internetový svět. Je autorkou celé řady článků pro noviny a magazíny, např. New York Times, Glamour, Marie Claire, Elle nebo Spin. Žije v Brooklynu s manželem a dcerami.
(Zdroj informací: nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA)

 

Vyhrajte knihu Spřízněné duše

Je možné, že Dana svého bývalého manžela vůbec neznala? Nebo ho tolik změnila jeho nová přítelkyně? A jakou roli v celé události hraje centrum mistra Jóniho? Kolem podivného úmrtí Ethana a Ruth se vyrojilo mnoho otázek a odpovědi na ně zajímají nejen policejní vyšetřovatele, ale i Danu. Podaří se na ně najít odpovědi?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Pavel Dobrovský – BETA vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Spřízněné duše vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Spřízněné duše
probíhá od 23. května do 5. června 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Spřízněné duše

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSpřízněné duše

Groseová, Jessica

Pavel Dobrovský – BETA, 2017

Napsat komentář