Zasoutěžte si o průvodce světem fantasy a RPG map

naucte-se-kreslit-fantasy-a-rpg-mapy-perex
Patříte mezi fanoušky fantasy světů, kde se to hemží příšerami, skřety a čaroději s magickými schopnostmi? Pokud byste si rádi vytvořili nějaký přesně podle svých představ, bude se vám hodit publikace, která vás provede jeho tvorbou krok za krokem.

Vytvořte si vlastní fantasy říši

naucte-se-kreslit-fantasy-a-rpg-mapy-ukazka-1Na špičkách vašich prstů leží nové světy.

Jste fanoušky fantazijních světů plných příšer, skřetů a čarodějů? Hrajete rádi RPG hry? Zajímá vás tvorba map? Nebo jen chcete v kreslení a malování vyzkoušet něco nového? Pokud ano, pak je tato kniha přesně pro vás. Poskytne vám bohatý zdroj inspirace a trpělivého průvodce při tvorbě vlastních fantastických říší krok za krokem.

Profesionální kartograf a umělec Jared Blando vás ve své knize Naučte se kreslit fantasy a RPG mapy (How to Draw Fantasy Art and RPG Maps) provede tvorbou fantasy a RPG map krok za krokem – od načrtnutí kontinentů a moří přes rozmístění vašich sídel, hradů a doupat až po detaily na ploutvích mořských příšer a propracovaná erbovní znamení. Naučíte se, jak vytvářet složité obrázky pomocí jednoduchých tvarů, jak svoji mapu vybarvit, dát jí šmrnc a hlavně vlastní příběh. Ponořte se do fantazijních světů, ve kterých je vše dovoleno.

Jediná kniha pro milovníky fantasy, RPG her a kartografie tohoto druhu na našem trhu.

 

Naučte se kreslit fantasy a RPG mapy

Autor: Jared Blando

Vydalo: nakladatelství Zoner Press
Překlad: Michaela Ženatá
Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Vydáno: 4/2017
ISBN: 978-80-7413-339-8

Přečtěte si více o knize Naučte se kreslit fantasy a RPG mapy, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Zoner Press. Navíc si můžete také prohlédnout krátkou ukázku.

Nakladatelství Zoner Press se zaměřuje na překladové a původní české publikace. V roce 2007 byla nabídka vydavatelství rozšířena o řadu oblíbených knih Naučte se kreslit… a v roce 2008 o fantasy žánr v edici Zoner Fantazie a populární publikace s japonskou mangou a komiksy, které vychází pod logem Zoner Manga. Pro vydavatelství jsou velmi inspirativní webové diskuse, názory, tipy a přání čtenářů, které probíhají na Facebooku Manga Zoner, kde jsou stále nové aktuální informace.

 

Ukázka z knihy

naucte-se-kreslit-fantasy-a-rpg-mapy-ukazka-2PŘÍKLAD MAPY S PŘEVAHOU OCEÁNU
Na mapě s převahou oceánu bude zobrazeno 20–30 % pevniny, zbytek zabírá voda. Dobře funguje, když máte jeden nebo dva velké centrální ostrovy obklopené vzdálenějšími menšími ostrovy. Mezi kulturami této mapy a normální mapy by měl být markantní rozdíl (většinou to budou mořeplavci)

naucte-se-kreslit-fantasy-a-rpg-mapy-ukazka-3PŘÍKLAD VYVÁŽENÉ MAPY
Vyvážené mapy jsou rozděleny v poměru 50:50 nebo 60:40, většinou ve prospěch pevniny. To reprezentuje spíše náš svět, hlavně proto, že většina map tohoto typu nezahrnuje celé moře a oceány, ale pouze část z nich.

naucte-se-kreslit-fantasy-a-rpg-mapy-ukazka-4PŘÍKLAD MAPY S PŘEVAHOU PEVNINY
Pobřeží a hranice jsou často zaznačeny silně a tmavě, s jasným rozlišením mezi oceány a pevninami, takže mezi nimi nedochází k záměně. Pobřeží budou na vaší mapy s největší pravděpodobností zakreslena nejvýraznějšími linkami, a je pro to dobrý důvod. Pro vaše prvotní náčrty bude nejlepší tužka 2H, tužka 2B potom pro vytvoření tmavých silných linek. (str. 10)

 

Vyhrajte knihu Naučte se kreslit fantasy a RPG mapy

Vytvořte si mapu své vlastní fantasy říše, postavte hrady, sídla i doupata a rozviňte svůj vlastní příběh plný mořských příšer, trpaslíků a čarodějů. Profesionální kartograf a umělec Jared Blando vás ve své publikaci naučí, jak na to. Krok za krokem se věnuje jednotlivým částem od základních jednoduchých náčrtků krajiny až po složité propracované erby a pokročilé kaligrafické techniky. Vezměte si papír, tužku a pusťte se do kreslení právě nyní.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Zoner Press vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Naučte se kreslit fantasy a RPG mapy vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Naučte se kreslit fantasy a RPG mapy
probíhá od 20. května do 2. června 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Naučte se kreslit fantasy a RPG mapy

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNaučte se kreslit fantasy a RPG mapy
Kartografie pro fanoušky fantasy krok za krokem

Blando, Jared

Zoner Press, 2017

Napsat komentář