Vyhrajte velkolepý návrat Harryho Holea

zizen-perex
Všechny zavražděné ženy spojuje seznamka Tinder; zde však místo muže snů nalezly svého vraha. Vyšetřovací tým v čele s Katrine Brattovou stále nemá žádné podezřelé, a proto je zpět na scénu povolán Harry Hole. Podaří se mu najít pachatele?

Vrah ze seznamky

V Oslu dojde rychle po sobě k vraždám několika žen, které si domluvily schůzku prostřednictvím seznamky Tinder. Vyšetřovacímu týmu, jemuž nově velí Katrine Brattová, zůstává rozum stát nad způsobem, jímž byly oběti zabity, i faktem, že z míst činů vždy zmizela část jejich krve. Vrchní policejní náčelník Mikael Bellman potřebuje případ co nejrychleji vyřešit, aby mohl na kariérním žebříčku postoupit ještě výš. Proto povolá zpět Harryho Holea, který se mezitím odstěhoval k Ráchel na Holmenkollen a chtěl si užívat spokojeného manželského života a poklidného vyučování na policejní akademii. Vzhledem k brutalitě vražd mu však nic z toho dopřáno není. Okolnosti ho donutí založit alternativní vyšetřovací skupinu a pustit se po stopě. Jenže dopátrat se pravdy není vůbec jednoduché, zvláště když ho život v určitém okamžiku postaví před zásadní dilema, zda má dát přednost rodině, nebo vyšetřování.

Jo Nesbø pokračuje ve stejné linii, kterou zahájil Sněhulákem a dále ji rozpracoval v Levhartovi a následujících dílech. Žízeň opět přináší svižný a dramatický děj plný překvapivých zvratů, Harryho sarkastických poznámek a svérázného chování. Harry je prostě zpět v plné síle a se vší parádou.

 

Žízeň

Autor: Jo Nesbø

Vydalo: nakladatelství Kniha Zlín
Překlad: Kateřina Kryštůfková
Počet stran: 600
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 5/2017
ISBN: 978-80-7473-533-2

Přečtěte si více o knize Žízeň, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Kniha Zlín patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si stáhnout ukázku.

KnihaZlin_AlbatrosMedia

Nakladatelství Kniha Zlín vzniklo roku 2004. Od té doby se v rámci svých edic FLEET, TRACK, NEEWIT, WALT a TEMA snaží nabízet čtenářům to nejkvalitnější, co se v současné době objevuje na (nejen) evropském knižním trhu. Kniha Zlín vydává také původní díla českých autorů, poezii a literaturu faktu. Pozornost věnuje též literátům spojeným se zlínským regionem.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost nabízející pod značkami samostatných nakladatelství Albatros, B4U Publishing, BizBooks, CooBoo, CPress, Computer Press, Edika, Egmont, Fragment, Kniha Zlín, Management Press, Motto, Plus, XYZ a v koedičním projektu s ČT Edice České televize široké spektrum mediálních produktů – knih, e-knih a audioknih.

 

Ukázka z knihy

Další už doleva nepřetáhla. Úzká tvář na snímku jí byla tak trochu povědomá, ačkoli byla skrytá ve stínu a lehce rozostřená. Něco takového se jí nestalo poprvé, Tinder přece jen páruje lidi, kteří se nacházejí v bezprostřední blízkosti. A podle aplikace se tenhle muž nachází necelý kilometr daleko, ano, klidně se může vyskytovat ve stejném bloku. Fakt, že jeho fotka je rozostřená, každopádně znamená, že si nepřečetl tipy, jak Tinder správně používat, což je samo o sobě plus. Zpráva zněla úplně obyčejně: „Ahoj“. Žádná snaha se odlišovat. Možná to nebylo zrovna vynalézavé, ale sebevědomé rozhodně ano. Jo, určitě by se jí líbilo, kdyby k ní někde na mejdanu přistoupil nějaký chlap, řekl jí „Ahoj“ a upřel na ni klidný pevný pohled, který by se jí ptal: „Co ty na to?“
Přetáhla fotografii doprava. Do sekce „mám zájem“. A zaslechla veselé cinknutí iPhonu, které jí sdělilo, že opět došlo k novému propojení. (str. 15)

 

Vyhrajte knihu Žízeň

Vyšetřovací tým, jemuž nově velí Katrine Brattová, dostává přidělen nový případ. Pachatel si své oběti vybírá prostřednictvím seznamky Tinder, brutálně je zabije a část jejich krve zmizí společně s ním, stejně jako všechny případné stopy. Vrchní policejní náčelník Mikael Bellman by rád případ co nejrychleji uzavřel, a proto si vzpomene na svého bývalého nejlepšího vyšetřovatele Harryho Holea. Pokud se vám tedy po tomto svérázném detektivovi už stýskalo, neváhejte a ponořte se s ním do nejnovějšího, už jedenáctého, případu.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Kniha Zlín patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Žízeň vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Žízeň
probíhá od 17. do 30. května 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 krimi thrillery Žízeň (Jo Nesbø)

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŽízeň

Nesbo, Jo

Kniha Zlín, 2017

Napsat komentář