Inspirace nejen do kuchyně

Tipy_inspirace nejen do kuchyne freephotosbank
Naše kulinářské knižní tipy vás dnes ukáží, jak vařit skvělé domácí pivo, neškodné sladké dezerty, knedlíky na různé způsoby, a pozor! Také vám doporučí vhodný trénink, abyste si pochutnali, a současně udělali něco pro zdraví.

Pivařka je kniha Petra Novotného, kterou potřebujete, abyste se dověděli vše o domácím vaření piva. Pomocí různých návodů, receptů a rad vám otevře nový a netušený svět chutí i vůni. A v nejednom z vás jistě vyvolá touhu experimentovat…

Pivařka

Tajemství domácího pivovarnictví
Autoři: Petr Novotný a kol.

Počet stran: 328
Vazba: vázaná
Formát: 220×280 mm
ISBN: 978-80-7565-108-2
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Pivařka vydalo nakladatelství Jota.

Pivařka je ryze český a zcela unikátní projekt. Tři nadšenci do domácího vaření piva se jednoho dne rozhodli, že osloví ostatní domavarníky, vyberou od nich ty nejlepší a nejověřenější receptury a vydají je. Jako inspiraci pro další. Podařilo se shromáždit 100 zcela unikátních receptů! Ale nečekejte jen „kuchařku“, kniha je opatřena i kapitolami o historii vaření a hlavně odborným a rozsáhlým úvodem do domácího pivovarství. Všechny recepty jsou optimalizovány na stejné množství piva a počítají s dostupností vstupních surovin na českém trhu. A malý bonus – domavarníci mají i vlastní etikety a speciální názvy pro své produkty.

 

Ukázka z knihy

Šrotování sladu
Zpravidla první činností, která nás při vaření piva čeká, je šrotování sladu. Na první pohled se může zdát, že je to činnost tak jednoduchá, že zde nelze nic zkazit. Šrotování však může výrazně ovlivnit průběh mutování, scezování a vyslazování, a tím kvalitu i kvantitu našeho piva. Proto skutečně dodržujte správný postup procesu, předejdete tak pozdějším zbytečným komplikacím. Zároveň počítejte s tím, že pokud nemáte na šrotování pokročilejší vybavení, může být našrotování potřebného množství sladu poměrně zdlouhavé. Potom bude možná snazší nechat si slad našrotovat již v obchodě se surovinami. Našrotovaný slad bychom ale měli spotřebovat co nejdříve od jeho zakoupení. (str. 44)

Petr Novotny_Pivarka ukazka

Přečtěte si celou ukázku.

 

Petr Novotný

Petr Novotný pochází z jižních Čech, vystudoval chemickou průmyslovku a poté VŠCHT v Praze, kde získal inženýrský titul v chemickém inženýrství a bioinženýrství. V současné době žije se svou ženou Lucií v USA, kde je doktorandem na North Carolina State University. Ve volném čase se věnuje jízdě na kole, lezení, je dobrovolným hasičem a milovníkem piva. Důležitým životním milníkem byl okamžik, kdy se rozhodl proniknout do tajů domácí výroby piva. Své profesní zkušenosti úročil během psaní blogu o domácím vaření piva, kde se snažil přibližovat teorii výroby piva svým kolegům domácím sládkům. Tyto počáteční snahy se postupně transformovaly až v publikaci Pivařka – Tajemství domácího pivovarnictví, na které se spolupodíleli desítky českých domácích sládků. Spolu s realizačním týmem PivařkyRadkem Michelem a Jiřím Valou – spoluzaložil Cech domácích pivovarníků, který se snaží o sdružování domácích sládků, jejich podporu a vzdělávání.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Jota.

————————————————

Seznamte se s kuchařkou, která vám představí knedlíky – obvyklou přílohu našich maminek a babiček – zcela netradičně, připravené podle zásad moderní kuchyně. Autorem kuchařky Knedlíková revoluce je mladý profesionál, kuchař tělem i duší, Michael Schlaipfer.

Knedlíková revoluce

Autor: Michael Schlaipfer
Přeložila: Alena Bezděková

Počet stran: 96
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 200×215 mm
ISBN: 978-80-87034-38-5
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Knedlíková revoluce vydalo nakladatelství PRESCO GROUP a.s..

Kuchařská kniha vás seznámí s obecně platnými zásadami knedlíkové kuchyně, provede vás receptem krok za krokem a poskytne mnoho profesionálních rad a tipů. Klade důraz na kvalitu, čerstvou zeleninu, bylinky a regionální suroviny. Tato kuchařka vás bude díky krásným fotografiím inspirovat k vlastním experimentům a podpoří ve vás chuť tvořit.

 

Ukázka z knihy

Michael Schlaipfer_Knedlikova revoluce ukazka

Zasoutěžte si o Knedlíkovou revoluci! Šanci máte do 14. května 2017.

 

Michael Schlaipfer

Michael Schlaipfer navázal na rodinnou tradici a pokračoval v gastronomických šlépějích svých prarodičů. Řemeslu ho kromě jiných učil i televizní kuchař a poradce Werner Koslowski. V roce 2012 si splnil svůj sen a otevřel si vlastní restauraci, kde se snaží neustále překvapovat své hosty novými, inovativními pokrmy, které ale vycházejí z tradičních receptů.

Informace o autorovi byly čerpány z tiskové zprávy nakladatelství Presco Group a. s.

————————————————

Mlsejte zdravě a chutně! Inspiraci poskytnou praktické karty36x Sladký život, jejichž autorkami jsou Claudia Lazar a Monika Cordes. Recepty na výtečné muffiny, pusinky nebo nákypy vás dozajista potěší, a přitom vám nijak neuškodí.

36x Sladký život

Karty s recepty
Autorky: Claudia Lazar, Monika Cordes
Přeložila: Soňa Havlová

Počet stran: 36
Vazba: karty
ISBN: 978-80-7370-461-2
Doporučená cena: 149 Kč

Knihu 36x Sladký život vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE.

Dopřejte si krátkou pauzu od každodenního shonu a oslaďte si život! 36 báječných sladkých receptů, které najdete v tomto balíčku, jsou nejenom hříšně dobré, ale i zdravé. Je známé, že přemíra cukru lidskému tělu škodí. Tyto recepty jsou však sestavené s ohledem na rovnováhu, a tak můžete mlsat, aniž byste škodili svému zdraví. Mezi recepty najdete například sladké cuketové muffiny, borůvkovo-mandlové pusinky nebo sorbet z vodního melounu. Díky praktické velikosti můžete mít oblíbené recepty vždy po ruce, nebo jimi potěšit své přátele.

 

Ukázka z knihy

Claudia Lazar_Monika Cordes_Sladky zivot

Prohlédněte si další ukázky: ukázku 2 a ukázku 3.

 

Claudia Lazar, Monika Cordes

Claudia Lazar a Monika Cordes připravily také 36x Vegetariánské dobroty. Tyto kartičky přináší plno zdravých vegetariánských receptů, které promění prosté bezmasé vaření ve skutečný kulinářský zážitek! Vyzkoušejte některou z lahodných polévek, saláty, skvělé dezerty, ale i výtečná hlavní jídla.

————————————————

Patnáctiminutové recepty a tréninky pro štíhlé a zdravé tělo vás posilní a povzbudí! Za pouhou čtvrthodinku připravíte s pomocí Lean in 15 kouče Joea Wickse pokrmy, které přemění tuky v horu svalů.

Lean in 15

15minutové recepty a tréninky pro štíhlé a zdravé tělo
Autor: Joe Wicks
Přeložila: Olga Pek

Počet stran: 224
Vazba: brožovaná
Formát: 189×246 mm
ISBN: 978-80-7529-189-9
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Lean in 15 vydalo nakladatelství Slovart.

Kniha populárního kouče Joea Wickse Lean in 15 se v Británii už dlouho drží na žebříčku nejčtenějších titulů. Stovka receptů na chutná jídla, která lze připravit za pouhých 15 minut, ve spojení s 15minutovým cvičebním programem vás naučí, jak dopřát tělu to, co potřebuje, a jak to udělat v pravou chvíli. Stačí totiž díky cvičení nastartovat přeměnu tuku na svaly, a nejen že není třeba hladovět, je dokonce možné jíst více. Kniha je přehledná, plná barevných fotografií, a díky autorovu originálnímu stylu také velice čtivá a zábavná.

 

Ukázky z knihy

Joe Wicks_Lean in 15 ukazka1

Joe Wicks_Lean in 15 ukazka2

Přečtěte si také naše další tipy pro zdravé a chutné vaření.

Úvodní fotka pochází ze stránek freephotosbank.com.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete báječné knihy za skvělé ceny.

Která z dnes představených kuchařek vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePivařka. Tajemství domácího pivovarnictví
Teorie. Rady. Návody. Recepty

Novotný, Petr

Jota, 2017

zobrazit info o knizeKnedlíková revoluce

Schlaipfer, Michael

PRESCO GROUP a.s., 2017

zobrazit info o knize36x Sladký život
Karty s recepty

Cordes, Monika – Lazar, Claudia

Synergie Publishing SE, 2017

zobrazit info o knizeLean in 15
15minutové recepty a tréninky pro štíhlé a zdravé tělo

Wicks, Joe

Slovart, 2016

Napsat komentář