Knihy pro nejmenší čtenáře

knihy-pro-deti-nahled
Dnes potěšíme nejmenší čtenáře a jejich rodiče. Přinášíme tři vybrané knižní tipy, se kterými zábavnou formou poznají svět kolem sebe a zažijí kouzelná dobrodružství společně s plyšáky.

Králičí holčička Miffy je zpět! Můžete s ní zábavnou formou poznávat svět prostřednictvím vtipných výřezů a překrývání obrázků. Tentokrát se Miffy rozhodla naučit se barvy a určitě u toho ráda uvítá společnost.

Leporelo pro nejmenší. Kdo se skrývá za dveřmi? Zvířátka, věci, květiny a barvy. Knížka nizozemského ilustrátora Dicka Bruny navazuje na sérii knih pro nejmenší děti, kterou rozvíjí již od roku 1955. Časem se stal opravdovým klasikem a předurčil charakteristické rysy ilustrace pro nejmenší děti: jednoduchá pevná linka, vybraná barevná škála a grafické zobrazení dětského světa. Každá jeho knížka má nezaměnitelný půvab a vtip, zůstává odměřeně holandská a nepodléhá kýči.

Jaká je to barva, Miffy

Miffy je učenlivá a ráda poznává svět kolem sebe. Pokud vás leporelo zaujalo, podívejte se na náš článek, kde najdete i další leporela.

Jaká je to barva, Miffy?

Autor: Dick Bruna
Ilustrátor: Dick Bruna

Počet stran: 14
Vazba: vázaná
Formát: 114×114 mm
ISBN: 978-80-7515-48-6
Doporučená cena: 99 Kč

Knihu Jaká je to barva, Miffy? vydalo nakladatelství Baobab.

O autorovi

Dick BrunaDick Bruna (* 23. srpna 1927) je holandský výtvarník, ilustrátor a grafický designér. Proslavil se jako autor knížek o slavné králičí holčičce Miffy (a také medvědu Borisovi, prasátku Poppy a pejskovi Šňupovi), kterých dodnes vydal více než 200. Použitím jednoduché obrysové linky vybarvované základními barvami se od počátku své kariéry hlásí k odkazu avantgardy.

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Baobab

————————————————

Zatímco s Miffy jste mohli proniknout do světa barev, tak následující kniha seznámí své dětské čtenáře se zvířaty žijícími v zoologických zahradách. Za pomoci kroužkové vazby lze složit jak skutečná, tak i fantastická zvířata.

Rýmované knížky dětem nejprve představí známá i méně známá zvířátka, která žijí v ZOO – a pak teprve přijde ta pravá legrace! Díky pevným stranám skládajícím se ze dvou samostatných polovin mohou děti ze skutečných zvířátek vytvářet velkou spoustu zvířat popletených a bavit se jejich novými neobyčejnými vlastnostmi a roztodivnými jmény. Věřili byste, že se do jedné malé knížky vejde více než stovka různých existujících i fantastických tvorů?

Rozpustile hratky

Rozpustilé hrátky: V zoo se zvířátky

Autor: Alex Scheffler
Přeložil: Ivana Nováková
Ilustrátor: Alex Scheffler

Počet stran: 24
Vazba: kroužková
Formát: 250×190 mm
ISBN: 9788087034330
Doporučená cena: 169 Kč

Knihu Rozpustilé hrátky: V zoo se zvířátky vydalo
nakladatelství PRESCO GROUP a.s..

————————————————

Hrajete si rádi s plyšovými hračkami? Dvojčata Terezka a Vojta ano, a dokonce se s nimi skamarádí, když zjistí, že jsou živé. Společně s liškou Matyldou a medvědem Šimráčkem si užijí spoustu zábavy a dobrodružství. Do děje vás vtáhnou i krásné ilustrace, které podněcují dětskou fantazii.

Oblíbená autorka vypráví příběh o plyšových hračkách a o tom, co k nim děti tak poutá. Plyšáci mají svá tajemství, zrovna jako Matylda a Šimráček. Přečtěte si o kouzelné proměně, která pomůže velkému kamarádství. Dvojčata Terezka a Vojta najdou ve svých plyšácích netušeně živé kamarády, se kterými zažijí legraci, a dokonce díky nim překazí i jeden zločin.
Knížka bude malým čtenářům blízká podobně jako jejich milovaní plyšáci. Daniela Skalová ji doprovodila přívětivými ilustracemi, které osloví i nejmenší děti.

Ukázka z knihy

Terezka proběhla kuchyní hbitě jako srnka a hned za ní tam prosvištěl i její bratr Vojta. Ten ale nebyl tak opatrný a shodil hrníček, ve kterém měla maminka oddělené žloutky. Chystala se totiž upéct perník, který měly děti nejraději. Hrníček chvíli tancoval, snažil se udržet rovnováhu, ale nakonec skončil na podlaze. Ve žluté kaluži se rázem koupaly i porcelánové střepy.

Pokračování ukázky naleznete na našich stránkách a další ukázku na stránkách nakladatele.

O lišce Matyldě a medvědu Šimráčkovi

Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustrátorka: Daniela Skalová

Počet stran: 104
Vazba: vázaná
Formát: 170×240 mm
ISBN: 978-80-271-0236-5
Doporučená cena: 239 Kč

 

Knihu O lišce Matyldě a medvědu Šimráčkovi vydalo nakladatelství Grada.

O autorce

Zuzana PospíšilováZuzana Pospíšilová je dětská psycholožka, která pracuje ve Speciálně pedagogickém centru pro děti s mentálním postižením v Ostravě. Dříve pracovala v dětském rehabilitačním stacionáři, převážně s dětmi s organickým poškozením CNS a pohybovým postižením. V době studií se zabývala tématem rozvoje tvořivosti u dětí mladšího školního věku, nyní píše knihy pro děti. Přečtěte si ukázky z některých z nich, např. z knih Prázdninové pohádkyPohádkové uspávankyPolicejní pohádky, Záchranářské pohádky.

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Grada


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJaká je to barva, Miffy?

Bruna, Dick

Baobab, 2017

zobrazit info o knizeRozpustilé hrátky: V zoo se zvířátky

Scheffler, Alex

PRESCO GROUP a.s., 2016

zobrazit info o knizeO lišce Matyldě a medvědu Šimráčkovi

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2017

Napsat komentář