Zločin nikdy nespí

krimi
Dobrých detektivních příběhů není nikdy dost. Dnes si představíme čtyři horké novinky oblíbeného žánru plného napětí a nečekaných zvratů. Poznáme temná místa, skryté stránky našich bližních a zúčastníme se vyšetřování slavného detektiva.

Americký Manhattan je plný temných zákoutí a pohnutých lidských osudů. Město, které nikdy nespí, se vám představuje v několika napínavých příbězích. Jejich autory sdružuje organizace Mystery Writers of America, která je zárukou kvalitního čtení.

Vydejte se na procházku ikonickými místy Manhattanu v doprovodu sedmnácti nejlepších amerických spisovatelů detektivek.

Od Wall Street až po Harlem. Ulice i mrakodrapy Manhattanu jsou dějištěm příběhů plných tajemství, vražd a zločinů. Mary Higgins Clark, Lee Child, Jeffery Deaver a řada dalších oblíbených autorů krimi, sdružených v organizaci Mystery Writers of America, společně vytvořili k sedmdesátiletému výročí jejího vzniku antologii napínavých povídek ze slavného Manhattanu, obestřeného záhadami. Město, které nikdy nespí, ukrývá mnoho tajemství…

Povídky z Manhattanu

Autor: Mary Clark
Přeložila: Eva Hauserová

Počet stran: 296
Vazba: vázaná
Formát: 170×245 mm
ISBN: 978-80-267-0836-0
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Povídky z Manhattanu vydalo nakladatelství Motto.

Stáhněte si ukázku knihy.

Ukázka

Takový útěk měl dvě varianty. Dobrý typ útěku znamenal skrýt se se spoustou prachů ve čtyřhvězdičkovém hotelu na Bahamách. Špatný typ útěku nastal, když se věci zvrtly, ženská vám vybrala skrýš s penězi a utekla na Jih a svědci vyklopili, kam asi zamíříte. Špatný typ útěku znamenal, že bylo potřeba se okamžitě pustit se jiného džobu, jako třeba zrovna teď.

Seznamte se také s dalšími knihami od Mary Clark:

zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize

————————————————

Chtěla pomoci tonoucímu muži. Za dobrý úmysl ale musela zaplatit. O ženě, která se nedobrovolně stala partnerkou profesionálního vraha, vypráví Dokonalý zabiják.

Pro mladou americkou lékařku Christinu měla být plavba přes Atlantik splněním snu o životním dobrodružství. Skutečnost je ale mnohem dramatičtější: v ledových vodách oceánu spatří muže, který z posledních sil zápasí o život. Když ho zachraňuje, ještě netuší, že brzy půjde o život i jí.
David Slaton je totiž kidon, izraelský zabiják na nebezpečné misi. Zmocní se plavidla a nasměruje je k novému cíli, pobřeží Cornwallu. Christině nezbývá nic jiného, než se nedobrovolně stát partnerkou profesionálního vraha, protože brzy vyjde najevo, že se společně se Slatonem stala rukojmím ve vysoké hře o získání moci na Středním východě.
Klíčem k vítězství je nalezení záhadně zmizelé lodi, která skrývala smrtonosný náklad. Kam zmizel? Slaton je odhodlán zjistit pravdu a s chladnokrevnou precizností se pouští do pátrání po muži, který by mohl přivést svět na pokraj nevratné katastrofy.

Dokonalý zabiják

Autor: Ward Larsen
Přeložil: Dalibor Míček

Počet stran: 496
Vazba: vázaná
Formát: 140×212 mm
ISBN: 978-80-7498-203-3
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Dokonalý zabiják vydanou nakladatelstvím Domino si můžete prohlédnout v ukázce.

Přečtěte si také náš ukázkový článek.

Ukázka

Přístavní dělníci pobíhali po molu, aby dokončili úkol. Těch, kteří se nechali zlákat nabídkou trojnásobné mzdy, moc jich nebylo, se začínaly zmocňovat obavy. Náklad dorazil pozdě a všichni měli dnes večer na práci důležitější věci. Na operaci dohlížely reflektory upevněné na vysokých stožárech, jejich sírová zář poskvrnila noční oblohu nezdravým nažloutlým odstínem a téměř neznatelný vítr nikterak napomáhal zahnat smrdutý smog, který halil město.

O autorovi

Ward Larsen
Špionážní thrillery Warda Larsena patří jednoznačně k tomu nejlepšímu, co soudobá literatura v tomto žánru nabízí. Jsou nabité akcí i technickými detaily, na které by byl podle amerického recenzenta pyšný i Tom Clancy. Ostatně není divu: než se Larsen začal věnovat literární tvorbě, působil jako pilot Air Force a také jako vyšetřovatel leteckých nehod. Autentičnost a dravý spád Wardovy prvotiny Dokonalý zabiják vedly k rozhodnutí vytvořit filmovou verzi, na které právě probíhají přípravné práce.

Zdroj: Domino

————————————————

Životní partner je naší druhou polovinou. Jak hluboce se ale dva lidé dokáží poznat? O tom, že váš manžel nemusí být tím, za koho ho považujete, vypráví Patnáctý skandál.

Lindsay naplno prožívá mateřství a šťastné manželství. Když však z luxusního hotelu, kde došlo k vraždě, zmizí krásná, svůdná blondýna, začne se Lindsayina idyla drolit. Než se jí podaří ženu vystopovat a vyslechnout, zmizí i její manžel Joe. Čím déle Lindsay pátrá, tím víc sílí její podezření, že Joe skrývá tajemství, v němž ta tajemná žena hraje hlavní roli.

Patnáctý skandál

Autor: James Patterson
Přeložil: Ondřej Duha

Počet stran: 280
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7543-402-9
Doporučená cena: 289 Kč

Knihu Patnáctý skandál vydanou nakladatelstvím Alpress si můžete prohlédnout v ukázce.

Ukázka

Alison Mullerová nebyla klasicky krásná, ale byla výrazná, s načechranými blond vlasy a ofinou k rámečkům velkých slunečních brýlí. Její černý kožený kabát sahal nad kolena přiléhavých džínů a cílevědomý krok podtrhával klapot kozaček na podpatku.
Když Ali toho odpoledne procházela pozlacenou halou sanfranciského hotelu Four Seasons, prohlížela si každého muže, ženu a dítě tady procházející, stojící ve frontě před recepcí nebo posedávající v křeslech před krbem. Registrovala a odhadovala turisty a obchodníky, odrážela pohledy mužů, kteří od ní nemohli odtrhnout zrak, a při tom telefonovala se svým manželem a jejich dcerkou Mitzi.

O autorovi

James Patterson, jeden z nejlepších vypravěčů současnosti, se narodil roku 1947 ve Spojených státech. Král detektivního žánru ročně napíše dvě až tři knihy, ale jak sám říká, nápadů má víc než kdy může sepsat. Mezi jeho neslavnější díla patří romány s hlavním hrdinou Alexem Crossem, policejním detektivem a psychologem pronásledujícím úchylná monstra (např. Čtyři slepé myšky, Sběratel polibků, Jacka a Jill, Chuť krve). Dva příběhy byly zfilmovány a hlavního představitele Alexe Crosse si zahrál Morgan Freeman. K dalším úspěšným titulům patří série Ženský vyšetřovací klub (např. První musí zemřít, Druhá šance). Na základě těchto románů vytvořila americká televizní stanice ABC seriál. Jedním z producentů je i sám James Patterson. Držitel ceny Thriller Master Award od The International Thriller Writers žije se svou ženou a synem na Floridě v Palm Beach County na Floridě.

Zdroj: Alpress

Seznamte se také s dalšími knihami autora:

zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize

————————————————

Slavný komisař opět zasahuje. Nový strhující příběh je zasazen do prostředí politiky, terorismu a utajených schůzek. Lovec králíků je další knihou oblíbené dvojice vystupující pod pseudonymem Lars Kepler.

Joona Linna sedí už dva roky ve vězení s vysokou ostrahou. Nyní ho však odvezli na tajnou schůzku. Po vraždě švédského ministra zahraničí totiž policie potřebuje, aby jí pomohl vypátrat a zastavit pachatele, který nejspíš plánuje další vraždy v politických kruzích. Policie pracuje s verzí teroristického pozadí případu, Joona však tuší, že oběti, kterých bude brzy přibývat, spojuje cosi jiného… On i Saga Bauerová musejí pracovat v utajení a proti rozkazům svých nadřízených, aby vraha zastavili dřív, než bude příliš pozdě.
Hříčka osudu nečekaně postaví do centra dění populárního kuchaře Rexe Müllera. Ten má v úmyslu poprvé se postarat o svého syna Sammyho, kterého dosud zanedbával. Avšak místo tří týdnů poklidného soužití je čeká děsivý boj o život.
Až se z vašeho telefonu ozve dětský hlas odříkávající básničku o deseti malých králících, dejte se na útěk, protože právě tu před smrtí slyšely všechny oběti Lovce králíku.

Lovec králíků

Autor: Lars Kepler
Přeložil: Karolína Kloučková

Počet stran: 560
Vazba: vázaná
Formát: 137×206 mm
ISBN: 978-80-7577-060-8
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Lovec králíků vydanou nakladatelstvím Host si můžete prohlédnout v ukázce.

Přečtěte si také náš podrobnější článek a recenzi!

Ukázka

Z šedivé oblohy se pomalu snášejí drobné dešťové kapky. Matné světlo z okolních domů dosahuje do výšky třiceti metrů nad střechy. Je bezvětří a ozářené kapky tvoří nad celým Djursholmem mlhavou kupoli.
Přímo u Germánské zátoky stojí mohutná vila.
Uvnitř právě kráčí, opatrně jako zvíře, po lakovaných parketách a dál po perském koberci mladá žena.
Jmenuje se Sofia Stefanssonová.

O autorech

Lars Kepler je pseudonym, za nímž se skrývá manželská dvojice Alexandra Coelho Ahndorilová (* 1966) a Alexander Ahndoril (* 1967). Společně vydali pět bestsellerových krimi románů s hlavní postavou komisaře Joony Linny, Lovec králíku je šestý, nejnovější díl. Stejně jako Svědkyně ohně, Písečný muž a Stalker se ve Švédsku stal nejprodávanějším románem roku. Všech knih série se doposud prodalo devět milionů výtisků, jen v České republice více než čtvrt milionu. Román Hypnotizér se dočkal filmového zpracování v režii Lasseho Hallströma. Prvních pět dílů vyšlo také jako audioknihy v interpretaci Pavla Rímského. Mimo sérii byl v češtině vydán mysteriózní thriller Playground (2015; česky Host 2016).

Zdroj: Host


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce láká? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePovídky z Manhattanu

Clark, Mary Higgins – Deaver, Jeffery – Child, Lee

Motto, 2017

zobrazit info o knizeDokonalý zabiják

Larsen, Ward

Domino, 2017

zobrazit info o knizePatnáctý skandál

Patterson, James

Alpress, 2017

zobrazit info o knizeLovec králíků

Kepler, Lars

Host, 2017

Napsat komentář