Zaměřeno na mladé slečny

Holka
Dívky-čtenářky, zbystřete, dnešní knižní tipy jsou věnovány právě vám. Vydejte se s hlavní hrdinkou Tarou oslavit třinácté narozeniny do Willow Falls, do zápisníku s koťaty si zapište všechny důležité věci a svou čtenářskou jízdu zakončete románem o sportu a prvních láskách.

Tara měla prostě smůlu. Provedla hloupost, a nejenže ji nachytali, ještě se ke všemu připravila o výlet na Madagaskar. Místo toho musí léto strávit u svých příbuzných ve Willow Falls. Tara ale nevěší hlavu a bere to jako příležitost. Navíc jí bude brzo třináct. Čím ji městečko překvapí a udělá její narozeniny nezapomenutelnými?

Když se samozvaná stydlivka Tara rozhodne ukrást školního maskota – kozu, aby si získala přízeň spolužaček, dostane se tím do spousty problémů. Její rodiče se navíc rozhodnou, že místo aby ji vzali s sebou na Madagaskar, kde budou zkoumat pářící rituály lemura zlatého, pojede Tara na léto do Willow Falls ke své tetě, strýčkovi a rozmazlené sestřenici Emily. Tara to bere jako dobrou příležitost k novému začátku: koneckonců jí brzy bude 13, takže by toho mohla využít a možná se i zkusit prosadit (v mezích zákona). Tara ovšem netuší, že tohle kouzelné městečko pro ni k jejím 13tým narozeninám chystá velké překvapení. Tentokrát to nebudou narozeniny jako každé jiné!

Ukázka z knihy

Za všechno může koza.
Ale mám-li být zcela upřímná, nebýt telegramu, který přišel minulý měsíc, nenapadlo by mě jet takhle v podvečer na kole do školy s nekalými úmysly. Koza přišla na řadu o něco později.
Telegram přišel až z Madagaskaru, kde možná nemají přístup k telefonům, počítačům nebo dalším moderním způsobům komunikace. Máma se na náš letní výlet na tenhle veliký ostrov poblíž Afriky připravuje celé měsíce. Já a táta se k ní připojíme, až pojede zkoumat pářící rituály lemura zlatého. Možná to tak nevypadá, ale bude to o dost zábavnější než loni, kdy jsme se dívali, jak třídí exkrementy nejrůznějších zvíře-cích obyvatel ekvádorských lesů. (str. 7)

Zaujala vás hlavní hrdinka Tara? Tak se podívejte na pokračování první kapitoly.

Jedná se o třetí díl ze série Willow Fals. Zatímco hlavní hrdinky se mění, tak místo zůstává stále stejné.

zobrazit info o knize  zobrazit info o knize

Za trest třináctiletá

Willow Falls Series 3
Autorka: Wendy Massová
Přeložila: Elizabet Kovačeva

Počet stran: 344
Vazba: brožovaná
Formát: 135×185 mm
ISBN: 978-80-7529-245-2
Doporučená cena: 269 Kč

 

Knihu Za trest třináctiletá vydalo nakladatelství Slovart.

O autorce

Wendy Massová je autorkou oceňovaných knih pro mládež. Spolu s rodinou žije v americkém státě New Jersey.

————————————————

Což mít všechny informace na jednom místě? Ať už se jedná o vlastní přání, tajemství, příhody, zážitky, seznam kamarádek a jejich narozenin, či dokonce o fotky a selfíčka. Lákavé, že? V tomto případě je Zápisník pro správné holky ideální volbou. Navíc obsahuje obrázky roztomilých koťat.

Určitě máš spoustu kamarádek a zážitků! Chceš mít jasno v tom, kdo je tvá nejlepší kamarádka a kdo jen dobrá kamarádka? Nechceš zapomenout na ty nejdůležitější narozeniny? Chceš si ujasnit, co bys chtěla v životě dělat a kam a s kým by ses chtěla podívat? Tak to je tenhle zápisník přesně pro tebe!
Zapiš si do svého zápisníku všechna tajemství, přání, sny i příhody. Nebo si sem nakresli bezva obrázky a nalep fotky kámošek, zvířecích mazlíčků i povedená selfíčka. Pokud chceš, můžeš si některé zápisky porovnat s kamarádkami a hned zjistíte, jak jste si podobné. Celým zápisníkem tě navíc budou doprovázet roztomilá koťátka.

Zapisnik pro spravne holky kotata

V ukázce se můžete podívat i na další stránky zápisníku. Také existuje varianta s jednorožcem.

Zápisník pro správné holky – Koťata

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 144×180 mm
ISBN: 978-80-271-0491-8
Doporučená cena: 149 Kč

 

 

Knihu Zápisník pro správné holky – Koťata vydalo nakladatelství Grada.

————————————————

Hlavní hrdinové, sourozenci Adam a Kateřina, žijí hlavně florbalem. Ale stejně jako další vrstevníci se musejí potýkat s řadou problémů, od rozhádaných rodičů přes první lásky až po rivalitu a možnou korupci ve florbalové soutěži. Jak se se vším vypořádají? A dosáhne jejich tým spravedlivou cestou prvního místa v soutěži?

Sourozence Adama a Kateřinu pojí s ostatními nejen život na malém městě, společná škola a přátelství, ale především florbal. Trénují několikrát týdně a doufají ve vítězství v krajském poháru. Sportovní úspěch však zdaleka není jejich jedinou starostí. Doma to houstne, rodiče se hádají a Richardova parta volí stále drsnější praktiky. Stane se Eliška Adamovou holkou, nebo jen pomáhá Richardovým gorilám v jejich neférovém jednání? Může Richardův otec koupit jeho týmu výhru? V čem všem má prsty malá Váva? A kdo dá vítězný gól? Zahrajte si s nimi florbal a zažijete mnohem víc než jedno florbalové vítězství.

Ukázka z knihy

Adam zavřel oči. Tak ještě jednou. Jako by tam znovu byl. Věděl, že kouč vybere jeho. Patří k nejlepším v týmu. Když jde o všechno, jde na nájezd vždycky on. Lehce poťukává míček florbalkou. Pomalu. Nespěchej, šeptá si a pozoruje gólmana, který roztáhl paže tak, že zavalil skoro celou bránu. Buch-buch, buch-buch, ozývají se rytmické údery florbalových čepelí o mantinel. Bojový rytmus nabírá na rychlosti. Ještě pomalu, nenech se vyprovokovat. Adamovi se tají dech. Jde stále pomalu, už je na dva metry. Musíš pálit. Jinak budeš moc blízko, prolítne mu hlavou. Buch-buch, čepele florbalek teď hrají o mantinel zběsilý bojový tanec. (str. 9)

Každý má svou lajnu

O florbalu, prvních láskách a ceně vítězství
Autorka: Petra Dvořáková

Počet stran: 143
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7577-030-1
Doporučená cena: 269 Kč

 

Knihu Každý má svou lajnu vydalo nakladatelství Host.

O autorce

Petra dvořákováPetra Dvořáková (*1977) je spisovatelka a scenáristka. Napsala několik knih pro dospělé i dětské čtenáře jako např. Julie mezi slovy (naše recenze), Flouk a Líla, Proměněné sny, Sítě či Každý má svou lajnu (naše recenze) a získala různé literární ceny (Magnesia Litera, Zlatá stuha). Pro Českou televizi připravuje scénáře k pořadům pro děti a mládež, například k Planetě Yó. Pro Český rozhlas napsala rozhlasové cykly Hajaja. Florbal miluje, občas ho sama hraje a ve volném čase chodí fandit svým dvěma synům, kteří jsou registrovanými hráči.

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZa trest třináctiletá
Willow Falls Series 3

Massová, Wendy

Slovart, 2017

zobrazit info o knizeZápisník pro správné holky – Koťata

Grada, 2017

zobrazit info o knizeKaždý má svou lajnu
O florbalu, prvních láskách a ceně vítězství

Dvořáková, Petra

Host, 2017

Napsat komentář