Nechte se pozitivně motivovat

Tipy_Nechce se pozitivne motivovat
Naše dnešní tipy vám pomohou žít život tak, aby měl smysl. Objasní vám, co je skutečně důležité, a poradí, jak se stát úspěšnějším, bohatším a spokojenějším.

Americký rabín Harold Kushner se v knize Aby měl život smysl zabývá tím, co je pro většinu lidí klíčové – jak žít život tak, aby měl smysl, aby na něm záleželo, aby byly jeho plody k něčemu.

Aby měl život smysl

Autor: Harold S. Kushner
Přeložil: Pavel Kolmačka

Počet stran: 152
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-262-1183-9
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Aby měl život smysl vydalo nakladatelství Portál.

Aby měl lidský život smysl, k tomu je třeba lépe poznat lidskou povahu, pochopit mnohé lidské tužby a dilemata. Na řadě příkladů ze života lidí kolem sebe, ale také na velkých příbězích z Bible a světové literatury Kushner ukazuje lidskou touhu být dobrý, stejně jako jeho vnitřní spory týkající se otázek lidské falešnosti a zloby, uvažuje o tématech pomsty, spravedlnosti a odpuštění. Duchovní moudrost je v knize kořeněna židovským pohledem na svět a smyslem pro humor a paradox, psychologická poučení zároveň dávají řadu jasných termínů a orientačních bodů, které velká životní zkušenost stahuje sympaticky na zem.

 

Ukázka z knihy

Kushner_Aby mel zivot smysl ukazka

Přečtěte si další ukázky.

 

Harold S. Kushner

Harold S. Kushner je americký rabín a uznávaný autor duchovní literatury. V Portále vyšla jeho úspěšná kniha Když se zlé věci stávají dobrým lidem.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Portál.

————————————————

Kniha radosti jsou vlastně rozhovory a myšlenky dvou velkých mužů, držitelů Nobelovy ceny za mír, o tom, jak být šťastný v dnešním proměnlivém světě. Nechte se pohltit moudrostí těchto dvou „veselých kop“, které se umějí zasmát samy sobě, udělat si legraci ze svého velkého nosu nebo ze špatné angličtiny, a které vám jakoby mimoděk otevřou oči, rozesmějí vás i rozpláčou.

Kniha radosti

Jak být trvale šťastný v dnešním proměnlivém světě
Autoři: Jeho Svatost dalajláma XIV., Desmond Mpilo Tutu, Douglas Abrams
Přeložila: Tamara Váňová

Počet stran: 352
Vazba: vázaná
Formát: 150×215 mm
ISBN: 978-80-7565-101-3
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu Kniha radosti vydalo nakladatelství Jota.

Svět kolem nás se rychle proměňuje, jsme svědky tragédií celosvětového významu, katastrof, (nejen) osobních neštěstí, nemocí, smrti – lze vůbec v takovém světě, v takové době prožívat radostný život a nenechat strasti, aby nás pohltily? Ano, lze pracovat na tom, abychom i v tom špatném uměli najít něco, co nás posouvá dál. Lze cvičit náš přístup k sobě samým a k ostatním kolem nás. Kniha radosti zprostředkovává dlouholeté zkušenosti dvou neuvěřitelných mužů, kteří navzdory nepředstavitelně těžkým životním zkouškám zůstávají veselými, nezbednými, soucitnými, odpouštějícími a neztrácejí víru ve všechny lidské bytosti.
Douglas Abrams mistrně propojil životní příběhy dvou blízkých přátel – Jeho Svatosti dalajlámy a arcibiskupa Desmonda Tutua, jejich odpovědi na otázky týkající se překážek na cestě k radosti, pokory, humoru, odpuštění, vděčnosti, soucitu, velkorysosti a mnoha dalšího s vědeckými poznatky, které se probíranou tematikou zabývají. Kniha provází čtenáře cestou od zaměření na já, mně, moje k zaměření na my, nám, naše. Ukazuje nám, jak se poučit z utrpení (ať už vlastního nebo utrpení kolem nás), popřípadě jak si uvědomit, že jsme součástí velkého společenství a že v ničem, co prožíváme, nikdy nejsme a nebudeme sami. Nikdo z nás nedokáže uniknout utrpení. To však neznamená, že nemůžeme prožívat radost. Netrapme se kvůli věcem, které nedokážeme změnit. „Pokud s tím lze něco udělat, jaký je důvod ke sklíčenosti? Pokud se nic dělat nedá, k čemu je být sklíčený?“

 

Ukázka z knihy

Kniha radosti ukazka

Přečtěte si celou ukázku.

 

Řekli o knize

Tito muži vědí, o čem mluví. Dalajláma prchnul před Číňany, kteří napadli Tibet, a většinu svého života prožívá v exilu. Tutu je bojovníkem za lidská práva, jehož práce částečně vedla k pádu apartheidu v Jižní Africe a který byl součástí snah o pravdu a usmíření v této zemi. Tito muži trpěli, v osobním i veřejném životě. Stále jsou však odhodláni žít život naplněný radostí. Vyzývají nás k tomu samému.

New York Journal of Books

Abrams dává prostor dvěma mužům se silnými hlasy a jejich vášnivým diskusím o překážkách na cestě k radosti (strachu, hněvu a nepřízni osudu) a o cestách ke kultivaci všeobecné duševní pohody, k čemuž jako základní rámec využívá „osm pilířů radosti“.

Publishers Weekly

V podstatě lze říci, že čím víc dáváme, tím víc získáváme, a čím víc si bereme, tím víc ztrácíme. Kdo toto zná, ví, jaké potěšení přináší dávání druhým. Tutu a dalajláma jsou ztělesněním této myšlenky a životním posláním každého z nich je šíření soucitu a vděčnosti do světa, přinášejíce nesmírnou radost milionům lidí.

VailDaily

 

O autorech

Jeho Svatost dalajlama XIV_Desmond Mpilo Tutu_Douglas AbramsJeho Svatost dalajláma XIV. Tändzin Gjamccho je duchovním vůdcem tibetského lidu a tibetského buddhismu. Cestuje po celém světě a propaguje laskavost a soucit, mezináboženské porozumění, respekt k životnímu prostředí a především světový mír. Je vášnivým zastáncem všeobecného a na žádnou náboženskou ideologii nevázaného přístupu k rozvoji základních lidských hodnot. Žije v exilu v indické Dharamsale.

Desmond Mpilo Tutu, emeritní arcibiskup Kapského Města, se stal prominentním vůdcem v kampani za spravedlnost a rasové usmíření v Jižní Africe. V roce 1994 byl jmenován předsedou Jihoafrické komise pravdy a usmíření, kde propagoval novátorský způsob, jakým se může dál rozvíjet společnost v zemích, jež se zotavují z občanských konfliktů a útlaku. Byl prvním předsedou mezinárodní nevládní organizace The Elders, skupiny veřejných osobností, kteří se společně angažují za mír a lidská práva. Žije v Kapském Městě v Jihoafrické republice.

Douglas Abrams je spisovatel, redaktor a literární agent, který se zaměřuje na pomoc vizionářům vytvořit moudřejší, zdravější a spravedlivější svět. Po více než deset let pracuje s Desmondem Tutuem jako spoluautor a redaktor. Žije v Santa Cruz v Kalifornii.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Jota.

————————————————

Nebojte se bořit mýty a měnit svět k lepšímu! S knihou Originály úspěšného Adama Granta to půjde snadno!

Originály

Jak nonkonformisté hýbou světem
Autor: Adam Grant
Přeložila: Jana Svašková

Počet stran: 376
Vazba: vázaná
Formát: 125×200 mm
ISBN: 978-80-8111-398-7
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Originály vydalo nakladatelství Noxi.

Každý z nás je originál. Každý může přijít s nápadem, který změní svět nebo aspoň kousek světa kolem nás. Případné obavy z rizika jsou naprosto přirozené a neměly by vás odradit. Autor, profesor psychologie práce a konzultant řady významných firem, vám radí, jak pro svůj nápad získat spojence, jak si správně načasovat akci, jak podporovat kreativitu u svých dětí a v kolektivu. Uvádí spoustu příběhů významných osobností, které významně zasáhly do světa politiky, technologií, obchodu, sportu či zábavy.

 

Ukázka z knihy

Originaly ukazka

 

Adam Grant

Adam Grant je též autorem knihy Dávat a brát: Skrytá dynamika úspěchu, v níž boří mýtus, že ti dobří vždy skončí poslední, vyhaslí jako sopka a zbití jako psi. Dokazuje, že dárci mají větší pravděpodobnost stát se šampiony. Zajímá vás, jak a proč převládají na vrcholu žebříčku úspěšnosti? Přečtěte si jeho knihu!

————————————————

Joe Vitale, spoluautor bestselleru a filmu Tajemství, vám ve své nové knize Probuzený milionář odhalí zákon přitažlivosti peněz. Příliv financí si totiž v životě sami blokujeme svými škodlivými postoji a návyky. Jako probuzený milionář se zbavíte všech předsudků ohledně peněz, nenecháte se omezovat konvencemi a investujete do sebe a do toho, co vás skutečně učiní bohatými.

Probuzený milionář

Odhalte tajemství přitažlivosti peněz
Autor: Joe Vitale
Přeložila: Lenka Vlčková

Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Formát: 148×213 mm
ISBN: 978-80-271-0309-6
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Probuzený milionář vydalo nakladatelství Grada.

Všechno, co potřebujete vědět, abyste své sny proměnili v realitu, najdete v této knize.

Jak jít za svými sny a plnit si je s vášní a nadšením?
Jak proměnit neúspěch ve zpětnou vazbu a zvrátit ho v úspěch?
Jak vnímat překážky jako pomocníky na cestě k úspěchu?
Jak využít svou vášeň pro dosažení zisku a splnění svých cílů?
Jak se zbavit pověr a negativních přesvědčení spojených s penězi?
Jak se změnit k lepšímu investováním do sebe sama?

Autor, který se z bezdomovce stal multimilionářem, autorem bestsellerů, řečníkem a koučem inspirujícím miliony lidí, je sám nejlepším dokladem toho, že rady, které v knize předkládá, fungují a že splnění i těch nejodvážnějších snů je reálné. Díky Joeovým postřehům se začnete na peníze, podnikání i vztahy dívat zcela novým pohledem a poznáte, co všechno je možné, když propojíte svůj rozum a srdce a žijete ten nejodvážnější sen svého života.
Probuďte v sobě vášeň, ujasněte si svůj záměr, uvědomte si své poslání, uzdravte svůj vztah k penězům a otevřete se blahobytu. Staňte se Probuzeným milionářem, začněte vydělávat tím, co milujete, a pusťte si do života skutečné bohatství.

 

Ukázka z knihy

Probuzeny milionar ukazka

Prolistujte si celou ukázku.

 

Joe Vitale

Dr. Joe Vitale je světově proslulým autorem řady bestselerů, jako jsou Faktor přitažlivosti, Svět bez hranic nebo Tajná modlitba. Vystupuje v desítce filmů, nahrál mnoho oblíbených audio programů a je prvním zpěvákem a skladatelem v oblasti hudby pr podpoření osobního rozvoje na světě. Na svém kontě má 15 alb. Řada jeho písní byla nominována na cenu Posi (obdoba Grammy v žánru pozitivní hudby). Jako zapálený motivační řečník procestoval svět a navštívil takové země jako Rusko, Peru, Kuvajt nebo Polsko. Žije poblíž Austinu v americkém státě Texas s manželkou Nerissou a jejich domácími mazlíčky.

Informace byly čerpány z knihy Probuzený milionář.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete mnoho báječných knih za skvělé ceny.

Čtete rádi knihy pro osobní rozvoj? Zaujaly vás dnešní tipy plné motivace? Napište nám svůj názor v komentářích.

Úvodní fotka pochází ze stránek freephotosbank.com.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAby měl život smysl

Kushner, Harold S.

Portál, 2017

zobrazit info o knizeKniha radosti
Jak být trvale šťastný v dnešním proměnlivém světě

Dalajlama, Jeho svatost – Tutu, Desmond

Jota, 2017

zobrazit info o knizeOriginály
Jak nonkonformisté hýbou světem

Grant, Adam

Noxi, 2016

zobrazit info o knizeProbuzený milionář
Odhalte tajemství přitažlivosti peněz

Vitale, Joe

Grada, 2017

Napsat komentář