Napětí na víkend

Napětí
Milujete napětí, záhadné kriminální příběhy a odvážné detektivy? Pak je dnešní nadílka knižních tipů určena přesně pro vás. Vyberte si ze čtyř nových krimi příběhu od známých autorů. Vyšetřování může začít!

Bernard Minier, autor jedněch z nejúspěšnějších detektivek poslední doby, nezahálí. Jeho čeští fanoušci se mohou těšit na nový kriminální případ s výmluvným názvem Zkurvenej příbeh.

V románu Zkurvenej příběh Bernard Minier potvrzuje své mistrovství a definitivní členství v exkluzivním klubu velkých spisovatelů detektivek, thrillerů a jiných kriminálních románů. Opouští tentokrát Martina Servaze, Toulouse i Pyreneje a vezme čtenáře na sever od Seattlu, kde se táhne řetězec jen trajektem přístupných ostrovů, tři sta šedesát dní v roce obklopených mlhou, kde každý zná každého. Na jednom z nich, Glass Islandu, žije teprve šestnáctiletý Henry. Ten se po vraždě jeho přítelkyně dostane do centra pozornosti všech obyvatel, kteří na ostrově žijí. Je právě on pachatelem vraždy? Minier se vrhá do světa, který je nebezpečnější, než jsme tušili, a kde soukromí je jen iluze. Své vyprávění tentokrát opírá o napínavý a temný, zkurvený příběh.

Zkurvenej příběh

Autor: Bernard Minier
Přeložil: Jiří Žák

Počet stran: 624
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-7505-620-7
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Zkurvenej příběh vydalo nakladatelství XYZ.

Stáhněte si ukázku z knihy a přečtěte si také náš rozhovor s autorem!

Ukázka

Na ostrov se nikdy nevrátím, i kdyby přišla k mým dveřím zazvonit Jennifer Lawrencová osobně a prosila mě, abych se tam vrátil, tak to nikdy neudělám. A ještě vám musím říct jedno: To, co vám budu vyprávět, vám bude připadat neuvěřitelné. Netvrdím, že to není banální příběh. To ne. Je to zkurvenej příběh. Jo, zkurvenej příběh…

O autorovi

Bernard Minier se narodil 26. srpna 1960 v Béziers, vyrůstal na jihozápadě Francie, své dětství strávil v Pyrenejích. Studoval na univerzitě v Toulouse, odkud pochází také hlavní hrdina jeho thrillerů Martin Servaz. Více než dvacet let žije nedaleko Paříže, je ženatý, má dvě děti a psaní se věnuje na plný úvazek. Jeho první román Mráz (XYZ, 2015) byl přeložen do několika světových jazyků včetně angličtiny a největší úspěch zaznamenal především ve Francii a v Německu. Také další knihy z této série Kruh (XYZ, 2015) a Tma (XYZ, 2016) měly ve světě mimořádný ohlas. Jeho další román mimo tuto sérii Zkurvenej příběh (XYZ, 2017) se odehrává na severozápadě USA. V současné době autor pracuje na nové knize, v níž by se měl vrátit na scénu Martin Servaz.

Zdroj: XYZ (dole)

————————————————

Láska a intimní vztahy nemusejí být tématy pouze z červené knihovny. Někdy je vztah dvou lidí pořádný thriller! Že ne všechno je ve skutečnosti tak, jak to vypadá, vám ve své nové knize povypráví A. Bannerová. Dobří sousedé je příběh o důvěře, zklamání a velkých tajemstvích.

Shadow Cove je městečko, o kterém každý sní. Má malebné uličky, bujné lesy a dobré sousedy. To si alespoň myslí Sarah, když se sem přistěhuje za svým čerstvým novomanželem doktorem Johnnym McDonaldem. Brzy však objeví spodní proud klamu. A pak ji jednoho říjnového večera, když je Johnny zrovna pryč, připraví náhlá tragédie o veškeré štěstí.

Sarah s Johnnym, otřeseni a zdrceni zármutkem, se pokouší znovu vybudovat roztříštěný život. Když se Sarah probírá kousky zničeného domova, odhalí šokující tajemství, které ji přiměje pochybovat o všem, co dosud považovala za skutečné. O svých sousedech, přátelích a dokonce i o svém manželství. S každým dalším odhalením se Sarah musí znovu a znovu ptát sama sebe: Můžeme vůbec kdy opravdu poznat ty, které milujeme?

Dobří sousedé

Autorka: A. Bannerová
Přeložil: Pavel Černovský

Počet stran: 242
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7473-522-6
Doporučená cena: 339 Kč

Knihu Dobří sousedé vydanou nakladatelstvím Kniha Zlín si můžete prohlédnout v ukázce.

Zasoutěžte si o knihu v naší soutěži.

Ukázka

Toho večera na počátku října bylo v ulici Sitka Lane ještě všechno perfektní. Nebe se zbarvilo rudým soumrakem, místy přecházelo v růžové a zlaté odstíny. Přes trávník se hnaly první spadané listí, cedry a olše se kývaly v mírném větru vanoucím od oceánu. Tehdy ještě plná sály a zdraví jsem narovnávala obraz myšky Divotvorky zavěšený na stěně.

O autorovi

A. Bannerová v mládí četla Agathu Christie, Daphne du Maurier a další mistry milostných a tajemných vyprávění. Ráda si z knihovny rodičů tajně vypůjčovala thrillery, které jí poskytly vynikající materiál k její prvotině, psychologickému příběhu plnému napětí Dobří sousedé. Bannerová se narodila v Indii, vyrůstala v severní Americe a vždycky snila o tom, že bude psát napínavé příběhy, ve kterých nic nebude tím, čím se na první pohled zdá.

Zdroj: Kniha Zlín

————————————————

Špionážní thriller Bratr, pokračování úspěšného Plavce, je opět velmi dobré a napínavé čtení. Navíc okořeněné současnými politickými tématy, zákulisím prestižních PR agentur a švédskou tajnou policií. V novince Joakima Zandera se opět setkáte s hlavními postavami z prvního dílu. Pokud jste ale první díl nečetli, nezoufejte, i tak si Bratra užijete dosytosti.

Jásmín Adžamová utekla před svou minulostí z drsného stockholmského předměstí Bergort do New Yorku. Ve Švédsku nechala svého bratra, který se postupně radikalizuje a odchází bojovat do Sýrie. Jednoho dne dostane Jásmín zprávu o jeho smrti a rozhodne se vrátit. Ve Stockholmu zároveň pátrá po tom, kdo stojí za současnými pouličními nepokoji. Mohou nějak souviset s osudem jejího bratra? A je skutečně mrtvý?

V Londýně mezitím Klara Walldéenová našla práci v institutu pro lidská práva a připravuje zprávu o důsledcích privatizace některých policejních složek. Výsledky svého výzkumu má představit na zasedání ministrů Evropské unie ve Stockholmu. Když v jejím okolí začne docházet k děsivým událostem, pochopí, že může nevědomky přispívat k velice temné agendě.

Bratr

Autor: Joakim Zander
Přeložila: Karolína Kloučková

Počet stran: 432
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7491-558-1
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Bratr vydanou nakladatelstvím Host si můžete prohlédnout v ukázce.

Přečtěte si také náš podrobnější článek.

Ukázka

Letíme předměstím nízko nad zemí, přesně stanovenou rychlostí, v silné a kompaktní formaci. Neslyšně kloužeme nocí, oči přivřené napětím. Jsme jednotka Xmenů, Bratrstvo neohrožených, jsme elita.

O autorovi

Joakim Zander (* 1975) vyrůstal ve Švédsku, Sýrii a Izraeli, střední školu absolvoval v USA. Pracoval v Evropském parlamentu a Evropské komisi v Bruselu. Jeho první román Plavec (2013; česky Host 2015) se stal mezinárodním bestsellerem. Druhý díl Bratr (2015) vychází v devětadvaceti zemích a dostal se do užší nominace na cenu Nejlepší detektivní román roku, udělovanou Akademií švédských autorů kriminální literatury, i do žebříčku bestsellerů německého týdeníku Der Spiegel.

Zdroj: Host

Přečtěte si také předchozí díl

zobrazit info o knize

————————————————

Dominik Dán patří mezi nejpilnější autory detektivních příběhů. Oblíbený slovenský autor si pro vás tentokrát připravil obzvláště temný příběh. Kdo zneužil a zavraždil mladou studentku? Dozvíte se v Nestydatém neviňátku.

Dvojice detektivů z oddělení vražd Richard Krauz a Josef Fischer zvaný Chosé vyšetřují nový případ: bestiální vraždu studentky architektury Moniky, kterou vrah uškrtil doma u rodičů, v jejím pokoji. Jako obyčejně nejsou největším nepřítelem zkušených detektivů úskoky zákeřného vraha, ale čas, který letí víc než neúprosně… Ale ne vždy zákonitě dopředu. Minulost se nedá změnit ani vymazat… Události minulého roku pronásledují Krauze, vystupují do popředí a promítají se do současnosti. Kdo Moniku zneužil a zavraždil? Je smrt bosse, který je taktéž za vražděn, závažnější než smrt mladé studentky? Kdy už konečně skončí mafiánské vraždy? Kdo přesvědčí prominentní rodiče zavražděné a věčně nespokojeného šéfa kriminálky, že detektivové z mordparty dělají, co je v jejich silách?

Nestydaté neviňátko

Autor: Dominik Dán
Přeložil: Jan Hanzlík

Počet stran: 312
Vazba: vázaná
Formát: 135×215 mm
ISBN: 978-80-7529-280-3
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Nestydaté neviňátko vydanou nakladatelstvím Slovart si můžete prohlédnout v ukázce.

Ukázka

Kdo jednou okusil slasti velkoměsta, už nechce žít jinak. Jenže v životě má všechno svá pro a proti. Velkoměsto je jako lis na unavené, přezrálé víno. Velmi pomalu, disciplinovaně seřazení v násypnících do něj padáme a vytéká z nás šťáva mizící v nenávratnu.

Další knihy autora

zobrazit info o knize  zobrazit info o knize  zobrazit info o knize


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih je ta pravá pro vás? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZkurvenej příběh

Minier, Bernard

XYZ, 2017

zobrazit info o knizeDobří sousedé

Bannerová, A. J.

Kniha Zlín, 2017

zobrazit info o knizeBratr

Zander, Joakim

Host, 2017

zobrazit info o knizeNestydaté neviňátko

Dán, Dominik

Slovart, 2017

Napsat komentář