Výlety do jiných světů

Tipy_Ztrapeny svet_Divoka pisen_Ztracene kralovstvi
S dnešními tipy popustíme uzdu své fantazii! Představíme si, jak bychom chtěli strávit poslední dny na Zemi, jaký by byl život v nebezpečném temném městě, nebo jak bychom zkusili dosáhnout trůnu, jenž nám právem náleží.

Ztrápený svět je závěrečný díl trilogie Poslední policajt Bena H. Winterse. Henry Palace je konfrontován otázkami daleko za hranicemi práce detektiva: Jak daleko byste zašli, abyste ochránili milovaného člověka? Jak byste chtěli strávit své poslední dny na Zemi?

Ztrápený svět

Poslední policajt, kniha třetí
Autor: Ben H. Winters
Přeložila: Miroslava Polová

Počet stran: 264
Vazba: brožovaná
Formát: 125×200 mm
ISBN: 978-80-7387-886-3
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Ztrápený svět vydalo nakladatelství Triton.

Do smrtícího nárazu asteroidu zbývá posledních čtrnáct dní a Amerika se zmítá v chaosu. Lidé se zabarikádovávají ve sklepech, nouzových úkrytech a supermarketech. Hotovost je bezcenná, zatímco balená voda má cenu zlata. A celý svět se připravuje na konec…
Detektiv Henry Palace má ještě jeden nevyřešený případ. Jeho milovaná sestra Nico byla naposledy viděna ve společnosti podezřelých radikálů s těžkou výzbrojí a plánem na záchranu lidstva. Pátrání po sestře zavede Henryho až do Ohia na opuštěnou policejní stanici, kde nachází důkazy brutálního zločinu. Zatímco čas se krátí, Henry sleduje stopy až k řadě otřesných zjištění.

 

Ukázka z knihy

To je neuvěřitelné. Neuvěřitelné! Oni to dokázali. Nico to dokázala. Zachránila svět.
„Ale poslouchej. Teď si hlavně dávej pozor na toho svého rabiáta. Já mu nevěřím.“
Mého rabiáta. Corteze.
Tihle dva ještě neměli to potěšení se setkat. Padli by si do oka. Jenže Nico se s ním nikdy nesetkala. Nikdy o něm ani neslyšela. V hrudi se mi vzedme kaluž melancholie a rozleje se mi po těle jako tmavě modrá krev. Není to pravda. Zdá se mi to, a v okamžiku, kdy si to uvědomím, se Nico rozplyne jako Diskencův duchu a vystřídá ji můj děd, sinalý a vyzáblý, tváře má propadlé, v očích nepřítomný pohled, sedí ve svém starodávném koženém křesle, popotahuje z American Spirit a mumlá si něco sám pro sebe.
„Vykopej díru,“ říká. „Vykopej díru.“ (str. 57)

 

Ben H. Winters

Spisovatel Ben H. Winters je mj. autorem knih Rozum a cit a mořské příšery, Štěnice a populární sci-fi trilogie Poslední policajt, která zahrnuje díly Poslední policajt, Čas se krátí a Ztrápený (též Problémový) svět. Za první díl získal Edgarovu cenu a za druhý pak Pamětní cenu Philipa K. Dicka.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Triton.

————————————————

Vítejte v temném městě Verity, kde najdete všechno, jen ne bezpečí… protože toto místo ohrožují monstra, která se zrodila z násilí. Victoria Schwabová, autorka Archivu a Temnější tváře magie, napsala další úžasný fantasy příběh pro mladé čtenáře, kteří mají rádi dobrodružství, napětí a tajemno.

Divoká píseň

Autorka: Victoria Schwabová
Přeložila: Magdaléna Stárková

Počet stran: 336
Vazba: vázaná
Formát: 150×212 mm
ISBN: 978-80-7544-253-6
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Divoká píseň vydalo nakladatelství CooBoo.

Kate touží být tak nemilosrdná jako její otec, který vládne severní části Verity, nechává nestvůry potulovat po městě a vybírá od lidí peníze za jejich bezpečí. Po pěti letech na internátních školách se Kate konečně vrací domů a chce ukázat otci, že je stejně nelítostná jako on.
August chce být člověk. Ale není. Je nestvůrou, která dokáže krást duše pomocí hudby. Jeho otec řídí jižní část města a snaží se chránit nevinné. August je jeho tajná zbraň.
Jejich město je rozdělené.
Jejich město se rozpadá.
A Kate a August jsou jediní, kdo chápou obě strany, jediní, kdo jsou schopní něco udělat. A přitom tak rozdílní… Ale jak se může člověk rozhodnout, jestli bude hrdina nebo zloduch, když je tak těžké rozlišit, co je co?

 

Ukázka z knihy

August krev nesnášel. Pohled na ni, její pach, její slizkou hustotu… To bylo zrovna poněkud nešťastné, protože v ní zrovna vězel až po uši.
Nepatřila samozřejmě jemu, ale Phillipovi, příteli z FBJ s vřelým úsměvem a kraťoučkým ježkem, který se k Augustovi vždycky choval mile a obdařil Harrise ošklivým pohledem pokaždé, když řekl slovo příšera.
„Drž ho,“ poručil Henry. „Musím to zaškrtit.“
Phillipovi někdo vykloubil rameno – což bylo bohužel i vidět. Uniformu i vybavení FBJ měl na kusy, a kdyby se August odvážil natáhnout ruku, jeho prsty by se dotkly ran po korsajích drápech. Nebo po zubech? Těžko říct. Kdyby sebou Phillip na ocelovém ošetřovacím stole tolik necukal, asi by se hádalo lépe. (str. 136)

 

Victoria Schwabová

Victoria Schwabová je mladá začínající americká autorka. Začala publikovat v roce 2011, ale už má na svém kontě dvě YA série a jednu knihu pro dospělé. Victoria o sobě tvrdí, že má toulavé boty, ale pokud se neprohání po Paříži nebo nesupí do anglických kopců, je obvykle zalezlá v koutku nějaké kavárny v Nashvillu, upíjí čaj a konstruuje do svých knih nejrůznější příšery. Victoria je tedy mj. autorkou knih: Archiv a jeho druhého dílu Dveře do prázdnoty, dále napsala Temnější tvář magie, sérii Můj anděl strážný – Nové začátkyDruhá šance, Poslední přání aj.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství CooBoo.

————————————————

Ztracené království je druhým dílem dobrodružné  trilogie Koruna tří, strhující fantasy série o síle osudu a touze po moci. Série bývá označována jako Hra o trůny pro mladší čtenáře.

Koruna tří: Ztracené království

Autor: J. D. Rinehart
Přeložila: Romana Bičíková

Počet stran: 383
Vazba: vázaná
Formát: 145×212 mm
ISBN: 978-80-7491-809-4
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Koruna tří: Ztracené království vydalo nakladatelství Host.

Země je ve válce. Jedinou naději představují trojčata Tarlan, Elodie a Galf, jimž osud předurčil vládnout v míru. Pokud přežijí…
Vzkříšený král Brutan a jeho armáda nemrtvých ovládají město Idilliam, zatímco Elodie s Tarlanem se snaží zachránit Galfa, který zůstal uvězněn uvnitř hradeb.
Galf se však tajným tunelem dostal do ztraceného království pod městem, kde ke svému obrovskému překvapení potkává svou matku. Jenže ona si na něj nevzpomíná! Zapomene i Galf v podivné říši na ty, které má rád?
Mezitím se Tarlan a čarodej Melchior vydávají na výpravu za obnovením kouzelníkovy moci a Elodii s vojskem zanechají strážit Idilliam. Netuší však, že ani celé vojsko neochrání Elodii před zradou…
Toronijský trůn je vzdálenější než kdy předtím a sourozenci budou potřebovat všechny svoje schopnosti, pokud chtějí přežít, natož vládnout.

 

Ukázka z knihy

Jen co se Elodie probudila, věděla, že je něco špatně. Přelezla přes přikrývky k východu ze stanu, odhrnula plachtu a vyškrábala se ven na mýtinu.
Její stan obklopovalo vojsko. Pod nachovou oblohou, na kterou se co nevidět vyhoupne slunce, před ní stály stovky mužů a koní. Tváře jim v šeru lehce světélkovaly. Vojáci i koně byli průsvitní, jako by byli z ojíněného skla.
Armáda duchů.
„Co se děje?“ zeptala se, náhle dokonale probuzená.
Jeden z rytířů pobídl svého koně ostruhami a popojel dopředu. Vypadal staře a ztrhaně, ale držel se zpříma a v přízračných očích mu blýskalo. Byl to sir Jaken.
„Chceme odejít,“ odpověděl.
Elodii ta slova omráčila. (str. 32)

Přečtěte si také náš článek, v němž najdete nejen další ukázku.

 

J. D. Rinehart

J. D. Rinehart je spisovatel, který kromě psaní rád objevuje hrady, sleduje filmy a vyráží na túry do přírody se svou dogou Sirem Galahadem. Od té doby, co se ujal opuštěného mláděte sokola, je vášnivým sokolníkem. Žije v Nottinghamshire v Anglii. Koruna tří: Prokletý král (2014) je první díl fantasy série.

Informace o autorovi byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete úžasné knihy za ještě úžasnější ceny.

Máte rádi fantasy příběhy pro mládež? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZtrápený svět
Poslední policajt, kniha třetí

Winters, Ben H.

Triton, 2017

zobrazit info o knizeDivoká píseň

Schwabová, Victoria

CooBoo, 2017

zobrazit info o knizeKoruna tří: Ztracené království

Rinehart, J. D.

Host, 2016

Napsat komentář