Thrillerová smršť

thriller
Thrillery patří dlouhodobě mezi čtenářsky nejoblíbenější žánry. Dnes se společně podíváme na tři horké novinky, které potěší všechny nebojácné milovníky odvrácené stránky života. Seznamte se s nebezpečím online světa, nechte se provést světem lidí bez domova a poddejte se věčné lásce, která překonala i smrt.

Dnešní dobu do značné míry charakterizuje internet. Život na síti se stal nedílnou součástí našich všedních dní. O to víc bychom měli dbát na bezpečnost a neprozrazovat o sobě na internetu příliš mnoho. Neopatrnost se může neblaze vymstít. Stejně jako hlavní hrdince nové knihy Zuzany Pospíšilové. V Podivné hře se neznámý hacker pokusí převzít kontrolu nad online identitou hlavní hrdinky i jejích dcer. Proč ji někdo sleduje? Komu stojí za tolik námahy?

Jediná věta promění Karle život v peklo. Mohla prožívat běžnou krizi středního věku, s jakou se vyrovnává spousta jejích vrstevnic. Osud jí ale přichystá zkoušku těžšího kalibru. Někdo ji sleduje, naboural se do jejího počítače, do e-mailových schránek jejích dcer. Všude toho neznámého pronásledovatele tuší, posílá jí varovná znamení a baví se jejími amatérskými dedukcemi a intenzivním strachem o rodinu.
Proč ta podivná hra? Co po ní kdo chce? Karla se snaží se najít jakoukoliv stopu, která by jí pomohla všechno pochopit, ale nemá žádnou podporu v okolí. Cítí se jako štvaná zvěř. Je kořistí opravdového útočníka, nebo své vlastní fantazie? Proč se ve všem dá najít skrytý význam? Možná je opravdu blázen, jak si myslí její muž. Hraje hru, o kterou nestála, hru plnou strachu a bezmoci.

Podivná hra

Autorka: Zuzana Pospíšilová

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-271-0290-7
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Podivná hra vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Zasoutěžte si o knihu Podivná hra v naší soutěži.

Ukázka

Karla raději mlčela, ale na náladě jí to rozhodně nepřidalo.
Krb se pomalu rozhořel, tak se dalo začít dělat i něco vevnitř. Z polotovarů přichystala rychlý a jednoduchý oběd. Při rutinní činnosti, jakou je vaření, se jí myšlenky v hlavě doslova předháněly. Co když ten terč opravdu patří k šípu? Chce tím dát najevo, že číhá všude? A proč byl šíp červený a terč je z dětské hry? Dětský terč? Karle se málem zastavilo srdce. Omáčka na plotně vzkypěla, a to ji naštěstí vrátilo do života. Pane bože, to snad ne? Mají se snad terčem útoku stát její holky? Ne! To nesmí dopustit.

O autorce

Zuzana PospíšilováMgr. Zuzana Pospíšilová je dětská psycholožka, která pracuje ve Speciálně pedagogickém centru pro děti s mentálním postižením v Ostravě. Dříve pracovala v dětském rehabilitačním stacionáři, převážně s dětmi s organickým poškozením CNS a pohybovým postižením. V době studií se zabývala tématem rozvoje tvořivosti u dětí mladšího školního věku, nyní píše knihy pro děti.

Zdroj textu a obrázku: nakladatelství Grada

————————————————

Zjevila se jakoby odnikud. Stejně tak rychle i zmizela. Zanechala po sobě pouze čerstvě narozeného chlapečka. Kdo byla ona zpustošená žena? Na tuto záhadu se bude snažit přijít zkušená žena, matka a profesionální porodní asistentka Cecilie. Pátrání ji zavede až mezi lidi žijící na ulici. Napětí a přesah do sociální tématiky nabízí nová kniha české rodačky Kateřiny Janouchové.

Porodní asistentka Cecilie Lundová právě oslavila čtyřicítku a v jejím životě nastalo v posledních pár letech několik zásadních změn. Rozvedla se a s bývalým manželem mají děti ve střídavé péči, našla si nové bydlení, začala pracovat na nové porodní klinice a psát sloupky pro časopis. Děti rostou a jsou čím dál samostatnější, puberta však s sebou přináší nové problémy. Tentokrát je na řadě mladší ze synů Marcus. Potíže se však nevyhýbají ani ostatním členům rodiny. Zdálo by se tedy, že má Cecilie starostí až nad hlavu, nebyla by to však ona, aby si k nim nepřidala další. Na porodní klinice se zničehonic objeví zubožená mladá žena bez dokladů, přivede na svět chlapečka a beze stopy zmizí. Nikdo neví, kam odešla, ani proč své dítě opustila, a Cecilie se v souvislosti s jejím zmizením začne hlouběji zajímat o situaci lidí bez domova. I tentokrát se přesvědčí, že pravda může být životu nebezpečná.

Bosá dívka

Švédský rodinný thriller
Autorka: Kateřina Janouchová
Přeložila: Lucie Johnová

Počet stran: 344
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-204-4169-0
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Bosá dívka vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Ukázka

Mrkl na ni jedním okem a objal Susannu kolem pasu. Byli spolu už několik měsíců a Susanna vypadala, že je do něj zamilovaná až po uši. Seznámili se na internetové seznamce a jejich vztah brzy přerostl ve vážnou známost. Cecilie si nebyla tak úplně jistá, co si o sestřině novém příteli myslí, ačkoli byl pokaždé, když se setkali, hovorný a přátelský. Ale možná se za tím skrývá jenom její nedůvěra k mužům jako takovým? Probírala svůj vztah k Susannině nové lásce ze všech stran, ale na to, proč jí tenhle člověk tak úplně nesedí, ještě pořád nepřišla.

O autorce

Kateřina Janouchová (*1964)

Když jí bylo deset let, emigrovala s rodiči do Švédska. V osmnácti začala pracovat jako redaktorka v knižním nakladatelství. Překládala do češtiny a časem navázala spolupráci s večerníkem Expressen a několika dalšími časopisy. Od 80. let působí jako novinářka na volné noze, píše pro tištěná periodika, televizi a rozhlas. Vydala několik románů, řadu knih o partnerském soužití a sexu, ale také sérii knížek pro děti.

Zdroj textu: Mladá fronta

————————————————

Dvacet let uplynulo ode dne, kdy se její milovaný manžel naposledy nevrátil domů. Nevrátí se už nikdy. Brutalita, se kterou ho někdo zavraždil, šokovala i profesionály. Ona se ale nevzdala. Protože pomsta není nikdy promlčená. O lásce, kterou nezničí ani smrt a o touze po pomstě vypráví nový thriller Vyrovnat si účty od oblíbené britské autorky Martiny Cole.

Sharon Conwayová a Lenny Scott se měli rádi už jako teenageři. Když oznámili, že se chtějí vzít, všichni je od toho zrazovali. Bylo jim jedno, že jsou příliš mladí, oni zkrátka věděli, že chtějí být spolu.
Sharon neznepokojovaly Lennyho obchody, které podle všeho dalece přesahovaly to, co ještě lze považovat za zákonné. Pro ni bylo důležité, že Lenny umí dobře zabezpečit rodinu. Ona sama se starala o domácnost a dva syny. Pokud šlo o Sharon, život nemohl být lepší.
Pak se ale jednou Lenny nevrátil domů. Nebylo to poprvé. Ale bylo to naposledy. Kdosi ho totiž zavraždil a brutalita toho činu šokovala dokonce i otrlé policisty.
Sharon se dlouhých dvacet let snažila zjistit, kdo to udělal a proč. Pravdu nalezla až nyní, ale v žádném případě nehodlá nechat spáchaný zločin bez trestu. Pomsta není nikdy promlčená a nyní nastává čas, jak si s vrahem vyrovnat účty.

Vyrovnat si účty

Autorka: Martina Cole
Přeložila: Hana Čapková

Počet stran: 464
Vazba: vázaná
Formát: 140×212 mm
ISBN: 978-80-7498-201-9
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Vyrovnat si účty od nakladatelství Domino si můžete prohlédnout v ukázce.

Ukázka

Sharon pila víno a přemítala, jak je možné, že z jejího báječného, nádherného života zbylo tohle. Kdysi jí všechny kamarádky záviděly. Skutečnost se však zásadně lišila od veškerých iluzí.
Zavřela oči a představila si svého prvního manžela Lennyho Scotta. Začala s ním chodit ve třinácti a v sedmnácti si ho k velkému zklamání rodičů vzala. Byli spolu moc šťastni a měli dva syny, což jejich vztah ještě posílilo.
Potom ho někdo brutálně zavraždil. Jedné noci ho našli zmučeného a ubitého, a bylo po všem.

O autorce

Martina ColeMartina Cole je už hezkou řádku let pro Brity typickou představitelkou žánru crime noir. Její knihy nesnesou jednoduché škatulkování; děj většiny z nich se odehrává v londýnském kriminálním podsvětí (žádný jiný autor se nevěnoval osobám a dějům East Endu s takovou pečlivostí a autentičností jako Martina Cole), avšak bylo by zjednodušující říct, že Martina Cole píše krimiromány. V každé ze svých knih se autorka zaměřuje na závažné společenské téma, které zručně implementuje do děje, takže ve výsledku čtenáři nabízí mnohovrstevnatý román postihující mnohem více než jen „pouhý“ zločin. Přestože každá její novinka krátce po vydání vystřelí na první místo britského žebříčku bestsellerů, autorka prohlašuje, že „jejím záměrem není psát vysokou literaturu, ale nabídnout čtenářům zajímavý příběh.“

Martina Cole se narodila v roce 1959 do irské katolické rodiny. V patnácti letech odešla z církevní školy, protože ji nebavila. Psal se rok 1974 a tehdejší Londýn jí měl vskutku co nabídnout. V devatenácti porodila syna, ve třiatřiceti napsala první román. K němu se pojí zajímavá historka. Dočetla tehdy jakousi knihu, která jí přišla navýsost špatná. Na její hlasité výtky zareagoval manžel takto: „Dám ti padesát liber, když dokážeš napsat lepší.“ Martina výzvu přijala. Dala výpověď, za úspory si koupila psací stroj a napsala Královnu zločinu, knihu, která byla přeložena do dvaceti pěti jazyků.

Zdroj obrázku a textu: Domino


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Jste fanoušky thrillerů? Která novinka vás dnes nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePodivná hra

Pospíšilová, Zuzana

Cosmopolis, 2017

zobrazit info o knizeBosá dívka

Janouchová, Kateřina

Mladá fronta, 2017

zobrazit info o knizeVyrovnat si účty

Cole, Martina

Domino, 2017

Napsat komentář