Zasoutěžte si o životu nebezpečnou pravdu

bosa-divka-perex
V životě porodní asistentky Cecilie Lundové došlo k mnoha změnám. Nejen že se rozvedla s manželem, ale také změnila kliniku a bydlení. I poté ovšem musí čelit mnoha problémům, obzvlášť poté, co se začne zajímat o situaci lidí bez domova.

Zmizení tajemné rodičky

Porodní asistentka Cecilie Lundová právě oslavila čtyřicítku a v jejím životě nastalo v posledních pár letech několik zásadních změn. Rozvedla se a s bývalým manželem mají děti ve střídavé péči, našla si nové bydlení, začala pracovat na nové porodní klinice a psát sloupky pro časopis. Děti rostou a jsou čím dál samostatnější, puberta však s sebou přináší nové problémy. Tentokrát je na řadě mladší ze synů Marcus. Potíže se však nevyhýbají ani ostatním členům rodiny.

Zdálo by se tedy, že má Cecilie starostí až nad hlavu, nebyla by to však ona, aby si k nim nepřidala další. Na porodní klinice se zničehonic objeví zubožená mladá žena bez dokladů, přivede na svět chlapečka a beze stopy zmizí. Nikdo neví, kam odešla, ani proč své dítě opustila, a Cecilie se v souvislosti s jejím zmizením začne hlouběji zajímat o situaci lidí bez domova. I tentokrát se přesvědčí, že pravda může být životu nebezpečná.

 

Bosá dívka

Autorka: Kateřina Janouchová

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Překlad: Lucie Johnová
Počet stran: 344
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 2/2017
ISBN: 978-80-204-4169-0

Přečtěte si více o knize Bosá dívka, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Mladá fronta.

Nakladatelství Mladá fronta bylo založeno již v roce 1945 a v současné době se právem řadí mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy v České republice. Své dobré jméno staví nejen na mnohaletých zkušenostech, ale hlavně na profesionalitě, odbornosti a dynamickém růstu. Tomu logicky odpovídá i pestré portfolio titulů, které vydává.

 

Připomeňte si dřívější dramatické události z Ceciliina života:

 

Ukázka z knihy

Čtyřicet. Pěkně zvučné číslo vyjadřující zralost a zároveň i jistou konečnost. Bylo smutné, ale zároveň i vzrušující zamávat na rozloučenou dosavadnímu životu a pustit se do něčeho nového. Prostě a jednoduše neměla radost, že stárne, ale už se s tím pocitem dokázala nějak smířit. Narozeniny v ní vždycky vyvolávaly paniku. Možná se na tom podepsaly věčné řeči její matky Christiny o tom, že starší ženy jsou k ničemu. Christina tohle poselství vědomě nehlásala, ale každou chvíli o tom mluvila a nenapadlo ji, že by podobné průpovídky mohly její dcery nějak negativně ovlivnit. Babička Sonja sice dělala všechno pro to, aby dopad Christininých tvrdých slov zmírnila, ale moc to nepomáhalo. Cecilie si dodnes pamatovala Christininy chmurné úvahy, že pro ženu je nejlepší věk pětadvacet a že s každým dalším rokem už to s ní jde z kopce. Cecilie si už ve čtrnácti letech začala dělat starosti s tím, co s ní bude, až dospěje, a byla přesvědčená, že jen co dosáhne plnoletosti, veškerá legrace skončí.
– Máme naservírovat jídlo, mami? zeptala se Sofie. – Všichni hosti už jsou tady, ne? (str. 15)

 

Vyhrajte knihu Bosá dívka

Cecilie Lundová si konečně uspořádala osobní život a změnila také pracovní místo. Na nové porodní klinice je spokojená, dokud poklidnou atmosféru jednoho dne naruší tajemná zubožená žena, která zde porodí chlapečka a po porodu zmizí beze stopy. Tato událost přiměje Cecilii k tomu, aby se začala hlouběji zajímat o situaci lidí bez domova. Netuší však, že pravda může být velice nebezpečná. Do čeho se porodní asistentka zaplete tentokrát? To si přečtěte v nejnovější knize Kateřiny Janouchové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Bosá dívka vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Bosá dívka
probíhá od 27. února do 12. března 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Bosá dívka

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBosá dívka

Janouchová, Kateřina

Mladá fronta, 2017

Napsat komentář