Zasoutěžte si o temný případ vraždy na ostrově

zkurvenej-pribeh-perex
Na sever od Seattlu se táhne pás ostrovů obklopených mlhou, kam se dostanete jen trajektem. Patří mezi ně i Glass Island, kde žije Henry, který se právě dostal do centra pozornosti všech obyvatel. Ale zabil skutečně svou přítelkyni?

Vražda přikrytá mlhou

V románu Zkurvenej příběh Bernard Minier potvrzuje své mistrovství a definitivní členství v exkluzivním klubu velkých spisovatelů detektivek, thrillerů a jiných kriminálních románů.

Opouští tentokrát Martina Servaze, Toulouse i Pyreneje a vezme čtenáře na sever od Seattlu, kde se táhne řetězec jen trajektem přístupných ostrovů, tři sta šedesát dní v roce obklopených mlhou, kde každý zná každého. Na jednom z nich – Glass Islandu – žije teprve šestnáctiletý Henry. Ten se po vraždě jeho přítelkyně dostane do centra pozornosti všech obyvatel, kteří na ostrově žijí. Je právě on pachatelem vraždy?

Minier se vrhá do světa, který je nebezpečnější, než jsme tušili, a kde soukromí je jen iluze. Své vyprávění tentokrát opírá o napínavý a temný, zkurvený příběh.

 

Zkurvenej příběh

Autor: Bernard Minier

Vydalo: nakladatelství XYZ
Překlad: Jiří Žák
Počet stran: 624
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 2/2017
ISBN: 978-80-7505-620-7

Přečtěte si více o knize Zkurvenej příběh, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství XYZ patřící pod společnost Albatros Media. Navíc si můžete stáhnout také ukázku.

XYZ_Albatros-Media

Nakladatelství XYZ působí na českém trhu od roku 2004 a od té doby představuje čtenářům na 150 titulů nejrůznějších žánrů ročně. Vydává českou i zahraniční beletrii, autobiografie, autorizované životopisy, literaturu faktu, historické publikace, encyklopedie i na knihy pro děti a mladé čtenáře.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

Rukama poslepu hledá v okách sítě východ a nehty zatíná do lan. Tělo jí v ledové vodě ztuhne. Je strašně ledová. Zmocní se jí závrať. Jak loď zrychluje, cítí, že se potápí do hlubin. Nějaká velká ryba, platýz nebo losos, se zmítá vedle ní. Hlava jí mizí ve vlnách jako splávek rybářského prutu. Pak se znovu vynoří a přitom se pokaždé zoufale snaží nadechnout mořského vzduchu. Jde jí to čím dál hůř. Vzduch jí chybí čím dál víc… Na vteřinu spatří v pohybující se slané temnotě všechno, pochopí všechno, před očima se jí v jediném průzračném zářivém záblesku promítne celý její život.
Ještě dávno předtím, než nad mořem začne svítat, je mrtvá.
Oči má otevřené jako panenka, její pokožka mezi oky sítě zbělá a leskne se jako rybí kůže.
Tak se to asi muselo stát, aspoň tak si to představuji. (str. 19)

 

Vyhrajte knihu Zkurvenej příběh

V nejnovější knize od brilantního autora kriminálních románů Bernarda Miniera se tentokrát nesetkáte s Martinem Servazem, jako tomu bylo doposud v sérii thrillerů Mráz, Kruh a Tma. Dokonce se nevydáte ani do známého prostředí Toulouse. Děj se totiž odehrává na sever od Seattlu, kde leží ostrovy, na které se nedostanete jinak než trajektem. Právě na jednom z nich žije i šestnáctiletý Henry, jehož přítelkyni někdo zabil. Pozornost všech obyvatel se nyní obrací k němu jakožto potenciálnímu pachateli, ale skutečně spáchal zločin on? Nebo někdo využil všudypřítomné mlhy a pod její rouškou vraždil z vlastních temných důvodů? To už si přečtěte sami…

Ve spolupráci s nakladatelstvím XYZ patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Zkurvenej příběh vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Zkurvenej příběh
probíhá od 15. do 28. února 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Zkurvenej příběh

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZkurvenej příběh

Minier, Bernard

XYZ, 2017

Zasoutěžte si o temný případ vraždy na ostrově - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Shakespeare napsal:

    Vážená redakce, přeji hezké pozdní odpoledne. Srdečné díky za knihu Zk……j příběh, která mi byla dnešního dopoledne díky vaší soutěži doručena od nakladatelství XYZ, kterému touto cestou rovněž děkuji. Už se těším na těch 624 stran četby v překladu Jiřího Žáka.

Napsat komentář