Hledám lásku

zeny
Co spojuje dnešní tři knižní tipy? Jsou to příběhy o hledání sebe sama, lásky, o boji s osudem a konvencemi, vyrovnávání se se ztrátami či snahách najít toho pravého muže. Hlavními hrdinkami jsou silné ženy, které ale už nechtějí být samy. Nechte se, dámy, inspirovat romantickými příběhy, které však nemusí končit šťastně…

Lousia Clarková, hlavní hrdinka předchozího románu Než jsem tě poznala, se musí vyrovnat s asistovanou sebevraždou svého bývalého přítele, který ji zanechal zlomenou, plnou smutku a výčitek. Po vážné nehodě se vrací zpět k rodičům a snaží se postavit na nohy, v čemž by jí mohl pomoci záchranář Sam Fielding, který se také potýká se smrtí. Jenže osud tomu chce jinak. Do života jí vstoupí Lily, šestnáctiletá problematická dcera jejího mrtvého přítele. Jak se popere Lousia s touto situací?

Kdybyste ztratili někoho, koho jste moc milovali, jak moc by to změnilo váš pohled na svět? V pokračování světového bestselleru Jojo Moyesové Než jsem tě poznala najdeme Louisu Clarkovou v přesně takové situaci. Po intenzivním půlročním vztahu s ochrnutým Willem Traynorem, který se rozhodl ukončit svůj život asistovanou sebevraždou, zůstává Louisa sama, zmítána smutkem a výčitkami svědomí. Po vážném úrazu se navíc musí vrátit domů k rodičům. Jako by byla najednou zpátky na začátku cesty – život po Willově smrti totiž znamená učit se leccos znovu, stavět na nových základech. Záchranář Sam Fielding, pro něhož je kontakt se smrtí každodenní náplní práce, by snad mohl být právě tím, kdo Louise pomůže se zase vrátit do života, jenomže pak se z Willovy minulosti nečekaně jako uragán vynoří Lily – jeho šestnáctiletá nezvladatelná dcera. A všechno je rázem jinak…

Ukázka z knihy

Ten tlustý chlap na konci baru se potí. Hlavu má skloněnou těsně nad sklenkou dvojité skotské, ale co pár minut zvedne oči a ohlédne se ke dveřím. Pod zářivkami se mu na kůži třpytí jemná vrstvička potu. Dlouze a roztřeseně vydechne, tváří se, že to byl povzdech, a pak zase sklopí hlavu ke sklence.
„Hej. Promiňte…?“
Vzhlédnu od leštění sklenic.
„Můžete mi nalít ještě jednu?“
Ráda bych mu řekla, že to vážně není dobrý nápad, že to stejně nepomůže a možná už to bude přes čáru. Ale je to mohutný chlap a do zavíračky zbývá čtvrt hodiny, takže k němu dojdu, vezmu sklenici a zvednu ji k odměrce. Kývne směrem k lahvi. „Dvojitou,“ zabručí a přejede si tučnou rukou po vlhké tváři.
„Bude to sedm liber dvacet, prosím.“ (str. 5)

Neváhejte si prolistovat zbytek ukázky.

Život po tobě

Autorka: Jojo Moyesová
Přeložila: Lucie Mikolajková

Počet stran: 400
Vazba: vázaná
Formát: 160×234 mm
ISBN: 978-80-249-3293-4
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Život po tobě vydalo nakladatelství Ikar.

O autorce

Jojo MoyesovaJojo Moyesová (*1969) vystudovala na Univerzitě v Londýně žurnalistiku a novinařině se věnovala po deset let – pracovala pro britský deník The Independent  a pobývala též v Hongkongu jako dopisovatelka listu Sunday Morning Post. V roce 2002 jí vyšel první román Sheltering Rain a od té doby je spisovatelkou na volné noze.  Její knihy jsou vydávány v 35 zemích po celém světě a každá nový titul se umisťujw na předních místech evropských i amerických žebříčků bestsellerů. V češtině vyšly namátkou knihy Dívka, již si tu zanechal, Než jsem tě poznala či Stříbrná zátoka.

Zdroj informací a fotografie: bux.cz

————————————————

Oba hlavní hrdinové stojí před vážnými dilematy, která spojuje vypuknutá válka. On, talentovaný dramatik, ví, že pokud nenastoupí na frontu, čeká ho minimálně uvěznění, možná smrt. Ona naopak bojuje s konvencemi a po narukování manžela zůstává odříznuta od společenského života. Mají vůbec něco společného kromě odporu k válce?

Jestli odejde, bude muset zabíjet, nebo bude sám zabit. Jestli zůstane, bude uvězněn a možná odsouzen k trestu smrti. Takto bezútěšné jsou možnosti volby, před kterými stojí talentovaný dramatik Howard Henderson. Nedokáže sdílet nadšení svých vrstevníků pro účast ve válce, nechce bojovat s neviditelným nepřítelem. Ví velice dobře, jak to na frontě chodí, a nechce se na tom sebeméně podílet.
Když poslechne své srdce, bude zostuzena a opovrhována. Když se zachová podle společenských konvencí, bude v osamění odsouzena k bezbřehé nudě. Takovéto možnosti se nabízejí půvabné Vivian Fosterové. Právě se vdává, když vypukne válka, a její doposud odtažitý manžel se v mžiku mění v bojovného vlastence. Vivian zůstává sama na farmě v Derbyshire, bolestně odtržená od společenského života, z něhož se mohla dříve těšit…
Lze v čase běsnící války nalézt krásu? Anebo přátelství Howarda a Vivian představuje jen zoufalý únik z dusivé bezvýchodnosti situace, v níž se oba ocitli? Odejdi do války a už nikdy nepohlédni své lásce do očí. Zachraň svého nepřítele. Anebo jdi k čertu. Správná volba jako by snad ani neexistovala…

Ukázka z knihy

Vivian pečlivě podtrhla slovo věčnost a v poněkud netypickém gestu přivinula deník k hrudi, jako by to bylo dítě. Vivian Fosterová nebyla zrovna náchylná k nápadným projevům emocí – mezi svými přáteli byla považována za tu nejrozumnější a nejrozvážnější –, ale dnešní den byl bezpochyby něčím výjimečný.
Věčnost? Jistě musela existovat doba, kdy si neuvědomovala, jak důležité je provdat se, kdy byla pouhé dítě a neměla na starosti nic jiného než se cachtat v potoce, vyrábět parfém z rozmačkaných růžových lístků anebo sbírat ostružiny. Tehde se nezajímala o nic jiného než o další slunný den. Jenže na tu dobu si už nevzpomínala. Možná že napsala, co napsala, protože ji vedení deníčků znervózňovalo. Svíral se jí z toho žaludek. Nebyla si jistá, jestli touží po tom, aby ji někdo tak důvěrně znal, a už vůbec ne její všudypřítomná  matka, všeteční mladší sourozenci nebo drzá služebná, čemuž se nedalo s jistotou zabránit. (str. 9–10)

Jak děj pokračuje dále, odtajňuje zbytek ukázky.

Jestli odejdeš…

Autorka: Adele Parks
Přeložila: Dita Kelbelová

Počet stran: 464
Vazba:pevná bez přebalu
ISBN: 978-80-7498-189-0
Doporučená cena: 339 Kč

 

 

Knihu Jestli odejdeš… vydalo nakladatelství Domino.

O autorce

Adele ParksAdele Parks se narodila v roce 1969 do typické středostavovské rodiny na severovýchodě Anglie. Své dětství popisuje takto: „Trávila jsem příliš mnoho času u televize a snědla u toho příliš mnoho nezdravého jídla, protože tenkrát to ještě dospělým nevadilo.“ Studovala anglickou literaturu na Univerzitě v Leicesteru a po absolutoriu nastoupila do reklamní agentury. Už tehdy ale psala svůj první román – v Británii vyšel v roce 2000 a na jeho základě literární kritici zařadili Adele Parks do prestižního seznamu nazvaného Tyto autory je třeba sledovat. Je autorkou patnácti román, které byly přeloženy do šestadvaceti jazyků. V češtině zatím vyšlo: Život té druhé, Stalo se včera v noci, Tady a teď a Nevěsty bez ženichů (ukázka).

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Domino

————————————————

Jste svobodná a stále hledáte toho pravého muže? Netrapte se, hlavní hrdinka Genie Havishamová je na tom stejně, ba i hůře, jelikož píše pro online časopis o randění. Navíc dostane nůž na krk od své šéfky, že pokud si nenajde partnera do pěti měsíců, ocitne se bez práce. Genie se vrhá po hlavě do bláznivého světa seznamování a schůzek. Podaří se jí udržet práci? A opravdu mezi těmi všemi potencionálními partnery najde svého chlapa/prince? No a vy čtenářky nezoufejte, do Vánoc zbývá 11 měsíců…

Být věčně single je hrůza sama o sobě, natož být single a živit se psaním blogu o randění. Genie Havishamová pracuje v prestižním lifestylovém online časopise, a jelikož má za šéfku mrchu, dostane ultimátum: buď si najde přítele do Vánoc, nebo má padáka. Začíná bláznivá pětiměsíční mise, na níž Genie marně hledá muže, se kterým by mohla chodit. Jako by nestačilo, že se musí pohybovat na minovém poli internetových seznamek, Tinderu a speed datingů, zaváže se také psát o každé schůzce příspěvek na blog, kde jí rapidně roste nejen počet fanoušků, ale i čtenost. Jenže když se začnou rozsvěcet vánoční světýlka, zamyslí se Genie nad tím, jestli mezi všemi těmi příšernými schůzkami, občasnými dobrodružstvími na jednu noc a nečekaným návratem jejího „údajně polepšeného“ bývalého, náhodou nepřehlédla, co má přímo pod nosem…

Ukázka z knihy

Středa 1. července, poledne
Se skleničkou vánočního koktejlu v ruce jsem se prodrala kolem třímetrového norského smrku ozdobeného pouze obrovskými koulemi ve tvaru brusinek. U vchodu jsem se rozhlédla a spatřila, jak u jeskyně s nápisem HRAČKY! kývá hlavou kolouch a jak se o kousek dál dvě chechtající holky snaží vyfotit mezi stromy toho kouzelného zansněženého lesa, ve kterém jsme bloudili.
Když jsem procházela kolem nich, usrkla jsem ze svého koktejlu. „Mmmmm!“ zamručela jsem pochvalně. Byl naprosto famózní. Skleničku brusinkového džusu s proseccem zdobil místo obvyklého deštníčku lístek cesmíny.
Kolouch mě upřeně pozoroval a číšník v elfím oblečku mi nabídl kanapku.

Ohlasy na knihu

Po dlouhé době příběh ze života, u kterého jsem se upřímně zasmála! Díky Genie jsem si řekla, že si toho chlapa do Vánoc prostě najdu! Tak holky, jdeme na to!

 – Kamila Nývltová, zpěvačka

Hledám chlapa do Vánoc

O lásce s humorem aneb Jak se dnes seznamuje single žena ve velkoměstě
Autorka: Jenny Stallardová
Přeložila: Anna Pocnarová

Počet stran: 256
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 145×216 mm
ISBN: 978-80-204-4172-0
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Hledám chlapa do Vánoc vydalo nakladatelství Mladá fronta.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŽivot po tobě

Moyesová, Jojo

Ikar, 2016

zobrazit info o knizeJestli odejdeš…

Parks, Adele

Domino, 2016

zobrazit info o knizeHledám chlapa do Vánoc
O lásce s humorem aneb Jak se dnes seznamuje single žena ve velkoměstě

Stallardová, Jenny

Mladá fronta, 2016

Napsat komentář