Zvířecí detektivka

Nick a Dusty detektivni kacelar
Jako kočky a psi. To doslova platí pro hlavní hrdiny detektivního příběhu pro dětské čtenáře, kde proti sobě stojí psí šerif Nick a chamtivý kocour Kingpin toužící po moci a bohatství. Vodu rozvíří odcizený batoh tulačky Dusty. Podaří se Nickovi a jeho přátelům batoh nalézt a zabránit blížícímu se maléru?

Nick je bladhaund. Pes, který nadevše ctí zákon a ve městě – jako správný šerif – dbá na dodržování pořádku. Asi by prožil vcelku spokojený život, nebýt chamtivého Kingpina. Ten kocouří prevít je schopný udělat téměř vše pro moc a vlastní zisk. Když se jednoho dne objeví tajemná tulačka Dusty s batohem plným plánů podivného zařízení, je zaděláno na pořádný malér. Společně s dalšími kamarády musí Nick přijít na kloub záhadě ukradeného batohu, jenže to se neobejde bez prozkoumání zakázané továrny. Továrny, kvůli níž kdysi utekli všichni lidé z města a kam nikdo nesmí. A jak s tím vším souvisí tajemný Pavouk?

 

Ukázka z knihy

Nick a Dusty detektivni kancelar 1„Takže ještě jednou a pomalu. Zkuste mi vše vysvětlit jako malému kotěti, protože mi stále uniká, co se mi snažíte říct,“ promlouval Kingpin klidně a rozvážně, přesto jeho každé slovo dunělo v kamenné místnosti jako dělostřelecká kanonáda. Oba kocouři stojící před svým šéfem zarytě mlčeli a strach jim nedovoloval ani hlesnout – zpytovali svá nečistá kočičí svědomí. Již dávno vešlo ve všeobecnou známost, , že pokaždé, když Kingpin začne mluvit tiše, se s největší pravděpodobností něco zlého přihodí.

Jak pokračuje pátá kapitola, se můžete dozvědět zde.

 

Nick & Dusty Detektivní kancelář

Autor: Robert Martin
Ilustrovala: Jana Komárková

Počet stran: 248
Vazba: vázaná
Formát: 180×251 mm
ISBN: 978-80-85252-03-3
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Nick & Dusty Detektivní kancelář vydalo
nakladatelství Těšínská tiskárna.


logoTesinskaTiskarnaDle slov samotného autora měla kniha původně vyjít pod hlavičkou některého z nakladatelství, ale nakonec zvítězila idea svěřit vydání knihy Těšínské tiskárně, která tiskne knihy už více než 200 let, ale za celou dobu ani jednu vlastní knihu nevydala.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNick & Dusty Detektivní kancelář

Martin, Robert D.

Těšínská tiskárna, 2016

Napsat komentář