Co vše ovlivňuje náš život aneb jak být v životě šťastný

klee
Dnešní knižní tipy přinášejí inspiraci pro osobní rozvoj každého z nás. Ať jste dospívající dívka, které hledá sama sebe, rodič od dětí nebo tápete v životě a připadá vám, že občas nevíte kudy kam. Každá z představovaných knih určitě najde svého čtenáře.

Jak se naučit a pochopit matematiku a něco o její souvislosti se životem se dozvíte v knize Alexe Bellose Alex za zrcadlem. Autor čtenáře provede světem komplexních čísel, rovnic a geometrie.

Náš nesmírně složitý svět se překvapivě často řídí neočekávanými matematickými schématy. Alex Bellos, autor bestselleru Alexova dobrodružství v zemi čísel , se opět ujal role zábavného a současně trpělivého průvodce. Z abstraktního světa matematiky se tentokrát vrací do světa konkrétní každodenní zkušenosti. Na cestě matematickou krajinou potkáme trojúhelníky, rotace a mocninové zákony, ale i fraktály, kužele a křivky. Autor se s vámi podělí o výsledky své ankety, ve které hlasovalo 30 000 respondentů o nejoblíbenější číslo na světě. Seznámí vás s fascinujícím počítačovým programem zvaným Hra života i se záludnostmi matematické logiky a exponenciálního růstu. Najednou zjistíte, že jste nějakým nepochopitelným způsobem pochopili svět komplexních čísel. Tato kniha je o tom, co všechno byste na střední škole bývali rádi věděli o matematice, ale netušili jste, že se na to můžete zeptat.

Alex za zrcadlem

Jak se čísla odrážejí v životě a život v číslech
Autor: Alex Bellos
Přeložil: Ondrej Majer

Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Formát: 170×238 mm
ISBN: 978-80-7363-774-3
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu Alex za zrcadlem vydalo nakladatelství Dokořán.

————————————————

Wayne Dyer přichází se svou novinkou Splněná přání. Představivost je podle něj největší dar, kterým každý člověk disponuje a je jen na něm, jak s ním bude dále pracovat a jak bude tuto schopnost využívat a rozvíjet.

Kniha Splněná přání se věnuje zdokonalení vašich schopností uskutečňovat svá přání, sny a životní plány. Naučí vás objevovat a využívat potenciál, sílu, kterou máte v sobě a vytvořit si tak život, v němž se naplňuje to, co si přejete.

Dr. Dyer odhaluje v knize speciální techniku, jak můžete využít vaši představivost a podvědomí a jak trénovat svoji představivost zcela novým způsobem. Vaše přání – všechna vaše přání – se opravdu mohou splnit. Pokud budete využívat svoji představivost, praktikovat vysvětlené techniky a nenecháte okolní svět, aby vás vyrušoval při realizaci vašeho záměru…

Splněná přání

Odhalte skrytou sílu své představivosti
Autor: Wayne Dyer

Počet stran: 216
Vazba: brožovaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-87642-04-7
Doporučená cena: 124 Kč

 

Knihu Splněná přání vydalo nakladatelství Keltner Publishing.

————————————————

K výchově dětí existuje několik různých přístupů a je na každém rodiči, aby pro sebe a své a ratolesti našel ten optimální. Na výchovu z pohledu buddhismu nahlíží Krissy Pozateková ve své knize Odvážný rodič.

K výchově lze přistupovat dvěma odlišnými způsoby. Můžeme se snažit své děti za každou cenu ochraňovat, plnit každé jejich přání a předcházet situacím, které jim přinášejí nepříjemné pocity, aby snad nedej bože netrpěly. Můžeme jim metaforicky řečeno neustále rozprostírat pod nohama koberce, aby se při své cestě životem neporanily o jediný kamínek, neškobrtly o žádnou překážku. V naší současné kultuře převládá právě tento trend, který ovšem vychovává bytosti nesamostatné a závislé na ostatních. Druhý způsob vyžaduje určitou odvahu, jak od nás rodičů, tak od našich ratolestí. Zato jim ale pomůže zrát a dospívat a lépe je naučí zdolávat problémy, jakmile dospějí, odpoutají se od nás a budou životem proplouvat samy. Ten spočívá v „budování sandálů“, posilování vnitřních zdrojů a vybrušování dovedností, které jim umožní se poprat se všemi překážkami, na něž narazí. Autorka rozhodně netvrdí, že je tento přístup snadný nebo že přináší rychlé výsledky, ale mnohonásobně se nám vrátí, protože díky němu z našich dětí vyrostou sebevědomé a emancipované lidské bytosti, které si dokáží poradit s jakýmkoli protivenstvím, aniž by je srazilo na kolena. Navíc utužuje vztahy mezi rodiči a dětmi, protože je postavený na otevřenosti, sdílení emocí a vzájemné zodpovědnosti.

Odvážný rodič

Buddhismem inspirovaný rádce, jak vychovat citově odolné dítě
Autorka: Krissy Pozateková

Počet stran: 168
Vazba: brožovaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 9788074851094
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Odvážný rodič vydalo nakladatelství Barrister & Principal.

————————————————

Chtěli jste někdy blíže porozumět tomu, co a jak ovlivňuje lidské myšlení? Zkuste se začíst do knihy Christiana Ankowitsche Proč Einstein nenosil ponožky a dozvíte se, jak spolu souvisí myšlení a vnímání našeho těla.

Autor v této knize zkoumá mechanismy, jimiž se vzájemně ovlivňuje tělo a mozek, mechanismy, které obvykle buď nevnímáme, nebo podceňujeme: Kdo kupříkladu ví, že když nám někdo něco vysvětluje, porozumíme mu lépe, bude-li svou řeč doprovázet příslušnými gesty? Nebo že máme sklon vnímat své bližní pozitivněji, držíme-li v dlaních šálek s teplým nápojem? Christian Ankowitsch čtenářům názorně, chytře a zábavě předvádí, jak okolní svět a způsob vnímání vlastního těla ovlivňují naše myšlení – a přidává praktické tipy, jak tuto souhru co nejlépe využít k vlastnímu prospěchu. Poutavá kniha pro všechny, kteří chtějí pochopit, co se skutečně odehrává, když přemýšlíme, soudíme, hodnotíme a jednáme. Christian Ankowitsch je rakouský novinář a spisovatel., autor řady populárně-naučných knih.

Proč Einstein nenosil ponožky

Jak zdánlivě nepodstatné věci ovlivňují naše myšlení
Autor: Christian Ankowitsch
Přeložila: Tereza Semotamová

Počet stran: 240
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-262-1126-6
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Proč Einstein nenosil ponožky vydalo nakladatelství Portál.

Podívejte se na ukázku z knihy a další najdete na stránkách nakladatele.

————————————————

Stasi Eldredgeová přichází s titulem Půvabná, který pomáhá dospívajícím dívkám vyrovnat se sama se sebou, se svým tělem, se svým životem a snadněji zvládnout přerod z dívky v dospělou ženu.

Tato kniha je věnována dospívajícím dívkám, které si kladou mnohdy trýznivé otázky: Kdo doopravdy jsem? Jak zjistím, co dělat se svým životem? Záleží na mně někomu? Proč nejsem tak hezká jako ona? Stasi Eldredgeová rozumí pochybnostem, zápasům a obavám, kterým čelíte. I ona je prožívala! Nyní vás zve k rozhovoru s ní, při kterém vám pomůže pochopit lži, jež se vám svět snaží vnutit, a probudí ve vás víru, že Bůh vás vidí krásnou a hodnotnou – v každém okamžiku. Nesmírně poctivým a půvabným způsobem vám Stasi pomůže spatřovat milost ve vašem životním příběhu a mít důvěru ve své naděje a sny.

Půvabná

Autorka: Stasi Eldredgeová

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 138×205 mm
ISBN: 978-80-7255-340-2
Doporučená cena: 185 Kč

Knihu Půvabná vydalo nakladatelství Návrat domů.

————————————————

15 věcí, kterých se musíte vzdát, abyste byli šťastní je kniha Luminity Saviuc s výmluvným názvem. Je určena pro všechny, kteří mají pocit, že životní štěstí na ně teprve čeká a jsou ochotni mu jít aktivně naproti i za cenu ztrát a obětování.

Co vám brání ve skutečném štěstí a životě, po kterém toužíte? Jak získat odvahu nechat některé věci být a zažít to nejlepší, co vám život nabízí? Jak nalézt životní klid a mít radost z každého dne? Autorka, která se sama dokázala vymanit ze složitých podmínek a velkých osobních problémů, vám pomůže vzdát se všeho, co vám způsobuje stres, bolest a smutek a brání vám ve skutečném štěstí. Od lpění na minulosti, strachu, omezujících myšlenek, sebeobviňování a obviňování druhých až po vymlouvání, kritizování, snahu žít podle očekávání druhých a mít vše pod kontrolou. Díky této inspirující a citlivě napsané knížce najdete sílu být sami sebou a mít se rádi takoví, jací jste. Vydejte se na cestu hledání vlastní pravdy. Přestanete se bát změn, získáte sebevědomí a pocítíte hlubokou lásku k životu.

15 věcí, kterých se musíte vzdát, abyste byli šťastní

Autorka: Luminita Saviuc
Přeložila: Lenka Vlčková

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 144×207 mm
ISBN: 978-80-271-0305-8
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu 15 věcí, kterých se musíte vzdát, abyste byli šťastní vydalo nakladatelství Grada.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a řadu dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAlex za zrcadlem

Bellos, Alex

Dokořán, 2016

zobrazit info o knizeSplněná přání
Odhalte skrytou sílu své představivosti

Dyer, Wayne W.

Keltner Publishing, 2016

zobrazit info o knizeOdvážný rodič
Buddhismem inspirovaný rádce, jak vychovat citově odolné dítě

Pozateková, Krissy

Lukáš a syn, 2016

zobrazit info o knizeProč Einstein nenosil ponožky
Jak zdánlivě nepodstatné věci ovlivňují naše myšlení

Ankowitsch, Christian

Portál, 2016

zobrazit info o knizePůvabná

Eldredgeová, Stasi

Návrat domů, 2016

zobrazit info o knize15 věcí, kterých se musíte vzdát, abyste byli šťastní

Saviuc, Luminita D.

Grada, 2016

Napsat komentář