Učte se a bavte s knížkami pro děti

knihy-pro-deti-nahled
Učení může být i zábava, jak dokazují dnešní dětské knižní tipy. Nahlédnete do světa počtů, historie, zvířecí říše, pobudete si v bludištích, a dokonce si osvojíte zásady táborníka. Všechny knihy doprovází nádherné ilustrace, které přivábí i nečtenáře.

Rodiče zvídavých dětí, které se i před spaním chtějí něčemu přiučit, se mohou inspirovat následujícím titulem, který dokazuje, že matematika nemusí být nudná, ale že může být i legrační. Knihu doprovází bohaté ilustrace. Tak šup na kutě…

Rozmarné čtení na dobrou noc učí nejmenší děti základním počtům prostřednictvím zábavných říkanek a veselých obrázků, kde se to jen hemží nejrůznějšími zajímavými živočichy. Usínat s touto knížkou může být opravdová legrace.
Knihy autorky
Daniely Kulot jsou charakteristické pestrými hravými ilustracemi, ale hlavně nápaditými příběhy srozumitelnými i těm nejmenším dětem, u nichž nenásilně rozvíjejí čtenářskou gramotnost a stimulují představivost a fantazii.Legracni pocitani do postylky 1

Legrační počítání do postýlky

Autor: Daniela Kulot

Počet stran: 13
Vazba: skládaná
Formát: 152×220 mm
ISBN: 978-80-87034-14-9
Doporučená cena: 129 Kč

Knihu Legrační počítání do postýlky vydalo
nakladatelství PRESCO GROUP a.s..

————————————————

Nahlédněte do historie s následujícím knihou a seznamte se s významnými českými osobnostmi z období novověku, které se svými činy zapsaly nejen do českých, ale i světových dějin. Jejich osudy doprovází komiksové obrázky, a kdo ví, třeba zde naleznete svůj vzor…

I v novodobých dějinách naší země se objevuje celá řada velkých postav, na které můžeme být právem hrdi. Hlavně k nim se také obrací druhý díl oblíbené populárně-naučné publikace pro děti, ale i mnohé dospělé. Prostřednictvím textu a komiksových stripů líčí zajímavé, dobrodružné, dramatické a někdy i tragické osudy lidí, kteří se nebáli jít za svým snem – ať už jde o malíře, básníky, vědce, konstruktéry či mecenáše a politiky. Mezi dalšími 27 osobnostmi najdeme slavná jména jako Tomáš Garrigue Masaryk, Jaroslav Seifert, František Kupka, Václav Havel, Antonín Dvořák, Milada Horáková, ale i jména méně známá, avšak neméně významná – např. František Fajtl, Antonín Holý, Erich Roučka, Sidonie Nádherná či Jindřich Waldes.

Ukázka z knihy

S hudbou za oceán

Antonín Dvořák (1841–1904)

Antonin Dvorak

Antonín Dvořák je světově nejznámější český hudební skladatel. A přitom kdyby se držel rodinné tradice, mohl z něj místo skladatele a dirigenta být řezník a hostinský.

Narodil se v Nelahozevsi jako první z osmi dětí. Brzy se naučil hrát na housle a po přestěhování celé rodiny do Zlonic se u místního kantora A. Liehmanna začal učit hudební teorii a vedle houslí hrát i na varhany a klavír. Dvořákův otec stále chtěl, aby syn převzal řeznickou živnost, avšak na Liehmannovy přímluvy nakonec ustoupil a Antonín začal v šestnácti letech studovat varhanickou školu v Praze. (str. 12)

Další významné české osobnosti lze nalézt v prvním díle s názvem Světoví Češi.

Světoví Češi 2

Příběhy dalších osobností, které proslavily naši zem
Autor: Jiří Fixl

Počet stran: 88
Vazba: vázaná
Formát: 190×245 mm
ISBN: 978-80-204-4213-0
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Světoví Češi 2 vydalo nakladatelství Mladá fronta.

————————————————

Milovníci zvířat zajisté ocení knihu, která se věnuje nejdrobnějším obyvatelům zvířecí říše, tedy hmyzu. Zvídavé děti zjistí řadu zajímavých informací např. o vážkách, mravencích či mouchách. To vše za doprovodu krásných ilustrací.

Jak rychle se pohybuje hlemýžď? Bojí se brouci tmy? Proč chodí mravenci v zástupu? Na tyto i mnohé další otázky odpovídá tahle malá velká kniha pro malé i větší čtenáře. Její půvabné a velkorysé ilustrace se jen hemží různými roztomilými a podivuhodnými„potvůrkami“. Pojďte se dozvědět spoustu zajímavých informací a perliček ze života bezobratlých a ještě si u toho s havětí zahrát na schovávanou.

Ukázka z knihy

VÁŽKY

Skvělí letci

Velka kniha drobne haveti

Vážky dostaly jméno podle dlouhého zadečku, který jakoby vyvažuje zbytek těla s křídly. Jsou dravé a umějí výborně létat, i pozpátku. Vážka zpozoruje kořist na velkou vzdálenost. Larvy vážek se líhnou z vajíček nakladených do vody. Nejdříve žijí ve vodě, pak z ní vylezou a promění se v dospělou vážku. (str.30–31)

Velká kniha drobné havěti

Autor: Yuval Zommer
Přeložil: Tomáš Kapic

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 235×345 mm
ISBN: 978-80-7529-217-9
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Velká kniha drobné havěti vydalo nakladatelství Slovart.

————————————————

Že nevíte, co s volným časem? Už budete. Kniha Zábavná bludiště pro šikovné děti nabízí hodiny zábavy, a to prostřednictvím zapeklitých úkolů a zamotaných bludišť. Najít tu správnou cestu se stane dobrodružstvím, na jehož konci čeká ten správný cíl.

Zabavna bludiste pro sikovne detiBaví tě luštit zapeklité úkoly a spletitá bludiště? Hledání správných řešení je skvělá zábava. Tato kniha je bezvadným parťákem pro volné chvíle. S krásnými bludišti si užiješ spoustu zábavy a zároveň si procvičíš ruku, pozornost i postřeh. Tak pojď na to a najdi ty správné cesty, které tě dovedou k cíli!

 

Zábavná bludiště pro šikovné děti

Autor: Václav Ráž

Počet stran: 64
Vazba: brožovaná
Formát: 210×290 mm
ISBN: 978-80-271-0160-3
Doporučená cena: 159 Kč

 

 

Knihu Zábavná bludiště pro šikovné děti vydalo nakladatelství Grada.

————————————————

Zálesáci a zálesačky pozor! Stylová a skladná příručka, která nepromokne, poradí se vším, co může člověka při trávení času v přírodě potkat. Obsahuje řadu užitečných tipů a rad, které ocení nejen laici, ale i zkušení táborníci. Tak sbalit věci a jede se do přírody…

Každému, kdo rád tráví čas v přírodě, se příručka v nepromokavém obalu zaručeně šikne. Než vyrazíte na výlet, prozradí, co si sbalit na cestu, a poradí v nesnázích i přímo v terénu. Pohodlně se vejde do batohu, nezmokne a při troše štěstí schová před deštěm i váš mobilní telefon. Tak a teď už hybaj na túru nebo pod stan! A nedávejte si příručku na úplné dno batohu, ať ji máte vždy po ruce.

Ukázka z knihy

Odpadní stráž

Prirucka prezitiVždycky po sobě ukliďte odpadky a odneste si je s sebou (v kempu je vyhoďte do odpadkového koše). Pro pasoucí se zvířata, jako jsou například jeleni, mohou igelitové pytlíky nebo očka od plechovek představovat smrtelné nebezpečí, protože by je mohli omylem pozřít.

Vezměte si na starost hlídání odpadu ve vaší skupince a před odchodem místo zkontrolujte.

Nezapomeňte si s sebou vzít velké pytle na odpad pro případ, že byste potřebovali nouzový spací pytel nebo pončo do deště (str. 48).

Příručka pro zálesáky a zálesačky

Přežití v divočině
Autorka: Moira Butterfieldová
Přeložila: Sabina Poláková

Počet stran: 112
Vazba: brožovaná
Formát: 125×205 mm
ISBN: 978-80-204-4084-6
Doporučená cena: 279 Kč

 

Knihu Příručka pro zálesáky a zálesačky vydalo
nakladatelství Mladá fronta.

 


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLegrační počítání do postýlky

Kulot, Daniela

PRESCO GROUP a.s., 2016

zobrazit info o knizeSvětoví Češi 2
Příběhy dalších osobností, které proslavily naši zem

Fixl, Jiří – Jůzlová, Jana

Mladá fronta, 2016

zobrazit info o knizeVelká kniha drobné havěti

Zommer, Yuval

Slovart, 2016

zobrazit info o knizeZábavná bludiště pro šikovné děti

Ráž, Václav

Grada, 2016

zobrazit info o knizePříručka pro zálesáky a zálesačky
Přežití v divočině

Butterfieldová, Moira

Mladá fronta, 2016

Napsat komentář