Získejte román o hledání správné cesty

jestli-odejdes-perex
Válka, nebo vězení? Láska, nebo společenské konvence? Howard i Vivian stojí před životním rozhodnutím a možná právě to je důvodem, proč se spřátelí. Správné řešení jako by neexistovalo. Nebo snad společně nějaké východisko najdou?

Přátelství, nebo únik ze zoufalé situace?

Dokázal by ji milovat víc, než nenávidí válku?

Jestli odejde, bude muset zabíjet, nebo bude sám zabit. Jestli zůstane, bude uvězněn a možná odsouzen k trestu smrti. Takto bezútěšné jsou možnosti volby, před kterými stojí talentovaný dramatik Howard Henderson. Nedokáže sdílet nadšení svých vrstevníků pro účast ve válce, nechce bojovat s neviditelným nepřítelem. Ví velice dobře, jak to na frontě chodí, a nechce se na tom sebeméně podílet.

Když poslechne své srdce, bude zostuzena a opovrhována. Když se zachová podle společenských konvencí, bude v osamění odsouzena k bezbřehé nudě. Takovéto možnosti se nabízejí půvabné Vivian Fosterové. Právě se vdává, když vypukne válka, a její doposud odtažitý manžel se vmžiku mění v bojovného vlastence. Vivian zůstává sama na farmě v Derbyshire, bolestně odtržená od společenského života, z něhož se mohla dříve těšit…

Lze v čase běsnící války nalézt krásu? Anebo přátelství Howarda a Vivian představuje jen zoufalý únik z dusivé bezvýchodnosti situace, v níž se oba ocitli? Odejdi do války a už nikdy nepohlédni své lásce do očí. Zachraň svého nepřítele. Anebo jdi k čertu. Správná volba jako by snad ani neexistovala…

 

Jestli odejdeš…

Autorka: Adele Parks

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Dita Kelbelová
Počet stran: 464
Vazba: pevná
Vydáno: 12/2016
ISBN: 978-80-7498-189-0

Přečtěte si více o knize Jestli odejdeš…, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino. Navíc si můžete přečíst také krátkou ukázku.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst. Už sedmnáct let vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku.

 

Ukázka z knihy

Pocit nadřazenosti paní Fosterové by nepochybně vzal za své, kdyby jen tušila, že Vivian občas stává nahá před zrcadlem, kochá se pohledem na své dlouhé štíhlé nohy, útlý pas a malá, ale pevná ňadra a přitom si říká, jaká je to škoda, že to nikdy neuvidí nikdo jiný než ona. Byla zvyklá přijímat komplimenty týkající se její tváře, vlasů, očí; a mohla si pouze představovat, co by asi on řekl o všem ostatním. A také si to představovala a při tom prsty lehce klouzala po svém těle. Klid paní Fosterové naštěstí nikdy nebyl narušen, protože její vztah s dcerou byl formální a povrchní. Vivian si navíc chránila soukromí. Nikdy se nesvlékala, aniž by předtím zaklínila kliku ode dveří do svého pokoje židlí.
Přestože Nathaniel Thorpe holdoval lovu, střelbě, rybaření a bůhvíčemu ještě, Vivian ke své úlevě zjistila, že tráví dost času i v Londýně. Tak jako ostatní mladí muži. A proč by ne? Nejlepší večírky se konaly právě tam. Vivian byla přesvědčená, že nikde jinde by nemohla žít, ovšem když se o tom zmínila před svou matkou, paní Fosterová pouze zvedla obočí a poznamenala, že Vivian bude žít tam, kam ji vezme její manžel. Vivian si na to zamumlala pro sebe „To tak“. (str. 13)

 

O autorce

Adele ParksAdele Parks je britská autorka, která za třináct let napsala třináct románů, z nichž se vyklubalo třináct bestsellerů. O dráze spisovatelky snila už od dětství a první příběhy sepisovala už na základní škole, i když je nikomu nedala přečíst. V tomto tajnůstkaření pokračovala ještě dlouhou řadu let, i během univerzitních studií a po nich, kdy učila angličtinu a pracovala v reklamní agentuře. A pak, těsně před třicátými narozeninami, poprvé dala svůj román někomu k posouzení. Nejprve pro jistotu kamarádce, která byla nadšená a tak dlouho naléhala, až si Adele našla v Londýně agenta. Ten si přečetl její rukopis a rozeslal ho šesti nakladatelům, z nichž všichni poslali zpět nabídku k vydání. Dnes její knihy vycházejí v šestadvaceti jazycích a Adele je označována za královnu britské ženské prózy. Je porotkyní v literárních soutěžích, nositelkou literárních cen a také čestného doktorátu.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Domino)

 

Vyhrajte knihu Jestli odejdeš…

Adele Parks je známá tím, že se ve svých knihách nevěnuje lehkým oddechovým tématům. Přesto se všechny její dosud vydané knihy okamžitě zařadily mezi bestsellery. Nejinak je tomu i v případě nejnovějšího románu, ve kterém společně s hlavními hrdiny zjistíte, zda je možná i v časech, kdy kolem zuří krutá válka, nalézt krásu a přátelství. Pokud se vám líbily předchozí romány této britské autorky, mezi které patří například tituly Stalo se včera v noci, Tady a teď, Nevěsty bez ženichů nebo Život té druhé, rozhodně nebudete zklamaní. Přesvědčte se sami právě nyní.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Jestli odejdeš… vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Jestli odejdeš…
probíhá od 13. do 26. ledna 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Jestli odejdeš…

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJestli odejdeš…

Parks, Adele

Domino, 2016

Získejte román o hledání správné cesty - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. a.k napsal:

    Dobrý den, výhra Jestli odejdeš… dorazila. Moc děkuji.

  2. pes napsal:

    Čtu ji zrovna teď,moc se mi líbí.

Napsat komentář