Zavzpomínejte na Vánoce

vanocni_tipy_ii
Vánoce jsou sice již za námi, proč se ale nevrátit v čase a ještě jednou si nevychutnat kouzelnou atmosféru těchto svátků? Jako stvořené jsou pro to dvě knihy, o kterých si můžete více přečíst v našem článku.

První titul nadchne všechny příznivce tradičních českých Vánoc. Pokud chcete, aby české obyčeje a zvyky znaly i vaše děti, určitě sáhněte po novém titulu Tradiční česká zima s Ladovými obrázky, kde nechybí nic, co patří k těmto nejkrásnějším svátkům v roce.

Rádi byste dětem vyprávěli o českých tradicích? V této knize vám přiblížíme nejen ty nejznámější svátky, zvyky a obyčeje, ale také zde najdete známá lidová říkadla, pořekadla, pranostiky i oblíbené koledy, které neodmyslitelně patří k tradiční české zimě.

Prožijte a vychutnejte si kouzelný zimní čas spolu s krásnými ilustracemi Josefa Lady.

Tradiční česká zima – Josef Lada

Svátky, zvyky, obyčeje, říkadla, koledy
Autor a ilustrátor: Josef Lada

Počet stran: 56
Vazba: vázaná
Formát: 220×280 mm
ISBN: 978-80-271-0016-3
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Tradiční česká zima – Josef Lada vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka

tradicniceskazimatradicniceskazima2

O autorovi

Josef Lada (1887–1957) byl malíř, ilustrátor, spisovatel, grafik a divadelní výtvarník. Patřil k velkým postavám české kulturní historie. Je dodnes milovaný dětmi i dospělými. Je tvůrcem kocoura Mikeše či podoby dobrého vojáka Švejka. Zemřel v roce 1957 v Praze.

Zdroj informací: Knižní klub

————————————————

Další milá knížka, díky které se děti  i jejich rodiče seznámí se spoustou vánočních příběhů, je Vánoce pro kočku. Betlémská kočka vypráví každý prosincový den jeden poutavý příběh. Dozvíte se tak spoustu zajímavostí o Vánocích a adventním čase.

Pohádkový adventní kalendář přináší na každý prosincový den jeden tajuplný příběh. Děti staví s tatínkem po celý prosinec betlém, každý večer kousek – oblohu, figurku, hvězdu. A každý večer jim pak betlémská Kočka vypráví jeden příběh. O volkovi, o oslíkovi, o andělíčcích a cukroví, proč jsou koledy tak hezké či co měla Svatá rodina o Vánocích k večeři, o vlasatici i o třech králích nebo o koni, slonu a velbloudovi, kteří ke třem králům zprvu vůbec nepatřili. Také o tom, jak si ovečka povídala s vlkem, proč bývá o Vánocích sníh, jak se stalo, že s Mikulášem chodí i čert, proč slavík zpívá nejkrásněji v noci a jak to, že jmelí roste na stromech. Prosinec s pohádkami rychle uteče, ale jak to bylo v Betlémě doopravdy, to se děti dozvědí až na Štědrý večer. Knížka pro všechny, kteří mají rádi advent, tajemný předvánoční čas plný očekávání.

Vánoce pro kočku

23 adventních pohádek a jeden opravdový příběh
Autorka: Terezie Radoměřská
Ilustrovala: Aneta Bendáková

Počet stran: 136
Vazba: vázaná
Formát: 170×240 mm
ISBN: 978-80-7485-105-6
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Vánoce pro kočku vydalo nakladatelství Barrister & Principal.

Ukázka

vanoceprokockuvanoceprokocku2

O autorovi

Terezie Radoměřská (*1969) studovala český jazyk a historii, později teologii. Pracovala jako učitelka, překladatelka, kastelánka, redaktorka a průvodkyně. V současné době zajišťuje pro malý úspěšný rodinný podnik – manžel a tři děti –logistiku, lidské zdroje, zásobování, finanční plánování, účetnictví, public relations, distribuci a kontrolu. Žije v Praze.

 Zdroj informací: nakladatelství Barrister&Principal


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto i mnoho dalších knih za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVánoce pro kočku
23 adventních pohádek a jeden opravdový příběh

Radoměřská, Terezie

Lukáš a syn, 2016

zobrazit info o knizeTradiční česká zima – Josef Lada
Svátky, zvyky, obyčeje, říkadla, koledy

Lada, Josef

Grada, 2016

Napsat komentář