Detektivky pro volné chvíle

tipy_detektivky-pro-volne-chvile
Milovníci detektivních a kriminálních příběhů, jásejte! Dnes tu pro vás máme hned sedm napínavých a oceňovaných příběhů vašeho oblíbeného žánru. Každý si pro sebe určitě vybere ten pravý…

Ďábelské hry, druhý román Angely Marsonsové, jednoznačně potvrzuje, že jeho autorka (debutující v roce 2015 knihou Němý křik) je vycházející mezinárodní hvězdou žánru krimi.

Ďábelské hry

Případy Kim Stoneové 2
Autorka: Angela Marsonsová
Přeložila: Tatjana Jandourková

Počet stran: 360
Vazba: vázaná
Formát: 155×234 mm
ISBN: 978-80-242-5613-9
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Ďábelské hry vydalo nakladatelství Knižní klub.

Čím větší zlo, tím ďábelštější hra…
Inspektorku Kim Stoneovou a její vyšetřovací tým povolají k nálezu zmrzačeného, ubodaného těla – oběť je však zároveň i zločincem, pachatelem brutálního znásilnění. Že by vzal někdo spravedlnost do svých rukou? Kim současně pátrá po skupině pedofilů, brzy však začne být jasné, že se stala sama terčem nebezpečné osoby. Ta zná každou její slabinu. A rozhodla se vyzkoušet na Kim vlastní zvrácený experiment. Kim ví, že každý další krok může být smrtící. A tentokrát – je to osobní.

 

Ukázka z knihy

Kim vytáhla ze zadní kapsy pouta. „Leonarde Dunne, zatýkám vás na základě podezření ze zneužití dítěte mladšího třinácti let a přinucení dítěte mladšího třinácti let k sexuálním aktivitám.“
Zabodla pohled do jeho očí. Spatřila v nich jen paniku.
Otevřela pouta a Bryant ho jako přípravu uchopil za předloktí.
„Nemusíte nic říkat. Ale může uškodit vaší obhajobě, když se při výslechu nezmíníte o něčem, na co se budete později odvolávat u soudu. Cokoli řeknete, může být použito jako důkaz.“
Zaklapla pouta, přitom si dávala pozor, aby se nedotkla toho chlupatého bílého těla. Odstrčila od sebe jeho ruce a podívala se na svého parťáka.
„Bryante, odveď mi to hnusný úchylný prase z očí, než udělám něco, čeho budeme oba litovat.“ (str. 11)

Přečtěte si celou ukázku.

————————————————

Poslední případ detektiva šéfinspektorky Fosterové skončil katastrofou a smrtí pěti policistů včetně jejího manžela. Eričina kariéra visí na vlásku, musí bojovat s vlastními démony i s vrahem, který je hrůznější než kdokoliv, komu čelila v minulosti. Dopadne ho dříve, než udeří znovu?

Dívka v ledu

Autor: Robert Bryndza
Přeložila: Kateřina Elisová

Počet stran: 448
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-271-0370-6
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Dívka v ledu vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Poté, co je v parku v jižním Londýně pod vrstvou ledu nalezeno tělo mladé ženy, na místo přijíždí detektiv šéfinspektor Erika Fosterová. Oběť, krásná dívka z mocné a bohaté rodiny, měla podle všeho dokonalý život. Když Erika začne pátrat hlouběji, vynoří se souvislosti mezi její vraždou a smrtí tří prostitutek, které někdo uškrtil, svázal jim ruce a hodil do vodních ploch po Londýně.
Jaká je spojitost mezi dcerou vlivného lobbisty, který si myslí, že může ovlivňovat i vyšetřování, a mrtvými imigrantkami? Jaké temné tajemství dívka v ledu skrývala? Čím více se Erika přibližuje k odhalení pravdy, tím více se vrah blíží k Erice.

 

Ukázka z knihy

Andrea si zasunula kabelku do podpaží, vztyčila prostředníček směrem k tónovanému sklu a vydala se vzhůru, aby zdolala poslední část kopce až k jeho vrcholu. Kmen mohutného stromu, který rostl u okraje chodníku, se ocitl mezi ní a světlomety auta, takže znovu zkontrolovala telefon. Zvedla ho nad hlavu a snažila se zjistit, jestli má signál. Na obloze nebyly žádné hvězdy a oranžovohnědý mrak se zdál tak nízko, že by se ho mohla nataženou rukou dotknout. Auto se pomalu rozjelo a vedle stromu opět zastavilo.
Andrea cítila, že jí tělo zaplavuje vlna strachu. Zůstala ve stínu stromu a pozorně se rozhlédla po okolí. Husté živé ploty lemovaly chodníky z obou stran cesty, která se táhla daleko dopředu do rozostřeného předměstského šera.

————————————————

Ztracená je dánský milostný thriller Anny Ekbergové o rodinných poutech, smrti a osudové vášni.

Ztracená

Autorka: Anna Ekbergová
Přeložila: Michaela Weberová

Počet stran: 360
Vazba: vázaná
Formát: 127×205 mm
ISBN: 978-80-7359-515-9
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Ztracená vydalo nakladatelství Metafora.

Příběh, který může směle konkurovat Hitchcockovu filmu Marnie. Brilantní dánský thriller o chamtivosti, vraždě, podvodu a osudových rozhodnutích zavede čtenáře do malebných dánských rybářských vesnic, ale i do majestátních sídel a nebezpečného podsvětí Kodaně.
Louisa je mladá žena, které žije s přítelem Joachimem na malém Christianově ostrůvku, kde také provozuje kavárnu. Jednoho letního dne, během nejrušnějšího období roku, za ní přijde muž s tvrzením, že Louise je jeho manželkou Helenou, která se beze stopy ztratila před třemi lety. Žena na fotografiích, které jí ukáže, se Louise skutečně velmi podobá. Policie se pouští do vyšetřování, při němž vychází najevo, že Louisa má na hlavě jizvy po zranění. Mohlo by to být příčinou ztráty paměti? Louisa je skutečně Helena Söderbergová, dědička obchodního impéria, Edmundova manželka a matka dvou dětí. Musí se rozloučit s Joachimem a začít „nový“ život či spíš se vrátit k tomu starému, na který si však vůbec nevzpomíná. Co se skutečně přihodilo té noci, kdy Louisa/Helena zmizela? Děj intenzivního thrilleru je neustále dva kroky před čtenáři a zápletka nezadržitelně spěje k překvapivému rozuzlení.

 

Ukázka z knihy

To musí být nějaký obranný mechanismus, pomyslí si Helena s očima přilepenýma na tmavý kruh od hrnku na bílém lakovaném stole. Věnovat veškerou pozornost něčemu tak malému a bezvýznamnému v okamžiku, kdy se vám hroutí celý svět, nemůže být nic jiného než strategie pro přežití. Donutí se zvednout oči, přejede pohledem po policejní stanici a pokusí se zaostřit na papír, který jí policista předložil. Je nadepsaný „Práva zadrženého“. Má právo na advokáta, má právo lhát policii, má právo na jídlo a pití. A za neoprávněné zadržení v délce deseti minut může požadovat 800 korun odškodného. Jak dlouho už je zadržená? Určitě déle než deset minut. (str. 3)

————————————————

Tři případy oblíbeného Cormorana Strikea nyní vycházejí pohromadě v jednom praktickém boxu. Pro milovníky detektivek a J. K. Rowlingové nezbytnost!

Cormoran Strike BOX

Autor: Robert Galbraith
Přeložil: Ladislav Šenkyřík

Počet stran: 1568
Vazba: pevná s přebalem
ISBN: 978-80-259-0592-0
Doporučená cena: 999 Kč

Knihu Cormoran Strike BOX vydalo nakladatelství Plus.

Detektivky, které čte celý svět!
Co spojuje smrt oblíbené modelky, slavného spisovatele a řady bezejmenných žen? Comoran Strike! Detektiv, se kterým se rozhodně nudit nebudete. Tři knihy, tři detektivní případy, ale ještě něco navíc. S Cormoranem a jeho půvabnou a vpravdě nenahraditelnou pomocnicí Robin Ellacottovou poznáte nejrůznější kouty Londýna, zavítáte do klubů, kde se baví celebrity, ale i do zapadlých dělnických bister, zjistíte, že nebezpečí číhá i ve světě nakladatelů, a taky, že stíny z minulosti se můžou vynořit kdykoliv.
ROBERT GALBRAITH je pseudonym J. K. Rowlingové, autorky řady knih o Harrym Potterovi a románu Prázdné místo. Ve službách zla je po Volání Kukačky (2014) a Hedvábníkovi (2015) třetím svazkem v sérii detektivních románů s charismatickým Cormoranem Strikem v hlavní roli. Romány Roberta Galbraitha s detektivem Cormoranem Strikem budou zfilmovány jako televizní seriál pro stanici BBC One ve společnosti Brontë Film and Television Ltd.

 

Ukázka z knihy Volání Kukačky

Za natěsnanými fotoreportéry bažícími po senzaci stály bílé dodávky s gigantickými satelitními disky na střechách, do mikrofonů hovořili novináři, někteří cizími jazyky, a kolem poletovali zvukaři s nasazenými sluchátky. Mezi jednotlivými vstupy reportéři podupávali a hřáli si ruce o horké kelímky s kávou z přeplněné kavárničky o pár ulic dál. Kameramani ve vlněných čepicích zabíjeli čas fi lmováním mačkajících se fotografů, balkonu a stanu ukrývajícího mrtvé tělo, ale pak se opět vrátili k širokým záběrům zahrnujícím veškerý chaos, který zničehonic vypukl na tiché zasněžené uličce v Mayfair, lemované naleštěnými černými domovními dveřmi pod bílými kamennými průčelími obklopenými pečlivě tvarovanými keři. Vchod do domu číslo 18 byl ohraničený policejní páskou. V chodbě za ní bylo možné zahlédnout policisty, z nichž někteří na sobě měli bílé kombinézy forenzních expertů. (str. 9)

Přečtěte si celou ukázku.

Nezapomeňte ani na naše recenze Hedvábníka a knihy Ve službách zla.

————————————————

Vraždy ve znamení hvězdy je historický detektivní román z období Karla IV. od Františka Kalendy, autora historické detektivky Ordál (Vyšehrad, 2012) nebo dobrodružné knížky pro děti Pes, kocour a sirotek (Vyšehrad/Meander, 2016).

Vraždy ve znamení hvězdy

Detektivní příběh z doby Karla IV.
Autor: František Kalenda

Počet stran: 208
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7429-738-0
Doporučená cena: 248 Kč

Knihu Vraždy ve znamení hvězdy vydalo nakladatelství Vyšehrad.

První z řady detektivních příběhů ze středověké Prahy, za vlády Karla IV.
Rok 1350. Mladému králi Karlovi se konečně podařilo ukončit letité boje a sjednotit rozpolcenou Říši. České království si vydechlo a také pražská města se probudila z noční můry morové nákazy. Obchází je však nový strašák – vrah, který za sebou nechává těla zohavená znamením židovské hvězdy. A tak zatímco pražští židé opět trpí falešným nařčením, arcibiskup Arnošt z Pardubic povolává zpět do služby svého nejschopnějšího vyšetřovatele, aby vraha dopadl, dokud je ještě čas.

 

Ukázka z knihy

Mnich se zastavil. Byli na místě. Ze svazku chrastivých klíčů vytáhl jeden, který hbitě zapadl do zámku. Když otevíral, udeřila ho do chřípí povědomá vůně bylinných balzámů. Pouze jeho léty vycvičený nos dokázal rozeznat, že za ní se skrývá ještě jeden nemilý pach, taktéž povědomý. Zastyděl se, že neodvedl lepší práci.
Hosté na několik okamžiků oněměli. Křižovníka to překvapilo – domníval se, že dívka vykřikne. Tak si aspoň vždycky představoval, že ženy tváří v tvář mrtvole zareagují. Sám byl po létech strávených ve špitálu na leccos zvyklý a živí mu většinou působili daleko větší vrásky. Jenže kolik nehybných těl mohla vidět osoba v jejím věku, podle oblečení i chůze viditelně z dobrých poměrů?
„Kdo je to, mnichu? A co to má znamenat? Kde vězí Jindřich ze Snědovic?“ (str. 10)

Přečtěte si celou ukázku.

————————————————

Kolibřík přináší napínavý začátek nové detektivní série. Vyšetřovatelka Anna Fekete se na severu Finska zabývá palčivými problémy přistěhovalectví.

Kolibřík

Autorka: Kati Hiekkapeltová
Přeložila: Linda Dejdarová

Počet stran: 416
Vazba: vázaná
Formát: 134×205 mm
ISBN: 978-80-7491-798-1
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Kolibřík vydalo nakladatelství Host.

Má maďarské kořeny a narodila se v bývalé Jugoslávii. Někdejší uprchlice Anna Fekete se po delší době vrací do severofinského přímořského městečka, ve kterém od devíti let vyrůstala, a nastupuje k policii jako vyšetřovatelka. Ačkoli se v nové vlasti už zcela integrovala, ve svém nitru se stále cítí jako cizinka. Jeden z jejích kolegů se navíc netají svou xenofobií. Během Annina prvního dne v nové práci je v nedaleké obci nalezena mrtvola mladé ženy, kterou kdosi zblízka zastřelil brokovnicí. V kapse její bundy policie objeví přívěsek zobrazující aztéckého boha. Brzy následuje další vražda a vše nasvědčuje tomu, že útoky má na svědomí sériový vrah. Dokáže ho Anna dostihnout, než udeří znovu? Annin spánek narušuje i další případ. Na tísňovou linku zavolá Bihar, kurdská dívka, která se bojí o svůj život. Při výslechu, k němuž je předvolána se svými příbuznými, odmítá spolupracovat. Má snad strach z vlastní rodiny? Dokud Bihar nezačne mluvit, musí Anna hledat důkazy jinde. 

 

Ukázka z knihy

Teď znám správná slova. Znám celý nový jazyk a umím ho líp než ten původní, můžu zavolat klidně na ústřednu Správy státních lesů a oni z mého hlasu uslyší jenom šum borových hájů, ale ani trošku Kurdistánu.
Vím taky, že tady se dá policii věřit, aspoň v zásadě, pokud tedy na člověka zrovna nevztáhnou Dublinskou úmluvu nebo není prostě budižkničemu a odpad, o kterém diktátoři z úřadu pro přistěhovalectví rozhodli, že ho pošlou zpátky. To já nejsem. Já mám občanství. Ty kráso, úplně se mi chce smát, ale musím to říct: jsem přece oficiálně Finka. To je výhra v loterii, i když jsem se tu nenarodila, sice ne tak docela Šťastných deset, ale aspoň tak devět a dodatkové číslo.
(str. 9)

Přečtěte si celou ukázku a také náš článek.

————————————————

Honicí psi, to je nová detektivka od autora, který má na kontě více než milion a půl prodaných knih. Jeho detektivky čte norský ministr spravedlnosti a doporučuje je i Jo Nesbø.

Honicí psi

William Wisting
Autor: Jørn Lier Horst
Přeložila: Kateřina Krištůfková

Počet stran: 379
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7473-502-8
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Honicí psi vydalo nakladatelství Kniha Zlín.

Po sedmnácti letech je znovu otevřen případ vraždy mladé dívky s tím, že rozhodující důkaz, který vedl k usvědčení pachatele, byl zfalšován. Vrchní komisař William Wisting je jako šéf někdejšího vyšetřovacího týmu pohnán k zodpovědnosti a suspendován. Po celou svou policejní kariéru honil zločince, teď se však stává štvanou zvěří sám. Má na krku policejní inspekci i média a všichni mu kladou nepříjemné otázky. Na vlastní pěst se musí pokusit očistit své jméno a zjistit, kdo tehdy falešný důkaz vyrobil. Nechce se mu přitom věřit, že by to byl někdo z jeho týmu. Ale kdo tedy? A jaký k tomu měl důvod? Nabízí se také další otázka: Byl onen odsouzený člověk skutečně nevinný? Když zakrátko zmizí další děvče, mají nejen Wisting, ale i jeho kolegové o čem přemýšlet a hon se na všech stranách rozbíhá naplno.

 

Ukázka z knihy

Déšť bušil v silných provazcích do skla. Voda stékala po oknech a ze střechy kapalo na venkovní stolky na zahrádce. Holé větve topolů v mohutných poryvech větru škrabaly o zdi.
William Wisting seděl u okna a vyhlížel ven. Z mokrého chodníku se odtrhávalo lepkavé podzimní listí a odlétalo s větrem.
Venku na dešti parkovalo stěhovací auto. Vybíhala k němu mladá dvojice, která vždy donesla několik velkých kartonových krabic a vzápětí spěchala zpátky do vrat.
Wisting měl déšť rád. Nevěděl vlastně proč, ale připadalo mu, že všechno tak nějak tlumí. Vždy při něm svěsil ramena a zklidnil se mu tep.
Do bušení kapek se mísily měkké jazzové tóny. Wisting se obrátil k pultu. Plamínky mnoha svíček vrhaly po stěnách třepotavé stíny. Suzanne se na něj usmála, natáhla ruku k polici na stěně a hudbu ztlumila. (str. 7)


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeĎábelské hry
Případy Kim Stoneové 2

Marsonsová, Angela

Knižní klub, 2016

zobrazit info o knizeDívka v ledu

Bryndza, Robert

Cosmopolis, 2016

zobrazit info o knizeZtracená

Ekbergová, Anna

Metafora, 2016

zobrazit info o knizeCormoran Strike BOX

Galbraith, Robert

Plus, 2016

zobrazit info o knizeVraždy ve znamení hvězdy
Detektivní příběh z doby Karla IV.

Kalenda, František

Vyšehrad, 2016

zobrazit info o knizeKolibřík

Hiekkapeltová, Kati

Host, 2016

zobrazit info o knizeHonicí psi

Horst, Jorn Lier

Kniha Zlín, 2016

Napsat komentář