Příběhy plné lásky

book
Láska může mít různé podoby, o čemž se vás pokusíme přesvědčit v dnešních knižních tipech. Jak už z názvu vyplývá, tento výběr asi osloví spíše ženy, které se tak mohou na chvilku odpoutat od každoročního předvánočního stresu a užít si alespoň krátký čas s knihou.

V edici Shakespeare 400 vyšla další kniha na motivy díla velkého dramatika. Zkrocením zlé ženy se tentokrát ispirovala Anne Tylerová vpro napsání románu Děvče na ocet. V dnešní době se však jedná o fingovaný sňatek za účelem získání pracovního povolení.

Na motivy hry Zkrocení zlé ženy Williama Shakespeara.

Odkvétající Kate Battistová umí být netaktní i vzpurná, pod tvrdou slupkou však skrývá dobré jádro, jež se nezapře při práci ve školce nebo v zahradě. Když ji sebestředný otec-mikrobiolog umluví, aby vstoupila do fingovaného sňatku s kolegou a zajistila mu zelenou kartu, schyluje se ke srážce vesmírů, neboť Rus Pjotr Ščerbakov je silná osobnost a „stará škola“.

Držitelka Pulitzerovy ceny Anne Tylerová má na paměti, že Zkrocení zlé ženy (1594) je komedie na hraně frašky, a tak jako vždy ryje do fasády zdánlivě funkční rodiny. A protože dnešní Baltimore není Shakespearova Padova, vyzní její svižně ironická etuda zaměřená na náležité chování ženy k nápadníkovi překvapivěji než provokativní výklady téže látky z let šedesátých.

Děvče na ocet

Autorka: Anne Tylerová
Přeložila: Zuzana Mayerová

Počet stran: 186
Vazba: vázaná
Formát: 135 × 210 mm
ISBN: 978-80-7252-637-6
Doporučená cena: 319 Kč

Knihu Děvče na ocet vydalo nakladatelství Práh.

Venku však svítilo sluníčko – první trochu slušné počasí po dlouhé, protivné, studené zimě – a pofukoval docela svěží větřík, a tak jí vlastně nevadilo, že má důvod se projít.

Nepojede autem; půjde pěšky. Jen ať si počká. (Otec nikdy nejezdil autem, tedy pokud nepotřeboval odvézt do laboratoře nějaké zařízení. Patřil ke skalním zastáncům zdravého způsobu života.)

Vyšla z domu a schválně za sebou bouchla dveřmi, protože ji zlobilo, že Bunny tak dlouho vyspává. Trávník před domem byl plný větviček a vypadal zanedbaně, a Kate si v duchu umínila, že až dopleje čemeřici, dá to tady trochu do pořádku.

————————————————

Muž, který zapomněl, že má ženu – nejedná se o nejtěžší stadium sklerózy, ale následek nehody, kdy hlavní hrdina přijde o paměť. Stejně jako zapomene, že nějakou manželku má, zapomene i to, že se vlastně rozvádí, a začne si svoji téměř bývalou ženu opět namlouvat. Více v knize Johna O´Farrella.

Zatímco většina manželů snadno zapomene, že jejich žena má ráno důležitou schůzku, že měli dojít nakoupit, někdy dokonce i na výročí svatby, hrdina O’Farrellova románu v jediném okamžiku ztráty paměti zapomene manželčino jméno i tvář, všechno, co spolu prožili, i to, že vůbec nějakou manželku má. Bohužel už si nepamatuje ani na to, že se se svojí ženou právě rozvádí, a znovu se do ní zamiluje. Muž, který zapomněl, že má ženu je zábavný i dojemný příběh muže odhodlaného udělat cokoli, aby vrátil ručičky hodin a získal zpět život, o který přišel.

Muž, který zapomněl, že má ženu

Autor: John O’Farrell
Přeložili: Matouš Ibl, Pavla Iblová

Počet stran: 365
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7407-318-2
Doporučená cena: 290 Kč

Knihu Muž, který zapomněl, že má ženu vydalo nakladatelství Garamond.

Touto roztěkanou zapomnětlivostí jsem netrpěl. Já jsem pouze beze zbytku zapomněl, kdo má manželka je. Její jméno, její obličej, to, co jsme společně prožili, všechno, co mi kdy řekla, všechno, co jsem jí kdy řekl já – vše bylo smazané; dokonce jsem ani nevěděl, že existuje. V pořadu Znáš mě dobře? bych si opravdu nevedl nejlépe. Když by okouzlující moderátorka doprovodila mou ženu ze zvukotěsné kabiny, ztrácel bych body už za to, že bych se s optimismem v hlase zeptal, která z nich je za mě provdaná. Tohle ženám zjevně dost vadí.

————————————————

Někteří muži dokáží svého neodolatelného šarmu nejen využít, ale i zneužít. Na vlastní kůži to pocítila hlavní hrdinka knihy Sázka na mizeru Viktorie Veselé. Z počátečního zamilovaného okouzlení se stane problém, který hrozí přerůst v katastrofu.

Vdaná Elvíra v utajeném vztahu s prostopášným Medardem zahoří vášní, o níž vždy jen snila. Postupně ztrácí hlavu, nevidí, neslyší, neuvažuje. Záludný milenec obratně využívá jejího nízkého sebevědomí pro své potěšení a připraví ji o peníze, o čest a téměř i o rozum. Jak to půjde dál? A co se stane, když její ctnostný manžel Jaroušek začne tušit pravý důvod studených večeří?

Sázka na mizeru

Autorka: Viktorie Veselá

Počet stran: 232
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7543-239-1
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Sázka na mizeru vydalo nakladatelství Alpress.

Prolistujte si část knihy. Brzy vám přineseme i recenzi!

A vůbec, proč mám pochybovat o svém těle jen proto, že si to někdo přeje? Mám zdravé ruce, smysly mi slouží, nohy mě nosí a spím báječně. Jestli mám tu a tam vrásku, k obličeji s mimikou to odjakživa patří. A z toho, že jsem konečně přibrala pár kil, mám víc než dobrý pocit. Spíš než v mém těle bude patrně potíž v jeho zastydlé potřebě zhovadit jiné, aby posílil své ztrouchnivělé sebevědomí. Potřebuju si snad já komplikovat život s chlapem, který mě osloví mým vlastním křestním jménem maximálně jednou v roce? A to ještě jenom tehdy, když potřebuje něco vyžehlit? Ať si pořídí slepýše, ten nikdy nepřibere.

————————————————

Pod názvem Vášnivý hříšník najdeme novinku z pera Christiny Laurenové, která přináší zápletku plnou emocí, lásky, vášně a v neposlední řadě sexu. Jak se nakonec dá dohromady zdánlivě protichůdná dvojice? Ona ambiciózní a sebevědomá a on nesmělý a tichý…

Co se stane ve Vegas, zůstane ve Vegas; co se ale ve Vegas nestane, může se stát kdekoli jinde…

A je to tady! Kdo nám ještě chybí do mozaiky božských, vášnivých a hříšných přátel? Lola a Oliver. Sem s nimi.
Lola miluje komiksy, sama je píše a kreslí.
Oliver vlastní obchod s komiksy, je jejich vášnivý fanoušek.
Už vám to došlo? Jim dvěma ještě ne. Milují se, ale ještě o tom nevědí.
Od začátku až do konce pořádně zamotaný příběh. A od začátku až do konce nabitý vášní, emocemi, sexem, ale i nedorozuměními a hádkami. Lola už prostě čekala moc dlouho, až se splní její dětský sen udělat film podle svého vlastního komiksového scénáře, a Oliver je vážně trochu moc nesmělý a upjatý.
Pochopí Lola, že láska je stejně důležitá jako pracovní úspěchy? Najde Oliver mužské sebevědomí a odvahu pustit se do vztahu, který skrývá nebezpečí, že ho zničí?

Stejná dávka čtenářského potěšení a gusta, na jaké jsem od dua mírně nestydatých autorek zvyklí.

Vášnivý hříšník

Autorka: Christina Laurenová
Přeložila: Květa Oakland

Počet stran: 320
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7462-989-1
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Vášnivý hříšník vydalo nakladatelství Jota.

Podívejte se na ukázku z knihy.

Kousnu se do rtu, abych zamaskovala smích, který se mi dere z krku. Dokud Austin nepřišel, tahle situace ve mně vyvolávala tichou paniku. Vyrostla jsem na nákupech v sekáči, několik let jsme jedli jen na stravenky a pořád jezdím ve stařičkém Chevym z roku 1989. Nedokážu ani pobrat jak moc mi tohle změní život, a ty sterilní naklonované stepfordské paničky naproti mně jenom přiživují strnulou atmosféru. Ale Austin mi připadá jako někdo, s kým bych mohla spolupracovat.

————————————————

Pokud se považujete za životní smolaře, určitě vás zaujme příběh Zoe z románu R. L. Mathewsonové Dohoda s láskou, která má do určité doby smůlu snad ve všem. Dokud neuzavře dohodu se svým sousedem, který zjistí, že mu nová sousedka není vlastně vůbec lhostejná.

Zoe už se dávno smířila s tím, že se jí smůla lepí na paty. Takže když přijde o práci a s jejím životem to začne jít z kopce, nečeká ani, že by se to mělo zlomit. Nemá co ztratit, a tak přistoupí na návrh svého nemožného souseda a uzavře s ním dohodu. Nezávaznou a takovou, která prospěje jim oběma a nikomu neublíží. Jako většina Bradfordů má i Trevor slabost pro jídlo, a nejen pro ně… Jenže chce dokonalou ženu a ze svých požadavků nehodlá slevit. Když si ke své hrůze uvědomí, že se mu myšlenky podezřele často stáčí k jeho baculaté sousedce, poněkud zneklidní. Pekelní sousedé! Úspěšná romantická série o sousedech na zabití!

Dohoda s láskou

Autorka: R. L. Mathewsonová
Přeložila: Martina Vondráčková

Počet stran: 248
Vazba: vázaná
Formát: 145×216 mm
ISBN: 978-80-204-3905-5
Doporučená cena: 259 Kč

Knihu Dohoda s láskou vydalo nakladatelství Mladá fronta.

S rezignovaným povzdechem nechala kostýmek na skříňce pod umyvadlem, vlezla si do vany a pustila sprchu. Poprvé za celý den se uvolnila. Několik minut stála pod silným proudem a vychutnávala si horkou vodu, než si na vlasy nanesla šampon.

Vtom tlak vody poklesl a voda se během sekundy změnila z příjemně horké na vařící. Zaječela, polekaně uskočila, uklouzla a přistála na zadku. Křečovitě mhouřila oči, do kterých se jí dral šampon.

————————————————

Motivace zhubnout může mít řadu podob. Lucy Diamond popsala příběhy tří fiktivních žen, které se v určitém okamžiku setkají, v knize Tři dámy na zhubnutí. Povede se jim zbavit se přebytečných kil a udělá je to v životě šťastnějšími?

Existuje celá řada důvodů, proč chceme zhubnout. Jedním z nich je i to, že jsou pro nás nadbytečná kila zástupným problémem. Maddie je tlustá. Morbidně tlustá. Manžel jí sice říká, že ji má rád takovou, jaká je, ale děti se za ni stydí, matka do ní ustavičně rýpe a šéfka ji dotlačila k účasti na mediálním projektu o hubnutí, který je pro Madii zdrojem nekonečného ponížení. Zkrátka a dobře, Maddie má dost dobrých důvodů, aby se přidala ke Krotitelům tuků, což je skupina lidí, kteří se snaží o snížení své hmotnosti. Ve stejný den přichází i Jess. Pracuje v kosmetickém salónu, mezi zákaznicemi je oblíbená, zato nadřízená jí neustále vmetá do tváře, že svou tloušťkou dělá salónu ostudu. A pak je tady ještě její milovaný Charlie, který už není tak láskyplný jako dřív… Jess doufá, že když shodí nějaké to kilo, Charlie ji bude mít zase rád a konečně ji požádá o ruku. Třetí nově příchozí je Lauren, rozvedená majitelka seznamovací agentury, o níž doslova a do písmena platí, že kovářova kobyla chodí bosa: ačkoli úspěšně dává lidi dohromady, sama žije jen s kocourem. Pak se ale na scéně objeví atraktivní kuchař Joe, který dává nepokrytě najevo, že jeho partnerka musí být štíhlá… Tomu se říká motivace! Tři mladé ženy, které se přidaly ke Krotitelům tuků, si slíbí, že se budou navzájem podporovat. A příležitostí k tomu dostanou víc než dost, protože nadbytečná kila nejsou zdaleka to jediné, co dokáže ženu pořádně potrápit.

Tři dámy na zhubnutí

Autorka: Lucy Diamond
Přeložila: Jana Vlčková

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-7498-185-2
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Tři dámy na zhubnutí vydalo nakladatelství Domino.

Nahlédněte do knihy prostřednictvím ukázky.

 Zdálo se mi, že všechny matky stojící vedle mě na startovní čáře, mají příliš krátká tílka a šortky a slunce se odráží od jejich lehce opálené kůže, pod níž se rýsují vysportované svaly. Já mezi nimi vypdala jako hrouda sádla, jediná narvaná v teplákách koupených v nadměrných velikostech a triku o rozměrech menšího stanu, jehož úkolem bylo odhalit co nejméně holé kůže. Najednou mě mrzelo, že jsem si k snídani dopřála čtvrtý toust. Anebo v poledne velký pytlík slaných brambůrků. Popřípadě horu sušenek, čokolád a sýra a těstovin, které jsem spořádala minulý týden.

Podívejte se, kterou ukázku jsme k prezentaci vybrali my.

Máte jedinečnou šanci vyhrát tuto knihu v naší soutěži!
Pozor, jen do 22. prosince!


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a řadu dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDěvče na ocet

Tylerová, Anne

Práh, 2016

zobrazit info o knizeMuž, který zapomněl, že má ženu

O’Farrell, John

Garamond, 2016

zobrazit info o knizeSázka na mizeru

Veselá, Viktorie

Alpress, 2016

zobrazit info o knizeVášnivý hříšník

Laurenová, Christina

Jota, 2016

zobrazit info o knizeDohoda s láskou
Když pan Božský hledá slečnu Dokonalou…

Mathewsonová, R. L.

Mladá fronta, 2016

zobrazit info o knizeTři dámy na zhubnutí

Lucy, Diamond

Domino, 2016

Napsat komentář