Neobyčejný příběh Anety a Chrise

ladislav-zelinka_2050_pribeh-pro-budouci-pokoleni
Nakladatelství Černý Drak vydalo nový román Ladislava Zelinky, jenž se snaží ukázat, že svět budoucnosti může být plný nástrah a nebezpečí. A co je znepokojivější, vlastně se tolik neliší od naší současnosti.

V roce 2050 se zdá být všechno v pořádku a šestnáctiletá dívka Aneta si užívá bezstarostného života v moderní Praze. Souhrou okolností se jí podaří nahlédnout za oponu zdánlivé idyly a pozná tajemství i hrozbu skrývající se tam, kde by to vůbec nečekala. Kromě toho, že Aneta zažívá první lásku a dozví se něco o vlastní minulosti, pomalu si uvědomuje, že svět v pořádku rozhodně není. Stačilo jen otevřít oči. Otevřete oči s Anetou a porovnejte, jak děsivě blízko má její svět k naší současnosti. Kde končí svoboda? Jsme zajatci techniky? Jsou nepohodlné osoby sledované? Co je pravda a co není? Odpovědět si můžete po přečtení tohoto moderního pohádkového příběhu, který vás zaručeně dovede k zamyšlení.

 

2050: Příběh pro budoucí pokolení

Autor: Ladislav Zelinka
Ilustroval: Roman Koňařík

Počet stran: 140
Vazba: brožovaná
Formát: 110×166 mm
ISBN: 978-80-906481-2-8
Doporučená cena: 188 Kč

Knihu 2050: Příběh pro budoucí pokolení
vydalo nakladatelství Černý Drak.

 

Ukázka z knihy

Aneta se zapotila, avšak nedokázala vymyslet nic, co dělat. Rozhlížela se kolem, zda by se dalo nějak uniknout, ale dveře byly během jízdy hermeticky uzavřené a nebylo kam se schovat.
„Prosím, přiložte vaši jízdní kartu nebo jiný platný doklad podle pravidel provozu PID podle zákona 119/2030 Sb.,“ opakoval chladně hlas.
Když hlas zazněl potřetí, okolostojící lidé se na ni začali otáčet a ona se cítila pořádně trapně. Modlila se, aby už byli na zastávce, tramvaj ale stála v koloně a jen pomalu se posouvala vpřed.
K červenému světlu se přidal ještě poplašný tón a z reproduktoru zaznělo zlověstné hlášení:
„Černý pasažér. Prosím, přiložte vaši identifikační kartu nebo jiný platný osobní doklad uvedený v odstavci 3a) zákona 8/2020 Sb.“
Aneta vytáhla z peněženky chvějící se rukou svůj doklad a přiložila k vypouklému oku. Chvíli čekala, pak se ozvalo něco ještě horšího:
„Neplatný doklad. Neidentifikovaný pasažér. Prosím, přiložte vaši identifikační kartu nebo jiný platný osobní doklad uvedený v odstavci 3a) zákona 8/2020 Sb.“
Aneta byla už zděšená a připravená k pláči. Věděla, že její ID karta není tak úplně pravá, ale zatím vždy fungovala, když ji potřebovala v nouzových případech použít.
Nenapadlo ji nic lepšího, než utéci od toho automatu někam pryč, ale sotva doběhla do jiné části tramvaje, rozsvítil se výstražný alarm tam a pronásledoval ji, kam se hnula. Když doběhla na konec tramvaje a červené světýlko po ní opět vyžadovalo doklad, někdo strčil před rudé oko ruku a ono zhaslo.

Přečtěte si celou ukázku.

 

Ladislav Zelinka

Ing. Ladislav Zelinka je autor zabývající se především aktuálním stavem a budoucím směřováním lidské společnosti, ekologií a exopolitikou. Napsal desítky článků pro weby i do časopisů. 2050 je jeho čtvrtá kniha, autor se snaží oslovit „indigové děti“, přemýšlivé náctileté a každého, komu není jedno, co se děje kolem nás.

Informace o autorovi byly čerpány ze stránek nakladatelství Černý Drak.


cerny drakNakladatelství Černý Drak je zaměřené na fantasy, sci-fi, historii, tajemno, duchovno, přírodu a ekologii. V plánu má vydávat beletrii i literaturu faktu, která má cokoli společného s výše uvedenými kategoriemi. Upřednostňuje však prvořadě fantasy beletrii.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knize2050: Příběh pro budoucí pokolení

Zelinka, Ladislav

Černý drak, 2016

Napsat komentář