Pohádky a veršíky pro malé děti

pohadky-a-versiky
Veselé a zábavné příběhy a hlavně mnoho krásných a poutavých obrázků v knížkách veršíků, pohádek vtipných i poetických – to je sbírka dnešních tipů, knih, které si mnohý dospělí rád přečte s dětmi.

První kniha, kterou dnes představujeme, stojí za prohlédnutí už jen kvůli úžasným ilustracím Karla Franty. Obrázky oživených hudební nástrojů s nápaditými detaily skýtají podívanou jako v galerii.

malovana-muzika-ukazka

Hudební obrázky Karla Franty s hudebními verši Františka Novotného Básník František Novotný a malíř Karel Franta volně navazují na úspěšnou knihu Čertoviny. Tentokrát zvou melodickými verši a kouzelnými obrázky čtenáře do světa hudby. Hudební brány se otevírají… „Hudební nástroje kreslím rád. Poznával jsem je důvěrně od mládí, protože jsem vyrůstal v muzikantském prostředí. Nikdy jsem je neviděl jako pouhé předměty. Slyšel jsem je znít v tatínkových rukách na svatbách, tancovačkách, v průvodech, na pohřbech. Jsou to pro mne živé organismy plné vzpomínek a proto je kreslím někdy jako nevěsty, někdy jako maminky s děckem, ale také jako vdovy…“ Karel Franta.

Malovaná muzika

Autor: František Novotný
Ilustroval: Karel Franta

Počet stran: 104
Vazba: vázaná
Formát: 214×255 mm
ISBN: 978-80-87530-81-8
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Malovaná muzika vydalo nakladatelství Radioservis.

————————————————

Další knihou z dnešních tipů je příběh z oceňované série o holčičce Otolíně. Nápadité ilustrace autora se prolínají s textem a skvěle pobaví jak děti, tak dospělé.

Otolína vášnivě sbírá nejrůznější věci a miluje všechny druhy počasí, zejména však déšť, neboť se ráda čvachtá v kalužích. Obývá apartmá číslo 243 ve dvacátém čtvrtém patře mrakodrapu, který vypadá docela jako pepřenka, takže není divu, že mu také Pepřenka všichni říkají… Otolínini rodiče jsou sběrateli a neustále cestují po celém světě. O Otolínu je v jejich nepřítomnosti ovšem skvěle postaráno, nikdy se necítí osamělá. Společnost jí přece dělá pan Moura a kromě něj holčičce se vším, co je potřeba, pomáhá celá řada dalších neobyčejných společníků. Díky nim se nikdy nenudí! Otolína navíc miluje záhady, stejně jako pan Moura. Oči má pořád otevřené a uši nastražené pro případ, že by se setkala s něčím neobvyklým nebo zajímavým. Její zápisník by mohl vyprávět! Ráda řeší zapeklité případy, vymýšlí chytré plány a přichází věcem na kloub – ostatně, má pro to speciální nadání…

Otolína a žlutá kočka

Autor a ilustrátor: Chris Riddell

Počet stran: 172
Vazba: vázaná
Formát: 140×190 mm
ISBN: 978-80-87034-34-7
Doporučená cena: 229 Kč

 

Knihu Otolína a žlutá kočka vydalo nakladatelství PRESCO GROUP a.s..

O Otolíně ještě vyšlo:

————————————————

Kdo si jako malý rád nehrál na policisty, hasiče, doktory či zdravotní sestřičky? Nakladatelství Grada vydává knihu vtipných pohádek pro každého malého záchranáře.

zachranarske-pohadky-ukazka

zachranarske-pohadky-ukazka1zachranarske-pohadky-ukazka2

Dvacet vtipných pohádkových příběhů má jednoznačné hrdiny – hasiče, lékaře a policisty. Kromě nich se ale můžete těšit také na víly, vodníky, skřítky, princezny a další obvyklé pohádkové postavy. Všichni dohromady se postarají o to, aby při všemožných nehodách, lumpárnách a vylomeninách vždy všechno dobře dopadlo.
Až si Záchranářské pohádky přečtete, jistě si už jednou provždy budete pamatovat telefonní čísla 150, 155, 158 a 112. Víte, komu patří? Jestli ne, tak se rychle pusťte do čtení.

Záchranářské pohádky

Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustrovala: Zdeňka Študlarová

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 170×240 mm
ISBN: 978-80-247-5850-3
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Záchranářské pohádky vydalo nakladatelství Grada.

Prohlédněte si ukázku na webu nakladatele.

————————————————

Strašidla jsou ve světě pohádek kvůli strašení a mají nahánět hrůzu. S Mulínkou a Bodlibrnkou to tak ale není. S těmito strašidýlky z knihy Jiřího Miškovského zažijete hodně legrace.

vesela-strasidla

Pád starého domu probudil z letitého spánku dvě malá strašidýlka – Mulínka a Bodlibrka. Oba kluci strašidlácký jsou veselí neposedové a protože mají rádi dobrodružství, čekají na ně v tom našem světě mnohá tajemství a spousty legrace. Spolu s nimi se vydáme na plovárnu, pouť, strašidelný hrad, do zoologické zahrady a na další vzrušující výpravy, ve kterých jim někdy půjde i o život! Ovšem jako ve všech pohádkách i v této nakonec všechno dopadne úplně nejlépe.

Veselá strašidla

Autor: Jiří Miškovský
Ilustrovala: Ilona Horváthová

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 164×206 mm
ISBN: 978-80-88104-17-9
Doporučená cena: 176 Kč

 

Knihu Veselá strašidla vydalo nakladatelství Agentura KRIGL.

————————————————

Kdo by se chtěl nechat uvařit? Pamatuji se na pohádku mého dědy, kdy se nudle do polévky nechtěla nechat ani rozkrájet, natož uvařit, a tak utekla. Podobně jako hrášek Kuliferda v milé knížce Luboše Pavla.

o-kuliferdovi

Kuliferda je hrášek, který se nechtěl nechat uvařit v hrachové polívce, a tak spadl pod kuchyňskou linku. Tam mu v té tmě a vlhku vyrostly ručičky a nožičky. Při putování bytem potká Ježka, kterého si děvčátko Anetka, i přes zákaz rodičů, přineslo z lesa do bytu. Kuliferda se rozhodne Ježkovi pomoci utéci zpátky domů.

O Kuliferdovi

Autor: Luboš Pavel
Ilustroval: Jaroslav Soumar

Počet stran: 104
Vazba: vázaná
Formát: 210×210 mm
ISBN: 978-80-271-0357-7
Doporučená cena: 239 Kč

Knihu O Kuliferdovi vydalo nakladatelství Grada.

————————————————

Je vaření umění? Uvařit dobrý oběd je jako napsat knihu a na dobrém obědě si pochutnat je stejné jako se pobavit dobrou knihou. Pojďme na to s Bogdanem Trojakem.

nok-a-knedliceknok-a-knedlicek1

Skvělí kuchaři, vinaři nebo sládkové – jsou umělci. Nemalují obrazy, nekomponují hudbu, nehrají divadlo – ale vlastně tak trochu ano. Jejich díla totiž nevznikají jen díky dokonalým technologiím a přesně dodržovaným recepturám. Příroda, půda, klima, plodiny a samozřejmě um těchto kulinárních virtuosů – to vše sehrává v konečném výsledku nesmírně důležitou roli. Jejich produkty jsou často symfoniemi chutí, aromat, jsou to akvarely barev a tónu. Bogdan Trojak, původně básník a spisovatel, začal skládat i „poezii vinnou“. Stal se prvním nejvíce viditelným propagátorem vín vznikajících autentickým způsobem. Vůbec mne nepřekvapuje, že píše dál své sonety, básně i prózu a současně se věnuje vínu. Poezie, literatura a jedinečnost jazyka – to je něco, co patří ke krásnému vínu i k životu člověka, který tohle všechno miluje a dělí se o plody své práce s okolním světem.

Nok a knedlíček

Básně o baštění
Autor: Bogdan Trojak
Ilustrovala: Lenka Křikavová

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 172×221 mm
ISBN: 978-80-7491-159-0
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Nok a knedlíček vydalo nakladatelství Host.

Prohlédněte si celou ukázku.

 


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMalovaná muzika

Novotný, František

Radioservis, 2016

zobrazit info o knizeOtolína a žlutá kočka

Riddell, Chris

PRESCO GROUP a.s., 2016

zobrazit info o knizeZáchranářské pohádky

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2016

zobrazit info o knizeVeselá strašidla

Miškovský, Jiří

Agentura KRIGL, 2016

zobrazit info o knizeO Kuliferdovi

Pavel, Luboš

Grada, 2016

zobrazit info o knizeNok a knedlíček
Básně o baštění

Trojak, Bogdan

Host, 2016

Napsat komentář