Pohádková dobrodružství se zvířátky

knizky-pro-devcata
V dnešních tipech představíme čtyři knížky pro malé čtenáře. Naleznete v nich příběhy, poučení i zábavné úkoly. Především vám ale tyto knížky poskytnou pocit příjemně stráveného času se svými dětmi.

Prvním tipem je knížka z nakladatelství Portál o Péťovi a jeho kamarádovi dinosaurovi. Spolu s Péťou mohou děti plnit zábavné úkoly na konci každé kapitoly. Naučí se mnoho věcí, třeba jak se peče „štrůdl“. Podívejte se níže na ukázku a inspirujte se i vy, jak děti vtáhnout například do života v domácnosti.

Knížka je určená ke společnému čtení dětí s rodiči či prarodiči, avšak sekundárně využitelná i v prostředí mateřských škol a dětských skupin pojednává o sedmiletém Péťovi, který dostane od babičky k narozeninám malého dinosaura. Zdánlivě obyčejná hračka však jako zázrakem ožije a stává se chlapcovým nejlepším kamarádem. Na konci každé kapitoly následují interaktivní úkoly, které vtahují malého čtenáře do děje a udržují jeho pozornost. Úkoly navíc rozvíjejí základní znalosti, logické myšlení a usuzování. 

Můj kamarád Rufus

Autorka: Romana Suchá
Ilustrovala: Vendula Hegerová

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 170×190 mm
ISBN: 978-80-262-1110-5
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Můj kamarád Rufus vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

  rufus-ukazka2rufus-ukazka

Celou ukázku si prohlédněte na webu nakladatele.

O autorce

Romana Suchá vystudovala psychologii v Olomouci, pracuje jako psycholožka, má zkušenosti z práce v mateřském centru. V Portále vyšla řada jejích knih, například Veršované rozcvičky pro kluky a holčičky,
Rozpustilé básničky pro malé dětské ručičky, Šikovné básničky pro kluky a holčičky apod.

Informace o autorce pocházejí z webu nakladatele.

————————————————

V druhé knize potkáme staré dobré známé – myšky Anču a Pepíka. Autorka Lucie Lomová vytvořila na konci osmdesátých let dnes již kultovní postavičky kamarádů ze Čtyřlístku. Dnes jejich komiksové příběhy vycházejí knižně v nakladatelství Práh.

Slavný český komiks pro děti v novém moderním vydání. Když v roce 1989 vznikaly první příběhy myšek Anči a Pepíka, jistě málokdo předpokládal, že i po více než čtvrtstoletí se bude jednat o kultovní bestseller, který na české komiksové scéně téměř nenachází obdoby. Nejedná se však o náhodu. Zdařilé detektivní zápletky v kombinaci s propracovaným fiktivním světem autorky a jedinečným kresebným zpracováním totiž skutečně vytváří kombinaci, která je nadčasová a dokáže upoutat všechny generace. Krátké příběhy, které v průběhu devadesátých let vycházely i v legendárním Čtyřlístku, jsou v knize vhodně doplněny příběhy delšími, které již od počátku vycházely knižně. Svět Anči a Pepíka možná na první pohled působí dětsky, jedná se ale o svět bez příkras, který dětem rozhodně nenabízí jednoduchá řešení na komplexní problémy světa. Myší svět dokáže být stejně nebezpečný jako lidský, plný nástrah, křivostí a lži. Zároveň ale okouzluje humorem, dějem, který plyne jako o závod a hlavně… Můžeme si být jistí, že všechno vždycky dobře dopadne.

Anča a Pepík 1

Autorka a ilustrátorka: Lucie Lomová

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 160×240 mm
ISBN: 978-80-7252-613-0
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Anča a Pepík 1 vydalo nakladatelství Práh.

Ukázka z knihy

anca-a-pepik-ukazkaanca-a-pepik-ukazka2

O autorce

Lucie Lomová (*1964) absolvovala dramaturgii na Divadelní fakultě AMU a od roku 1991 je na volné noze. V letech 1990 až 1999 se věnovala především autorskému komiksu Anča a Pepík, který se objevoval v časopise Čtyřlístek a následně vyšel souborně ve třech svazcích. Další komiksovou tvorbu publikovala v časopisech Mateřídouška, Svět a divadlo, Instinkt a dalších. V roce 2006 se jako vůbec první komiksový tvůrce z České republiky prosadila s albem v zahraničí – ve Francii jí vyšel grafický román Anna en cavale. Česká verze pod názvem Anna na útěku následovala o rok později a Lomová za ni obdržela ocenění Muriel za nejlepší původní knihu. Vedle toho se věnuje knižní ilustraci pro děti i pro dospělé, pravidelně spolupracuje především se spisovatelkou Irenou Douskovou. Žije a pracuje v Praze.

Informace o autorce pocházejí z webu nakladatele (na stránce dole).

————————————————

Třetí kniha s příběhem Johanky a jejího prasátka je určená začínajícím čtenářům. Veselé ilustrace Daniely Skalové děti přitáhnou a skvěle doprovázejí text s velkými písmeny.

Nedivte se, že si Johanka vybrala za kamaráda malé zaběhnuté prasátko. Oba mají hodně společného. Johanku spolužáci podceňují a malé prasátko jeho velcí sourozenci tak trochu vystrnadí do světa. Když se ti dva potkají, náramně si rozumějí. Johančini spolužáci budou překvapení, jak bystrého, zábavného a odvážného kamaráda si Johanka našla. Nakonec si díky prasátku najdou děti k Johance cestu.
Příběh o tom, jak mylný může být první dojem, doprovázejí přitažlivé ilustrace
Daniely Skalové. Krátké kapitoly a velká písmena usnadní samostatné čtení všem začínajícím čtenářům.

Johanka a malé prasátko

Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustrovala: Daniela Skalová

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-271-0137-5
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Johanka a malé prasátko vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

 johankajohanka2

Přečtěte si i ukázku na našem webu nebo prolistujte celou na
webu nakladatele.

O autorce

Zuzana Pospíšilová je dětská psycholožka, která pracuje ve Speciálně pedagogickém centru pro děti s mentálním postižením v Ostravě. Dříve pracovala v dětském rehabilitačním stacionáři, převážně s dětmi s organickým poškozením CNS a pohybovým postižením. V době studií se zabývala tématem rozvoje tvořivosti u dětí mladšího školního věku, nyní píše knihy pro děti.

Informace o autorce pocházejí z webu nakladatele.

————————————————

Posledním knižním tipem je další z mnoha příběhů o pejsku Brunovi od Alexe Smithe. Bruno si již vyzkoušel život na venkově i ve městě, byl i v cirkuse a nyní je nově ve varieté. Jistě si užije kopec zábavy a vaše děti s ním.

Vykutálený pejsek Bruno je opět tady! A jeho nejlepší kamarád, pan Žmolkofuska, nesmí u žádného z jeho podařených dobrodružství chybět. Tentokrát se tahle nerozlučná dvojka vydá do varieté a vyzkouší si, jaké to je ocitnout se na jevišti. Vytvoří si svou taneční sestavičku, nad sušenkami poklábosí v maskérně a poradí vám, jak se nenechat ošálit podezřelými duchy. Další díl knižní řady bohatě ilustrovaných příběhů pro začínající čtenáře i k předčítání.

Bruno v záři reflektorů

Autor a ilustrátor: Alex T. Smith
Přeložila: Jana Hejná

Počet stran: 104
Vazba: brožovaná
Formát: 130×180 mm
ISBN: 978-80-204-4176-8
Doporučená cena: 179 Kč

 

Knihu Bruno v záři reflektorů vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Ukázka z knihy

  bruno-ukazka3bruno-ukazka2bruno-ukazka

O Brunovi dále v nakladatelství Mladá Fronta vyšlo:

a další.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMůj kamarád Rufus

Suchá, Romana

Portál, 2016

zobrazit info o knizeAnča a Pepík 1

Lomová, Lucie

Práh, 2016

zobrazit info o knizeJohanka a malé prasátko

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2016

zobrazit info o knizeBruno v záři reflektorů
Neobyčejný pejsek s neobyčejným životem

Smith, Alex T.

Mladá fronta, 2016

Napsat komentář