Získejte příběh o napínavém pátrání po skutečné matce

maminka-nerika-pravdu-perex
Kdejaký psycholog by nad tvrzením tříapůlletého chlapce o tom, že jeho matka není jeho skutečnou matkou, mávl rukou a připsal to dětské bujné fantazii. Ne však Vasile, který se rozhodne vypátrat pravdu za každou cenu.

Hledání pravdy

Jak věrohodné může být svědectví malého chlapce? Hledání pravdy, ze které mrazí…

Tři a půl roku starý Malone tvrdí školnímu psychologovi Vasileovi, že jeho maminka není jeho skutečná maminka, a i když se zdá, že je to nemožné, psycholog mu věří. Jenže paměť dítěte je nestálá a vzpomínky rychle mizí. Vasile si musí pospíšit. Zprvu pátrá na vlastní pěst, ale když se mu nedaří zjistit skoro nic, jen to, že Malone se nikdy neodlučuje od své plyšové hračky Goutiho, s níž si povídá, obrátí se na policii. Policistka Marianne Augresseová má zrovna plné ruce práce s podivnou loupeží a vraždou, ale psychologovo naléhání ji přiměje, aby se případu malého chlapce věnovala. Kdo je tedy vlastně Malone?

 

Maminka neříká pravdu

Autor: Michel Bussi

Vydalo: nakladatelství Motto
Překlad: Dana Melanová
Počet stran: 456
Vazba: vázaná
Vydáno: 11/2016
ISBN: 978-80-267-0754-7

Přečtěte si více o knize Maminka neříká pravdu, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Motto patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si také stáhnout ukázku.

Motto-AM

Nakladatelství Motto vydává kvalitní českou beletrii a romány. Významnou součástí portfolia jsou i kvalitní detektivky severských, anglických a amerických autorů. Uvádí na trh knihy nových žánrů, například foodwritingové romány. Nejen ženám jsou pak určeny tituly psychologické.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

Jeanne to nevzdala. Její práce byla bezpečnost. Což také zahrnovalo péči o pocitové bezpečí klientů.
„Zeptáš se na to maminky. Ta ti vysvětlí, co je to džungle.“
Matka jí poděkovala úsměvem. Od dítěte se taková reakce nedala čekat, ale chlapec stejně zareagoval.
Podivně.
Jeanne nevěděla, jak si má vysvětlit ten chlapcův kratičký pohled, kterého si všimla. Byl to zlomek vteřiny… Když pronesla podruhé slovo „maminka“, ten malý se nepodíval na svoji matku. Otočil hlavu opačným směrem, ke zdi. K plakátu s fotkou mladé ženy, který tam sotva před několika minutami nalepila. S fotkou dívky, hledané policií v širokém okolí, a toho chlápka vedle ní. Alexise Zerdy. Zabijáka.
Určitě je to jenom dojem.
Chlapec se možná díval na skleněnou stěnu nalevo. Nebo na letadla vzadu. Nebo na moře v dálce. Je určitě duchem nepřítomný. Už je ve vzduchu. (str. 11)

 

O autorovi

Michel Bussi se narodil 29. dubna 1965 v Louviers a působí jako profesor geografie na univerzitě v Rouenu. Psát začal v devadesátých letech, jeho první román byl situován do období vylodění v Normandii a odmítlo ho hned několik nakladatelů. Bussi se tedy odmlčel. Napsal pouze několik novel a scénářů, ale nic z toho nepublikoval. Trvalo deset let, než přišel s další knihou, Code Lupin (Kód Lupin, 2006), v níž se už přiklonil k detektivnímu žánru. Tentokrát slavil úspěch, kniha vyšla, a to hned několikrát. Následovaly další knihy tohoto žánru, za něž obdržel několik cen. V roce 2011 vyšel jeho nejvíce oceňovaný román Nymphéas noirs (Černé lekníny) a z lokálního autora se rázem stal autor celonárodní, ba dokonce mezinárodní. Roku 2012 pak vyšla jeho další kniha, Vážka (L’avion sans elle), která učinila z Bussiho jednoho z nejprodávanějších francouzských autoru a byla přeložena do téměř třiceti jazyku. Jeho knihy vyšly v celkovém nákladu pres milion výtisku. Zatím poslední román Michela Bussiho s názvem Maman a tort (Maminka neříká pravdu) vyšel v roce 2015 a odehrává se v Le Havru.
(Zdroj informací: nakladatelství Motto)

 

Vyhrajte knihu Maminka neříká pravdu

Pokud by vám tři a půl roku staré dítě tvrdilo, že jeho maminka není ve skutečnosti jeho opravdovou matkou, věřili byste mu? Vždyť děti si přece rády vymýšlejí, aby na sebe strhli pozornost, a nad důsledky svých prohlášení příliš nepřemýšlí. Školní psycholog Vasile má však pocit, že v případě malého Maloneho tomu tak není, a rozhodne se, že jeho prohlášení stojí za trochu pátrání. Brzy však jistí, že to nebude jednoduchý úkol a sám na něj rozhodně nestačí. Pomůže mu policistka Marianne Augresseová odhalit, kým ve skutečnosti Malone je? To si přečtěte v knize francouzského spisovatele Michela Bussiho.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Motto patřícím pod společnost Albatros Media vám navíc přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Maminka neříká pravdu vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Maminka neříká pravdu
probíhá od 21. listopadu do 4. prosince 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Maminka neříká pravdu

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMaminka neříká pravdu

Bussi, Michel

Motto, 2016

Napsat komentář