Vyhrajte příběh člena bezpečnostní jednotky White House

muz_ktery_nevrha_stin
S doznívajícím socialismem mají obyvatelé Československa pocit, že konečně mohou svobodně žít a nikdo je nebude zastrašovat a manipulovat s nimi. Nathan Kassis však během kurzu tajné služby MI5 zjišťuje, že to není tak docela pravda.

Svobodné rozhodnutí, nebo manipulace?

Muž, který nevrhá stín se odehrává v Československu v mezičase končícího socialismu a právě se rodícího kapitalismu. Nathan Kassis se po roce v USA vrací domů přímo doprostřed mohutné transformace. Doba je nabitá příležitostmi a první milionáři se rodí takřka přes noc. Zdá se, že je vše dovoleno. Stát potřebuje lidi s čistým štítem a Nathan nastoupí k bezpečnostní jednotce s krycím názvem White House. Společně s dalšími nováčky ve Velké Británii absolvuje kurz tajné služby MI5. Otevírá se mu svět lží, manipulace a konspirace. Povahou idealista hledá své místo a čím dál víc ho pronásleduje otázka: K čemu vlastně dospíváme sami a kolik našich názorů je výsledkem manipulace? Cui bono – v či prospěch?

 

Muž, který nevrhá stín

Autor: Vadim Petrov

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Vydáno: 10/2016
ISBN: 978-80-271-0317-1

Přečtěte si více o knize Muž, který nevrhá stín, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis. A nezapomeňte ani na ukázku a náš článek.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Ukázka z knihy

Bylo to pár dní, co se začaly ceny krám od krámu lišit – do té doby něco nevídaného. Lidi nemohli pochopit, proč v jednom obchodě stojí rohlík korunu a v druhém šedesát halířů. Nadšení lidí ze svobody získávalo první trhliny. Liberalizace cen je zásadním krokem v transformaci země směrem ke kapitalismu, říkala vláda. Velký třesk.
Jana ho vysadila před domem. Pořád si držel byt, Jana se o něj po dobu jeho nepřítomnosti starala. Možná že si tam vodila milence. Nepátral po tom.
Dali si pusu a Nathan popadl těžký kufr plný knížek. V bytě, v šestém patře vinohradského činžáku, bylo vyvětráno a utřený prach. Hodná Jana.
Natáhl se na postel. (str. 14)

 

O autorovi

Vadim Petrov (* 1957) je původně hudebník jako jeho otec, se kterým sdílí stejné ruské rodové jméno. Zkraje devadesátých let absolvoval zpravodajský kurs v britské MI5. Když se vrátil, pracoval v tajné jednotce přezdívané White House. Poté působil jako tiskový mluvčí prvního premiéra České republiky, ředitel tiskového odboru Úřadu vlády a ředitel kanceláře Rady pro zpravodajskou činnost. Po odchodu ze státní služby zastává různé manažerské a poradenské pozice.
(Zdroj informací: tisková zpráva nakladatelství Cosmopolis)

 

Vyhrajte knihu Muž, který nevrhá stín

V době, kdy se v Československu začíná rodit kapitalismus a s ním i první milionáři, vrací se z USA domů Nathan Kassis. Brzy po návratu nastoupí k bezpečnostní jednotce s krycím názvem White House, v rámci které společně s dalšími nováčky ve Velké Británii absolvuje kurz tajné služby MI5. Postupně se tak před ním začne rozkrývat svět lží a manipulace, což s sebou přináší nejednu otázku. Podaří se mu alespoň na některé z nich nalézt odpovědi? To si přečtěte v románu Vadima Petrova, jehož hlavní hrdina i dějová linie jsou sice fiktivní, ale inspirované osobní zkušeností z autorova působení v tajné jednotce přezdívané White House.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Muž, který nevrhá stín vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Muž, který nevrhá stín
probíhá od 18. listopadu do 1. prosince 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 krimi knihy Muž, který nevrhá stín

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMuž, který nevrhá stín

Petrov, Vadim

Cosmopolis, 2016

Napsat komentář