Vyhrajte nezkreslený pohled na život v zahraničí

Multikulti pindy jedný český mindy - Ukázka
Na téměř čtyřech stech stranách můžete nakouknout pod pokličku každodenního života obyvatel různých částí Londýna. Radosti a strasti života jak místních obyvatel, tak přistěhovalců vám přiblíží kniha české spisovatelky Ivy Pekárkové.

O věcech příjemných i nepříjemných

Iva Pekárková strávila většinu života v zahraničí anebo aspoň obklopená lidmi z jiných národů a kultur. Dala si kdysi za úkol co nejdokonaleji poznat celý svět a intenzivně na tom pracuje.

V mládí pracovala jako sociální pracovnice v Jižním Bronxu a vyučovala angličtinu v uprchlických táborech v Thajsku. Ve středním věku si opatřila početnou rodinu v Nigérii a už dlouho sleduje mezirasový cvrkot v jižním Londýně, v Česku i jinde. Patří k pozorovatelům, kteří chtějí všechno vidět zespoda a důkladně a k autorům, kteří se pro příběhy vypraví kamkoli.

Nebojí se psát o věcech příjemných i nepříjemných, tragických i legračních. Multikulti pindy jedný český mindy (v novém vydání, doplněném o řadu dalších článků) – to je pohlazení po duši každého, kdo touží vidět svět zblízka a nezkreslený ani optikou strachu a nenávisti, ani vynucené politické korektnosti.

 

Multikulti pindy jedný český mindy

Autorka: Iva Pekárková

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Počet stran: 384
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 9/2016
ISBN: 978-80-204-4209-3

Přečtěte si více o knize Multikulti pindy jedný český mindy, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Mladá fronta.

Nakladatelství Mladá fronta bylo založeno již v roce 1945 a v současné době se právem řadí mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy v České republice. Své dobré jméno staví nejen na mnohaletých zkušenostech, ale hlavně na profesionalitě, odbornosti a dynamickém růstu. Tomu logicky odpovídá i pestré portfolio titulů, které vydává.

 

Ukázka z knihy

Když jednou v podvečer K. přišel z práce, rozbil pěstí zrcadlo a čtvrtmetrovým střepem ve tvaru dýky se bodl do hrudi, usoudila jsem, že je čas. Zalepila jsem mu krvácející ránu (trefil se naštěstí do žebra), naložila ho do auta a odvezla za známou psychiatričkou.
„Omlouvám se, že ruším v tuhle pozdní hodinu,“ řekla jsem a strčila K. do dveří. „Ale můj přítel se zbláznil.“
Psychiatrička si s K. pohovořila, předepsala mu prášky na uklidnění – a pak se obrátila ke mně. „Váš přítel se nezbláznil,“ ujistila mě. „Váš přítel chce jet do Anglie. A nedovede si představit, že by tam mohl jet bez vás.“
K. zuřivě přikyvoval, jako by říkal: „Vidíš to? Teď to máš potvrzený od profíků.“
A tak jsme se přichystali na cestu…
K. vůbec nevěděl, do čeho jde, Anglii znal jen podle jména. Já jsem dávala dohromady všechno, co jsem o Británii věděla – a už předem jsem tušila, že všechno bude jinak, než si myslím. (str. 9–10)

 

Vyhrajte knihu Multikulti pindy jedný český mindy

Česká prozaička, publicistka a překladatelka z angličtiny Iva Pekárková, která od roku 2005 žije v Londýně, se rozhodla toto město a celou zemi přiblížit všem, kteří ho touží poznat nezkresleným pohledem bez servítek. Spisovatelka se nebojí psát nejen o tom příjemném, ale i o věcech nepříjemných, někdy až tragických, a díky jejímu bezprostřednímu stylu je takové čtení vždy zajímavé. O tom jste se ostatně mohli přesvědčit už v předchozích knihách Postřehy z Londonistánu, Pečená zebra nebo Sloni v soumraku.  A pokud sledujete Ivu Pekárkovou na internetu, jistě poznáte, že kniha je výběrem autorčiných článků právě z jejího proslulého blogu.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Multikulti pindy jedný český mindy vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Multikulti pindy jedný český mindy
probíhá od 15. do 28. listopadu 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Multikulti pindy jedný český mindy

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMultikulti pindy jedný český mindy

Pekárková, Iva

Mladá fronta, 2016

Vyhrajte nezkreslený pohled na život v zahraničí - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. Shakespeare napsal:

    Dobrý den přeji, vyjadřuji se k položené soutěžní otázce ke knize Ivy Pekárkové – Multikulti pindy jedný český mindy.Autorka totiž napsala všechny zmíněné knihy, které jsou uváděny jako možnost, že některou z nich nenapsala.
    Proto jsem žádnou z nich nevyznačil při odpovědi na soutěžní otázku.

Napsat komentář