Další dávka napětí od Petera Maye

peter-may_umrlci-cesta
Pokud byste někoho zabili, pamatovali byste si to. Nebo snad ne? Bestsellerový autor Peter May, který prodal již miliony výtisků, se vrací na Vnější Hebridy, aby svým čtenářům zase vyrazil dech.

Na opuštěnou pláž na hebridském ostrově Harris moře vyplaví neznámého muže. Je těžce podchlazený a sotva naživu. Neví, kdo je ani jak se tam dostal. Jeho jediným vodítkem je mapa takzvané Umrlčí cesty. Netuší, kam ho zavede, ale ví, že se po ní musí vydat.
Detektiv George Gunn vstupuje na břeh ostrůvku ležícího dvacet mil západně od Vnějších Hebrid se zlou předtuchou. Ve staré kapli tu byl nalezen muž utlučený k smrti a detektiv musí zjistit, kdo to udělal a proč.
Dospívající dívka leží ve svém pokoji v Edinburghu a zoufale se snaží zjistit pravdu o smrti svého otce, průkopnického vědce. Čím víc se dozvídá o povaze otcova výzkumu, tím víc tuší, že za jeho zmizením stál někdo jiný.
Příběh sleduje tři nebezpečné cesty k šokující pravdě – a ke zjištění, že nevědomost nás může stát život.

 

Umrlčí cesta

Autor: Peter May
Přeložil: Filip Drlík

Počet stran: 384
Vazba: vázaná
Formát: 140×205 mm
ISBN: 978-80-7491-775-2
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Umrlčí cesta vydalo nakladatelství Host.

 

Ukázka z knihy

Ze všeho nejdřív si uvědomuju chuť soli. Plní mi ústa. Agresivně. Pronikavě. Prostupuje celou mou bytostí a tlumí všechny ostatní smysly. Do chvíle, než se mě zmocní chlad. Přeběhne mi po zádech a sevře mě do své náruče. Drží mě tak pevně, že se nedokážu pohnout. Můžu se jen třást. Prudce a nekontrolovatelně. V hloubi mysli však vím, že je to dobře. Moje tělo se snaží vyrobit teplo. Kdybych se netřásl, byl bych mrtvý.
Trvá celou věčnost, než se mi podaří otevřít oči. Okamžitě jsem oslepen světlem. Hlavu mi zasáhne spalující bolest. Zornice se rychle stahují, aby mi pomohly zaostřit na svět. Ležím na břiše, na rtech i v nose cítím písek. Prudce zamrkám a slzy mi vymývají oči. Potom vidím jen písek, který se táhne až k rozmazanému horizontu. Je rozdělený do úzkých pruhů. Platinově bledý. Téměř vybělený. (str. 11)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Řekli o knize

Peter May je jeden z nejlepších spisovatelů současnosti. Pokaždé když čteme jeho novou knihu, řekneme, že je nejlepší, jakou kdy napsal, a neomlouváme se za to, že se opakujeme.

Undiscovered Scotland

Skvělý román, dobře vypracované postavy a chytrá zápletka, která se točí okolo fascinující vědecké otázky. Jen těžko si lze představit, že by v roce 2016 vyšly lepší thrillery, než je tento.

The Sydney Morning Herald

 

Peter May

peter-mayPeter May (* 1951) pochází z Glasgow, nyní žije ve Francii. Pracoval jako novinář a televizní scenárista. V současné době se živí jako spisovatel. Celosvětový věhlas mu přinesla šestidílná série čínských thrillerů. V nakladatelství Host už vyšly tři díly této série: Pán ohně (2015), Čtvrtá oběť (2015) a Sál smrti (2016), stejně jako autorova bestsellerová trilogie z ostrova Lewis, zahrnující romány Skála (2013), Muž z ostrova Lewis (2014) a Šachové figurky (2014), nebo samostatný román Ostrov Entry (2015). V současnosti píše May závěrečný díl šestidílné řady Akta Enzo, odehrávající se ve Francii. Z této série vyšly česky už dva díly: Výjimeční lidé (2015) a Kritik (2016). Román Útěk vychází mimo série, podobně jako Umrlčí cesta.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeUmrlčí cesta

May, Peter

Host, 2016

Napsat komentář