Napětí v hlavní roli

street
Stránky plné napětí, tajemství a krve. Řešení vražd a jiných případů rozhodně není jednoduchou prací a my vám přinášíme informace o knihách, v nichž budete moci takové vyšetřování sledovat takříkajíc v přímém přenosu a po boku těch nejlepších detektivů!

Vražda ve Vatikánu, na církevní půdě. Vydejte se pátrat do podzemních katakomb plných starých tajuplných svazků, mezi které patří právě také Páté evangelium

Páté evangelium

Autor: Ian Caldwell
Přeložila: Linda Kaprová

Počet stran: 496
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-262-1117-4
Doporučená cena: 429 Kč

Knihu Páté evangelium vydalo nakladatelství Portál.

Na sklonku pontifikátu Jana Pavla II. se ve Vatikánu chystá mimořádná výstava, která má vrhnout zcela nové světlo na původ, a především pravost slavného Turínského plátna. Pár dní před zahájením výstavy je však v zahradách papežského paláce v Castel Gandolfo záhadně zavražděn autor výstavy Ugo Nogara. Rozplétání okolností Nogarova objevu, který jej stál život, nás zavede do podzemní vatikánské knihovny nejstarších kodexů, kde je uchováván i rukopis Diatessaronu, tzv. Pátého evangelia. Tím však dramatický příběh, který si svou erudicí nezadá s romány Umberta Eca a napětím s thrillery Dana Browna, teprve začíná!

„Strýček Simon se někde zdržel?“ chce vědět Petr.
Naše hospodyně, sestra Helena, si určitě nad pánví, kde se převařuje hejk, říká totéž. Uplynulo už deset minut od chvíle, kdy měl můj bratr přijít.
„Na tom nesejde,“ odpovím, „radši mi pomoz prostřít.“
Petr jakoby mě neslyšel. Vyleze si na židli, klekne si a oznámí mi: „Půjdeme se Simonem do kina a pak mu ukážu slona v zoo a Simon mě naučí marseilleskou otočku!“

První dvě celé kapitoly si můžete přečíst zde.

————————————————

Ze všedního života přímo do víru událostí – podnikněte stejný skok jako hlavní hrdina knihy Ruské kolo a možná spolu s ním najdete dokonce zrádce ve vlastních řadách.

Ruské kolo

Autor: Charles Cumming
Přeložil: Pavel Kolmačka

Počet stran: 360
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7429-565-2
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Ruské kolo vydalo nakladatelství Vyšehrad.

Hlavní hrdina předchozího Cummingova románu Cizí země, agent britské tajné služby Thomas Kell, je poslední měsíce bez práce. Volný čas tak tráví přemítáním nad minulostí a pravidelnými návštěvami blízkého baru. Pak se z úst bývalé nadřízené Amelie Leveneové dozví o smrti svého kolegy a vynikajícího špiona Paula Wallingera. Kell odjíždí do Turecka, aby záhadnou smrt svého kolegy vyšetřil, a dostává se tak opět do labyrintu špionských intrik a kamufláží plného bezprostředního ohrožení života. Záhy zjišťuje, že za zpackanými operacemi SIS v regionu je něco jiného, než pouhá shoda náhod – všechny neúspěchy totiž musejí být dílem člověka zevnitř.

KANCELÁŘE VILLAS ANGELIS se nacházely nad malou rodinnou restaurací v chioském městském přístavu. Do patra se Kell dostal po vnějším schodišti po straně budovy. Zaklepal na prosklené dveře, jimiž bylo vidět do malé kanceláře. Seděla v ní žena, jíž mohlo táhnout na čtyřicítku. Vzhlédla, její výraz přešel od zvědavého mžourání do přívětivého úsměvu, načež vstala a šla Kella s přátelským a vlídným výrazem ve tváři pozvat dál.
„Dobrý den, pane, dobrý den,“ řekla. Správně předpokládala, že je na ostrově cizí a neumí řecky. Na sobě měla letní šaty s květinovým vzorem a na oteklých nohách modré sešlapané plátěnky. „Pojďte a posaďte se. Co pro vás mohu udělat?“

Prohlédněte si celou ukázkovou kapitolu.

————————————————

Asi za vším vězí samotný Dům na Baker street – do akce se tentokrát totiž nevydává slavný Sherlock Holmes, ale ženské osazenstvo domu! Zjistíte, že i bez Sherlocka Holmese dokážou vyřešit zapeklitý případ.

Dům na Baker Street

Autorka: Michelle Birkbyová
Přeložila: Kateřina Elisová

Počet stran: 336
Vazba: vázaná
Formát: 155×210 mm
ISBN: 978-80-271-0169-6
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Dům na Baker Street vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Bytná Sherlocka Holmese a manželka doktora Watsona se rozhodnou vyjít ze stínu a rozjet své vlastní detektivní pátrání. Z kuchyně na Baker Street číslo 221b se vydávají do temných zákoutí Londýna, zejména do čtvrti zvané Whitechapel, jejíž obyvatelé se dosud nevzpamatovali z hrůzostrašných vražd Jacka Rozparovače, jenž stále nebyl dopaden. Marta Hudsonová a Mary Watsonová postupně rozplétají klubko zločinů, které je mnohem složitější, než se zpočátku zdálo, a zjišťují, že přestože nejsou nejslavnější detektiv všech dob, i ony dokážou vyřešit zapeklitý případ.

————————————————

Lámejte si hlavu nad zapeklitými případy, lapejte po dechu nad nečekaným rozuzlením a zažívejte chvíle plné napětí nad vybranými povídkami, které vyšly ve sbírce pod názvem Nejlepší americké krimipovídky.

Nejlepší americké krimipovídky

Editor: James Patterson
Přeložil: Dalibor Míček

Počet stran: 582
Vazba: vázaná
Formát: 135×211 mm
ISBN: 978-80-7498-163-0
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Nejlepší americké krimipovídky vydalo nakladatelství Domino.

Dvacítka pečlivě vybraných povídek od dvaceti autorů, jejichž jmenný seznam je ekvivalentem výčtu toho nejlepšího, co současná americká tvorba v daném žánru nabízí. Dobře napsaná povídka čtenáře zasáhne, pohne s ním. Dobře napsaná krimipovídka přiměje čtenáře zalapat po dechu. A dobře napsané jsou v této sbírce všechny. Zapomeňte na to, že detektivky a thrillery jsou ještě stále některými považovány za lehký žánr. Nemusí to tak být. Důkaz toho, že krimipovídka může být výtečným literárním dílem, držíte právě v ruce.

Když jsem tu mrtvou dívku spatřil, usmál jsem se. jen krátce. Asi reflexivně, řekl bych.
V Kábulu jsem se kdysi prohraboval plným autobusem těl po výbuchu bomby v zoufalé snaze najít známky života. Žádné jsem nenašel.
Jako detroitský policista jsem se prakticky denně setkával s oběťmi násilných trestných činů a i po přeložení domů, do Valhally na severním pobřeží Michiganského jezera, jsem viděl víc mrtvol než mi bylo milé.
Ale takovouhle nikdy.

Zalistujte si knihou.

————————————————

Poslední zkouška, zkouška, při které vám jde o život… Pátrejte po tajemném sériovém vrahovi v knize Micheal Hjortha.

Poslední zkouška

Autor: Michael Hjorth
Přeložila: Petra Hesová

Počet stran: 392
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7491-799-8
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Poslední zkouška vydalo nakladatelství Host.

Sebastian Bergman čelí nevyzpytatelnému sériovému vrahovi, který ohrožuje samu existenci kriminálního týmu. Hvězda televizní reality show je nalezena v opuštěné školní budově s prostřelenou hlavou. Muž je přivázaný ke školní židli, sedí v koutě se špičatou čepicí na hlavě a na zádech má připnutý několikastránkový test. Soudě podle počtu chybných odpovědí oběť selhala v nejdůležitější zkoušce svého života. Ukáže se, že jde o první ze série vražd zaměřených na mediálně známé osobnosti. Kriminální oddělení hledá důkazy, ale Sebastian Bergman najde klíč na internetu a v anonymních dopisech zveřejněných v novinách. Brzy vyjde najevo, že jejich autor má o vraždách informace, k nimž má přístup jenom policie – a vrah.

„Máte třicet vteřin, začínáme teď.“
Mirre už přestával vnímat kovové cvaknutí provázející spuštění stopek. Jak dlouho tohle ještě potrvá? Cože to ten chlap řekl?
Prý mu položí šedesát otázek.
Kolikátá v pořadí je tahle? Mirre neměl tušení. Připadalo mu, že už tam spolu sedí celou věčnost. Pořád nedokázal pochopit, co se vlastně stalo.
„Chcete zopakovat otázku?“
Muž seděl blízko.
Naproti němu u stolu.
Mluvil hlubokým a klidným hlasem.

Prolistujte si celou ukázku.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která detektivka je vaše oblíbená? Napište nám svůj názor v komentářích.

Úvodní fotka pochází ze sbírky uživatele FD_Photography na flickr.com.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePáté evangelium

Caldwell, Ian

Portál, 2016

zobrazit info o knizeRuské kolo

Cumming, Charles

Vyšehrad, 2016

zobrazit info o knizeDům na Baker Street
Za každým velkým detektivem stojí velká žena...

Birkbyová, Michelle

Cosmopolis, 2016

zobrazit info o knizeNejlepší americké krimipovídky

Deaver, Jeffery – Child, Lee – Patterson, James – , kol.

Domino, 2016

zobrazit info o knizePoslední zkouška

Hjorth, Michael – Rosenfeldt, Hjort

Host, 2016

Napsat komentář