Útěk z reality

fantasy
Ráno vstát, jít do práce, cestou z práce nakoupit, zařizovat další věci a večer pak jít spát. Každý den to samé. Nabízíme vám možnost utéct ze všedního světa povinností do tajuplných neznámých světů, kde můžete zažít mnoho neuvěřitelných dobrodružství!

Jak bude vypadat budoucnost? Pokud se toužíte vydat do jiného světa, ale nechcete se natolik vzdálit od toho našeho, začtěte se do prvního dílu nové série Pohraničí a vydejte se do Centrálního světa vesmíru zachraňovat životy díky Sergeji Lukjaněnkovi.

Stráž: Pohraničí

Autor: Sergej Lukjaněnko
Přeložila: Iva Dvořáková

Počet stran: 304
Vazba: brožovaná
Formát: 120×180 mm
ISBN: 978-80-257-1880-3
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Stráž: Pohraničí vydalo nakladatelství Triton.

Centrum. Centrální svět vesmíru obklopují další světy jak okvětní lístky, jedním z nich je i naše Země. Centrum bylo kdysi veliké a silné, to všechno ale vzalo zasvé při katastrofě. Tady na křižovatce tisíců a tisíců civilizací drží vartu Sbor pohraniční stráže, který hlídá hranice mezi světy. Pozemšťan ocitnuvší se na Centru nemá zrovna moc na výběr: může být buď pašerák, nebo pohraničník. A že se tyhle profese tu a tam moc neliší! Dřív nebo později je ale třeba se rozhodnout, co pro člověka pohraniční služba vlastně znamená. Zemi totiž hrozí stejná pohroma, jaká kdysi zasáhla i Centrum… První titul nové Lukjaněnkovy série Pohraničí. Jeden z předních ruských autorů fantastické literatury se narodil 11. dubna 1968 v kazachstánském Karatau. Vystudoval psychiatrii, ovšem této profesi se prakticky nevěnoval. Ve druhé polovině osmdesátých let se pustil do psaní vědeckofantastických povídek. Úspěchy jeho krátkých příběhů ho po několika letech přivedly na dráhu profesionálního spisovatele. Po rozpadu Sovětského svazu se přestěhoval do Moskvy, která mu brzy přirostla k srdci. Žije tam dodnes a v tomto městě se odehrává i nemalá část jeho knih.

Ukázka z knihy

Pozdě navečer se oteplilo. Už dávno jsem pochopil, že počasí na Centru je vrtošivé a řídí se svými vlastními zákony. Uprostřed zimy a třeskutých mrazů se klidně mohou objevit dva docela teplé letní dny, a v létě zas klidně může napadnout sníh a přijít pořádná metelice. Ovšem fakt, že jsem se večer přestal třást zimou, neměl s místními rozmary počasí nic společného. Ten vlezlý vítr jednoduše ustával a přestalo tak jednotvárně mrholit. Kdybych měl teploměr, nejspíš by se ukázalo, že teplota se změnila jen pocitově. Ale už to mi udělalo radost. Na horách se stmívá později, ale taky daleko rychleji než v rovinách. Do posledního okamžiku jsem doufal, že stihnu všechno dotáhnout ještě dnes, ale když se na nebi začínaly objevovat první hvězdy, pochopil jsem, že je čas přichystat se na noc.

Přečtěte si více.

Doporučujeme

Přečtěte si také o dalších knihách Sergeje Lukjaněnka: Konkurenti, Spektrum či Noční hlídka. Na posledně zmíněnou knihu najdete u nás i recenzi.

————————————————

Tato kniha se stala předlohou pro nově natočený stejnojmenný film Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti.  Začtěte se do tajuplného a děsivého příběhu opuštěného ostrova, který znovu ožívá v novém vydání knihy s filmovou obálkou.

Knižní předloha stejnojmenného filmu Tima Burtona.

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

Autor: Ransom Riggs
Přeložila: Bronislava Grygová

Počet stran: 360
Vazba: brožovaná
Formát: 125×200 mm
ISBN: 978-80-7462-985-3
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti vydalo nakladatelství Jota.

Tajemný ostrov. Opuštěný sirotčinec. Zvláštní sbírka velice podivných fotografií. Strašidelný příběh je prostě jako dělaný pro filmového mága Tima Burtona.

To vše čeká na odhalení v knize Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, nezapomenutelném románu, kde děj a děsivé fotografie přináší jedinečný čtenářský zážitek. Náš příběh začíná strašnou rodinnou tragédií, která přivede šestnáctiletého Jacoba k cestě na vzdálený ostrov u břehů Walesu, kde objevuje rozpadající se trosky sirotčince slečny Peregrinové pro podivné děti. Když Jacob bloumá jeho opuštěnými ložnicemi a chodbami, ukazuje se postupně, že děti slečny Peregrinové byly víc než podivné. Byly možná nebezpečné. Možná byly na opuštěném ostrově drženy v jakési karanténě z velmi dobrých důvodů. A nějak – i když to zní jako něco nemožného – jsou možná stále naživu.

Fantasy doprovázená strašidelnými starými dobovými fotografiemi, při které běží mráz po zádech. Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti zaujme dospělé, teenagery a všechny, kdo mají rádi temná dobrodružství.

Ukázka z knihy

To poslední odpoledne předtím jsem stavěl model Empire State Building v měřítku 1:10 000 z krabic plen pro dospělé. Byla to krásná věc, opravdu, dole byla široká pět stop a tyčila se nad uličkou s kosmetickými potřebami, za základnu jí sloužily krabice plen pro těžkou inkotinenci, vyhlídkovou terasu tvořily vložky pro lehký únik moči a ikonickou věžičku pečlivě naskládané zkušební vzorky. Bylo to téměř dokonalé, až na jeden důležitý detail.
„Použil jsi značku Neverleak,“ poznamenala Schelley a se zvednutým obočím skepticky hodnotila mojí zručnost. „Ale v akci máme Stay-Tite.“ Schelley pracovala v obchodě jako vedoucí a její shrbená ramena a zarputilý výraz byly součástí její uniformy, stejně jako modré polokošile, které jsme museli všichni nosit.
„Myslel jsem, že jste říkala Neverleak,“ namítl jsem, protože to opravdu říkala.
„Stay-Tite,“ trvala na svém a lítostivě vrtěla hlavou, jako by ta moje věž byla zraněný dostihový kůň a ona tím, kdo třímá v ruce pistoli s perleťovou rukojetí.

Zalistujete si celou ukázkou.

Chcete se dozvědět o knize něco víc? Přečtěte si naši recenzi!

————————————————

Kniha Stránky světa vás zavede se svojí hlavní hrdinkou do nepředstavitelně velkého světa knih. Spolu s ní zde prožijete úžasný a nebezpečný příběh, který ocení všichni milovníci potištěných stránek.

Stránky světa

Autor: Kai Meyer
Přeložila: Tereza Pecáková

Počet stran: 392
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-7544-173-7
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Stránky světa vydalo nakladatelství CooBoo.

Furia Salamandra Faerfaxová žije ve světě knih. Sídlo její rodiny v sobě ukrývá nekonečnou knihovnu. Do jejích hlubin se vydává pátrat po jednom speciálním svazku: své vlastní dušeknize. S ním ovládne sílu a magii slov. Netuší však, jak smrtelné nebezpečí se nad ní vznáší. Boj proti vládcům bibliomantiky právě začíná!

Ukázka z knihy

Furia ucítila příběhy, jen co se rozeběhla po schodech dolů ke knihovně. Byla to ta nejlepší vůně na světě. Nové knihy voněly po tiskařské černi, po lepidle, po očekáváních. Staré knihy byly cítit po dobrodružství, po svém vlastním a taky po tom, o kterém vyprávěly. A dobré knihy vyzařovaly aroma, v kterém vězelo to všecko, a ještě závan kouzla k tomu. V knihovně domu Faerfaxů byla celá řada dobrých knih a ještě víc těch starých. Spousta z nich už byla tak zpuchřelá, že se okraje jejich stránek drolily jako suché listí, jen co jste se jich dotkli. Většinu někdo přečetl, ale byly tu i takové, o něž nikdo nezavadil ani koutkem oka, protože se ukrývaly v postranních chodbičkách a opouštět hlavní trasu bylo zakázané. „Nikdy nesejít ze stezky,“ zněl nepsaný zákon tohoto místa. Knihovna se nacházela v prastarých katakombách. Klenba a tunel pocházely ještě z doby, kdy si Římané podrobili Británii. V zelených údolích Cotswoldsu se zachovala spousta přepychových vil. Na ruinách jedné z těchto usedlostí stálo dnes sídlo, jemuž Faerfaxové říkali prostě rezidence.

Pokud vás ukázka zaujala, stáhněte si její delší verzi.

————————————————

Objevte svět, který zajímá každého člověka na této zemi. Svět, o kterém nevíme nic a bojíme se ho. Svět po smrti. Vydejte se za děsivým tajemstvím v knize s nevinným názvem Playground (v překladu dětské hřiště). Další skvělá kniha od Larse Keplera, tentokrát vybočující z detektivní řady.

Playground

Autor: Lars Kepler
Přeložila: Karolína Kloučková 

Počet stran: 439
Vazba: vázaná
Formát: 135×207 mm
ISBN: 978-80-7491-782-0
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Playground vydalo nakladatelství Host.

Co se stane během těch vzácných vteřin, kdy se zastaví srdce?
Jasmin Pascalová‑Andersonová má hodnost poručíka švédské armády. Během mise NATO v severním Kosovu se její jednotka ocitne v boji. Jasmin ztratí dva ze svých mužů a sama je těžce zraněna. Na celou minutu a čtyřicet vteřin se jí zastaví srdce, potom je však přivedena k životu. Po probuzení mluví o své zkušenosti z klinické smrti: ocitla se v tajemném přístavním městě, jež představuje přechod mezi životem a smrtí a v němž panuje krutý a nespravedlivý systém. Jasmin je ze svých zážitků zmatená a rozrušená. Co se stalo během těch vzácných vteřin, kdy se jí zastavilo srdce? A jak se jí podařilo překonat nástrahy města a vrátit se do života?
Jasmin se ve Stockholmu léčí z posttraumatického stresového syndromu, opustí armádu a snaží se vést poklidný život. Až do dne, kdy jí vážná dopravní nehoda opět obrátí svět vzhůru nohama. Lékaři v nemocnici operují Jasminina syna, aby mu zachránili život. Během operace mu však musejí na okamžik zastavit srdce.
Nikdo neví, kolik pravdy je na příbězích těch, kteří se navrátili z blízkosti smrti. Ale Jasmin nemůže riskovat. Ví, že si její syn sám neporadí a nevrátí se. Kruté přístavní město plné násilí je nebezpečné místo. A ze všeho nejnebezpečnější je hřiště…

Ukázka z knihy

Nikdo netuší, kam se po smrti dostaneme, ani to, jestli místa, která bývají popisována nejsou pouhým výplodem našeho nitra, jiskřícího systému synapsí. Vědci vysvětlují opakující se obrazy popisované těmi, kteří přežili klinickou smrt, jako výsledek panické reakce na nedostatek kyslíku vznikající při srdeční zástavě.
Naše neurobiologická vysvětlení samozřejmě nejsou starší než několik desítek let, ale tatáž svědectví se opakují po celá tisíciletí: od nejranějších kultur, jež začaly užívat písmo, až dodnes jsou si svědectví o tom, co nás po smrti čeká, nápadně blízká.

Chcete si přečíst více?
Další informace o knize se dozvíte i v článku, který vyšel na našem webu.

Doporučujeme

Nenechte si ujít ani autorovy skvělé detektivky! Přečtěte si knihy jako je Stalker, Písečný muž nebo Svědkyně ohně.

Neznáte knihy od Larse Keplera a chcete se o nich dozvědět více? Přečtěte si naše recenze knih – Písečný muž, Svědkyně ohně.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Do jakého světa byste se chtěli podívat vy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Úvodní obrázek pochází ze sbírky uživatele Tóta. 27.12.1964. na flickr.com.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeStráž: Pohraničí
Kniha první

Lukjaněnko, Sergej

Triton, 2016

zobrazit info o knizeSirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

Riggs, Ransom

Jota, 2016

zobrazit info o knizeStránky světa

Meyer, Kai

CooBoo, 2016

zobrazit info o knizePlayground

Kepler, Lars

Host, 2016

Napsat komentář